margaret.d 12.09.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Witajcie, mam problem, gdyż nie udało mi się w tym roku przebudować domu letniskowego na całoroczny a nie chce się z niego wyprowadzać. W związku z tym mam pytanie co byście polecili jesli chodzi o dogrzanie domku w okresie zimowym. Dom z cegły (max 30)ale nie ocieplony. poddasze uzytkowe ale sam dach też nie ocieplony (pełne deskowanie+papa+blacha na rąbek), okna stare drewniane. Mam otwarty kominek. Do tego chciałabym zastosować tymczasowo na okres zimy jakieś dodatkowe ogrzewanie na poziomie parteru i poddasza. Zastanawiam sie na grzejnikami gazowymi (takie na butle z gazem) oraz nad jakimiś olejowymi. NIestety nie wiem jak jedne i drugie są wydajne i które z nich nie zniszczyłyby mnie jeśli chodzi o koszta?! Możecie coś polecić?! P.S czy może jednak lepiej będzie wynająć coś na zimę, przy czym w łodzi nawet kawalerka z opłatami etc to koszt blisko 1000pln Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/108332-grzejnik-gazowy-czy-olejowy-dogrzanie-domu-na-zimi%C4%99/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts