Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wystawa Kotów Rasowych

rzyraf

Recommended Posts

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
Te na pierwszym zdjęciu (i chyba na większości pozostalych) to jaka rasa? Norweskie leśne? Ech, gdyby się nie przyplątywały jakieś kocie bidy, to marzyłabym o takim...

To chyba maine coony :)

ps. ja kocham wszystkie koty, zachwycam sie tymi rasowymi ale... nie wiem co to jest ale "nierasowce" jakos bardziej zapadaja mi w serce :)

Teraz - w wyniku paru zawirowan i zbiegówokolicznosci - mam kotke Tajska - jest cudowna, rasowa jak cholera i przesliczna i ja uwielbiam , ale nawet w polowie nie zawładneła mna i moim sercem tak jak wziety ze schroniska "plebejski" Gringo.bez dwóch przednich ząbków :):):)

Tajka:

http://images50.fotosik.pl/45/6fcc996829f0ed34.jpg

Te na pierwszym zdjęciu (i chyba na większości pozostalych) to jaka rasa? Norweskie leśne? Ech, gdyby się nie przyplątywały jakieś kocie bidy, to marzyłabym o takim...

To chyba maine coony :)

ps. ja kocham wszystkie koty, zachwycam sie tymi rasowymi ale... nie wiem co to jest ale "nierasowce" jakos bardziej zapadaja mi w serce :)

Teraz - w wyniku paru zawirowan i zbiegówokolicznosci - mam kotke Tajska - jest cudowna, rasowa jak cholera i przesliczna i ja uwielbiam , ale nawet w polowie nie zawładneła mna i moim sercem tak jak wziety ze schroniska "plebejski" Gringo.bez dwóch przednich ząbków :):):)

Tajka:

http://images50.fotosik.pl/45/6fcc996829f0ed34.jpg

Zielonooka wieki Cie nie bylo na forum :roll: .

Kotka sliczna ale rudzielca ze schronu tez chyba jeszcze masz u siebie?

No nie było :)

Rudzielec to właśnie Gringo :) Kotke niestety z bólem serca oddaje - bo Gringus jej zupełnie niezaakceptował.:(

Na szczescie dlatego ze rasowa - bylo bardzo duzo chetnych i wsród tego tłumu mogłam zrobic casting i wybrac naprawde super dom.:)

Niektórzy znajomi sie dziwili ze oddaje "rasową" skoro mogłabym ja zatrzymac a oddać "schroniskowego dachowca".

Nie są juz moimi znajomymi bo z idiotami sie nie koleguję :)

Kotka jest cudowna, piekna ale Gringo to Gringo :)

Kocur jest bardzo agresywny i bije kotke . Bardzo mocno i z duza nienawiscia Oczywiscie staram sie to kontrolowac ale równa sie to tym ze kotka praktycznie mieszka wylacznie w sypialni i jest tam zamykana przez caly czas. Kot "waruje" pod drzwiami i stara sie wykorzystać kazdy moment zeby tam wleciec i spuscic jej łomot.

Tak nie moze być - głównie ze wzgledu na kotke która praktycznie jest uwieziona w 1 pokoju i potwornie sie Gringa boi :(.

Gdyby była bardziej charakterna i chociaż próbowała sie mu postawić i "oddać" - to moze jakos by sobie ułozyli relację, ale koteczka jest wyjatkowa "pierdoła" i w dodatku bardzo wrazliwa i delikatna psychicznie . To taki kot który musi miec całkowity spokój i zero stresów w zyciu.

Próbowałam feliwaya, próbowałam stopniowego zaznajamiania sierściuchów , pytałam bj. doswiadczonych ludzi- bez skutku. Niestety stan ten trwa juz ponad miesiąc no i po prostu musi sie skończyc - gł. ze wzgledu na stan psychiczny koteczki. (ale mój też :()

Problemem oczywiscie jest Gingo bo sama kotka jest bardzo łagodna i przyjazna ale ona by się troszke pewnie na poczatku bała i bardzo łagodnego kota a co dopiero takiego diabła wcielonego jak Rudy :(

Czasami (rzadko, ale jednak) zdarzają sie takie przypadki że nie da sie "dokocić" .

Tu niestety zbiegły się dwie rzeczy - bardzo dominujacy i agresywny kocur -alfa , oraz wyjatkowo uległa i słaba psychicznie oraz podatna na stres i wrazliwa kotka :(:(:(

No to faktycznie nie ma na co czekac i musisz poszukac kotce dobry dom.

Jak czytam na necie o takich dominujacych kotach albo o tych co prychaja i nie pozwalaja sie glaskac wlascicielowi to nie chce mi sie wierzyc, ze koty moga sie tak zachowywac. Moj Lucek od poczatku byl i jest jak przytulanka, ciagle sie lasi i chce byc glaskany, a jak ma ochote na zabawe to szkoli nasze psy. U weta tez wszystko pozwala ze soba zrobic.

magpie - moje rude jest agresywne wylacznie dla innych kotów.

Dla ludzi jest super miziasty i przytulasty :) Owszem jak sie go wkurzy - czytaj : nie pozwoli na cos - to potrafi gryźć po łydkach - ale to naprawde skrajne przypadki . Nawet u weta jest miły i raczej bezproblemowy. Normalnie cud- miód kocio i tylko jak widzi innego kota to wstepuje w niego szalenstwo :(

hehehe - to są koty syberyjskie:) , rudy to piekny facet a sreberko to nasza dziewczynka:)

zieloonoka - 1 miesiąc to dla kotów znacznie za mało żeby sie dogadać. Szczególnie że dopuściłaś kotke do kota na jego terytorium. Myśmy dla towarzystwa syberyjki przywieźli sobie dachówę z chlewu. Mieszkanie było podzielone na rewiry ok. 3 miesięcy zanim zaczęły się tolerować

rzyraf - sytuacja trwa od polowy grudnia (wiec prawie juz 2 miesiace ) i jest coraz gorzej.

Ja naprawde mam doswiadczenie z kotami :) - i po prostu widze ze nie moge dłuzej "eksperymentowac". Gdyby kotka byla bardziej stabilna psychicznie i odwazniejsza - moze bym to pociagnela dalej - ale z nia jest coraz gorzej.

nie moge dla wlasnego widzimisie i checi zostawienia jej ciagnac tego dalej. Dałam sobie miesiac na zalatwienie sytuacji - przeciagnelam do prawie dwóch i mówie pas.

Nie moge dalej kosztem kotki próbowac i liczyc na "a moze jednak sie uda"

(tym bj. ze sama lekko wysiadam psychicznie bez przerwy pilnujac obu kotów i wysluchujac skarg zarówno tamtej "uwiezionej " jak i "agresora" który nie rozumie czego nie chce mu dac zjesc tego futrzaka za drzwiami:()

Co innego jak koty sie "nie tolerują" ale jakos funkcjonuja a co innego jak kot wyraznie cierpi i np. caly czas siedzi wylacznie pod łóżkiem (czasami nawet robiac tam siusiu bo za bardzo boi sie isc do kuwety :(:(:()

A ja czuje sie jak kat :/

ps. syberyjczyki na fotce sa piekne :) myslalam ze to MC bo na fotce wydaja sie wyjątkowo duuuuże :) , no i ta bardzo bujna kryza mnie zmyliła :)

Mnie się akurat te wszystkie trzy rasy podobają, a mam dwa dachowce. W dodatku marzyła mi się zawsze trikolorka, a przyplątały się czarna i czarno-biała...

Nasza starsza kota też na młodszą prychała, ale nie biła. Tak się zlożyło, że kilka dni po przybyciu małej pojechaliśmy na teren obcy dla obu. I tam się tam zaprzyjaźniły, że wracały już w jednej klatce.

Rozumiem jednak tę decyzję - też nie mogłabym patrzyć, jak kota cierpi. A skoro jeszcze znalazłaś idealny domek, to sie nie ma nad czym zastanawiać. My nie mieliśmy takiej możliwości - po łaciatą dachową kotkę wątpliwej wtedy urody jakoś kolejki się nie ustawiały.

No i nie mam trikolorki...