zielony_listek 26.11.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Oczywiście, ze się pomyliłem!! [/b] Nie ma sprawy Przepraszam, że zwracam sie do Ciebie damsko, ale wydawało mi się że w poprzednich mejlach uzywałeś rodzaju żeńskiego, sorki. I wielkie dzięki za info, bo ja bym pewnie znowu przegapiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 01.12.2008 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 hihi, bo nas jest dwoje i czasami wypisuje się moja zonka:) pozdrawiamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 03.12.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 hihi, bo nas jest dwoje i czasami wypisuje się moja zonka:) pozdrawiamy:) Nie dotarłam jednak na wystawę. Ale na te grudniową bardziej sie postaram, swieta za pasem, co tam sie będzie na parkingu w Blue City działo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 12.01.2009 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Witam,juz za dwa tygodnie, kolejna kocia wystawa, w Warszawie: VII i VIII MIĘDZYNARODOWA WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH która odbędzie się 24 - 25 stycznia 2009r. MIEJSCE WYSTAWY:BIAŁOŁĘCKI OŚRODEK SPORTU - Warszawa ul. Strumykowa 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 13.01.2009 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 No i zapomniałem - już 14-15 lutego następna wystawa w Warszawie - szczegóły wkrótce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 31.01.2009 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Kolejna wystawa kotów rasowych: SMK Jedynka zaprasza na XV i XVI Międzynarodową Wystawę Kotów Rasowych 14 i 15 lutego 2009 r. (sobota - niedziela) - dwa certyfikaty WARSZAWA , HOTEL GROMADA, ul. 17 STYCZNIA 32 Serdecznie zapraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 05.02.2009 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Kilka fotek z wystawy EKKR.http://calkieminnypiesek.republika.pl/koty/ekkr0109I.jpg http://calkieminnypiesek.republika.pl/koty/ekkr0109II.jpg http://calkieminnypiesek.republika.pl/koty/ekkr0109III.jpg http://calkieminnypiesek.republika.pl/koty/ekkr0109IV.jpg http://calkieminnypiesek.republika.pl/koty/ekkr0109IX.jpg http://calkieminnypiesek.republika.pl/koty/ekkr0109V.jpg http://calkieminnypiesek.republika.pl/koty/ekkr0109VIII.jpg http://calkieminnypiesek.republika.pl/koty/ekkr0109XI.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.02.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Te na pierwszym zdjęciu (i chyba na większości pozostalych) to jaka rasa? Norweskie leśne? Ech, gdyby się nie przyplątywały jakieś kocie bidy, to marzyłabym o takim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 05.02.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Te na pierwszym zdjęciu (i chyba na większości pozostalych) to jaka rasa? Norweskie leśne? Ech, gdyby się nie przyplątywały jakieś kocie bidy, to marzyłabym o takim... To chyba maine coony ps. ja kocham wszystkie koty, zachwycam sie tymi rasowymi ale... nie wiem co to jest ale "nierasowce" jakos bardziej zapadaja mi w serce Teraz - w wyniku paru zawirowan i zbiegówokolicznosci - mam kotke Tajska - jest cudowna, rasowa jak cholera i przesliczna i ja uwielbiam , ale nawet w polowie nie zawładneła mna i moim sercem tak jak wziety ze schroniska "plebejski" Gringo.bez dwóch przednich ząbków :) Tajka: http://images50.fotosik.pl/45/6fcc996829f0ed34.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.02.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Te na pierwszym zdjęciu (i chyba na większości pozostalych) to jaka rasa? Norweskie leśne? Ech, gdyby się nie przyplątywały jakieś kocie bidy, to marzyłabym o takim... To chyba maine coony ps. ja kocham wszystkie koty, zachwycam sie tymi rasowymi ale... nie wiem co to jest ale "nierasowce" jakos bardziej zapadaja mi w serce Teraz - w wyniku paru zawirowan i zbiegówokolicznosci - mam kotke Tajska - jest cudowna, rasowa jak cholera i przesliczna i ja uwielbiam , ale nawet w polowie nie zawładneła mna i moim sercem tak jak wziety ze schroniska "plebejski" Gringo.bez dwóch przednich ząbków :) Tajka: http://images50.fotosik.pl/45/6fcc996829f0ed34.jpg Zielonooka wieki Cie nie bylo na forum . Kotka sliczna ale rudzielca ze schronu tez chyba jeszcze masz u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 05.02.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 No nie było Rudzielec to właśnie Gringo Kotke niestety z bólem serca oddaje - bo Gringus jej zupełnie niezaakceptował. Na szczescie dlatego ze rasowa - bylo bardzo duzo chetnych i wsród tego tłumu mogłam zrobic casting i wybrac naprawde super dom. Niektórzy znajomi sie dziwili ze oddaje "rasową" skoro mogłabym ja zatrzymac a oddać "schroniskowego dachowca". Nie są juz moimi znajomymi bo z idiotami sie nie koleguję Kotka jest cudowna, piekna ale Gringo to Gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.02.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 A mozesz mi napisac jak objawia sie nietolerancja rudzielca wobec kotki. Pytam, bo mam po raz pierwszy kotka (od 3 msc, ktos go wyrzucil z auta) i dopiero poznaje ich zachowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 05.02.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Kocur jest bardzo agresywny i bije kotke . Bardzo mocno i z duza nienawiscia Oczywiscie staram sie to kontrolowac ale równa sie to tym ze kotka praktycznie mieszka wylacznie w sypialni i jest tam zamykana przez caly czas. Kot "waruje" pod drzwiami i stara sie wykorzystać kazdy moment zeby tam wleciec i spuscic jej łomot. Tak nie moze być - głównie ze wzgledu na kotke która praktycznie jest uwieziona w 1 pokoju i potwornie sie Gringa boi . Gdyby była bardziej charakterna i chociaż próbowała sie mu postawić i "oddać" - to moze jakos by sobie ułozyli relację, ale koteczka jest wyjatkowa "pierdoła" i w dodatku bardzo wrazliwa i delikatna psychicznie . To taki kot który musi miec całkowity spokój i zero stresów w zyciu. Próbowałam feliwaya, próbowałam stopniowego zaznajamiania sierściuchów , pytałam bj. doswiadczonych ludzi- bez skutku. Niestety stan ten trwa juz ponad miesiąc no i po prostu musi sie skończyc - gł. ze wzgledu na stan psychiczny koteczki. (ale mój też ) Problemem oczywiscie jest Gingo bo sama kotka jest bardzo łagodna i przyjazna ale ona by się troszke pewnie na poczatku bała i bardzo łagodnego kota a co dopiero takiego diabła wcielonego jak Rudy Czasami (rzadko, ale jednak) zdarzają sie takie przypadki że nie da sie "dokocić" . Tu niestety zbiegły się dwie rzeczy - bardzo dominujacy i agresywny kocur -alfa , oraz wyjatkowo uległa i słaba psychicznie oraz podatna na stres i wrazliwa kotka :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 05.02.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 No to faktycznie nie ma na co czekac i musisz poszukac kotce dobry dom. Jak czytam na necie o takich dominujacych kotach albo o tych co prychaja i nie pozwalaja sie glaskac wlascicielowi to nie chce mi sie wierzyc, ze koty moga sie tak zachowywac. Moj Lucek od poczatku byl i jest jak przytulanka, ciagle sie lasi i chce byc glaskany, a jak ma ochote na zabawe to szkoli nasze psy. U weta tez wszystko pozwala ze soba zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 06.02.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 magpie - moje rude jest agresywne wylacznie dla innych kotów. Dla ludzi jest super miziasty i przytulasty Owszem jak sie go wkurzy - czytaj : nie pozwoli na cos - to potrafi gryźć po łydkach - ale to naprawde skrajne przypadki . Nawet u weta jest miły i raczej bezproblemowy. Normalnie cud- miód kocio i tylko jak widzi innego kota to wstepuje w niego szalenstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 06.02.2009 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 hehehe - to są koty syberyjskie:) , rudy to piekny facet a sreberko to nasza dziewczynka:) zieloonoka - 1 miesiąc to dla kotów znacznie za mało żeby sie dogadać. Szczególnie że dopuściłaś kotke do kota na jego terytorium. Myśmy dla towarzystwa syberyjki przywieźli sobie dachówę z chlewu. Mieszkanie było podzielone na rewiry ok. 3 miesięcy zanim zaczęły się tolerować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 06.02.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 rzyraf - sytuacja trwa od polowy grudnia (wiec prawie juz 2 miesiace ) i jest coraz gorzej. Ja naprawde mam doswiadczenie z kotami - i po prostu widze ze nie moge dłuzej "eksperymentowac". Gdyby kotka byla bardziej stabilna psychicznie i odwazniejsza - moze bym to pociagnela dalej - ale z nia jest coraz gorzej. nie moge dla wlasnego widzimisie i checi zostawienia jej ciagnac tego dalej. Dałam sobie miesiac na zalatwienie sytuacji - przeciagnelam do prawie dwóch i mówie pas. Nie moge dalej kosztem kotki próbowac i liczyc na "a moze jednak sie uda" (tym bj. ze sama lekko wysiadam psychicznie bez przerwy pilnujac obu kotów i wysluchujac skarg zarówno tamtej "uwiezionej " jak i "agresora" który nie rozumie czego nie chce mu dac zjesc tego futrzaka za drzwiami:() Co innego jak koty sie "nie tolerują" ale jakos funkcjonuja a co innego jak kot wyraznie cierpi i np. caly czas siedzi wylacznie pod łóżkiem (czasami nawet robiac tam siusiu bo za bardzo boi sie isc do kuwety :() A ja czuje sie jak kat :/ ps. syberyjczyki na fotce sa piekne myslalam ze to MC bo na fotce wydaja sie wyjątkowo duuuuże , no i ta bardzo bujna kryza mnie zmyliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 06.02.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Ja nie na temat, Zielona - miło Cię widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 07.02.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Mnie się akurat te wszystkie trzy rasy podobają, a mam dwa dachowce. W dodatku marzyła mi się zawsze trikolorka, a przyplątały się czarna i czarno-biała...Nasza starsza kota też na młodszą prychała, ale nie biła. Tak się zlożyło, że kilka dni po przybyciu małej pojechaliśmy na teren obcy dla obu. I tam się tam zaprzyjaźniły, że wracały już w jednej klatce.Rozumiem jednak tę decyzję - też nie mogłabym patrzyć, jak kota cierpi. A skoro jeszcze znalazłaś idealny domek, to sie nie ma nad czym zastanawiać. My nie mieliśmy takiej możliwości - po łaciatą dachową kotkę wątpliwej wtedy urody jakoś kolejki się nie ustawiały.No i nie mam trikolorki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 09.02.2009 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Trochę się wątek rozbudował, tak dla przypomnienia: WYSTAWA KOTÓW RASOWYCH W WARSZAWIE SMK Jedynka zaprasza na XV i XVI Międzynarodową Wystawę Kotów Rasowych 14 i 15 lutego 2009 r. (sobota - niedziela) WARSZAWA , HOTEL GROMADA, ul. 17 STYCZNIA 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts