savvy 13.02.2003 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2003 Ponawiam pytanie i proszę o posty, szczególnie mile widziane osoby budujące ten dom. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabbaa 02.05.2003 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2003 Także czekam na opiniena temat tego projektupozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amidala 06.05.2003 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 Znajomy inspektor nadzoru budował Hanię dla znajomego. Bardzo pozytywnie wyrażał się o tym domku i mówił, że da się go postawić za rozsądne pieniądze. Doprojektował do niego garaż i podniósł ściany kolankowe. W sumie zwiększyła się pow. użytkowa do około 125m2. Salon + jadalnia to impomująca otwarta przestrzeń. Też polecał mi budowanie Hani, ale przy dobudowanym garażu nie zmieści się na moją działkę, a chciałabym mieć garaż w bryle domu . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonfm 06.10.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Właśnie jestem na etapie wyboru projektu domu i zastanawiam się nad Hanią z pracowni Archipelag. Szukam informacji o tym gdzie taki dom jest już wybudowany albo jest w trakcie budowy. Za wszelkie informacje dziękuję i liczę na waszę pomoc bo w pracowni zasłaniają się ustawą o ochronie danych osobowych. Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonfm 06.10.2003 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Tak wygląda ten domek: [http://nowydom.onet.pl/pic.html?P_OID=208&wn=liczba_typow%3D6%26kod_1%3D%26kod_2%3D%26liczba_pokoi%3D0%26nazwa_prj%3Dhania%26][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 06.10.2003 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Niestety nie mogę pomóc, gdzie taki dom jest aktualne budowany,natomiast w temacie projektu moge powiedzieć tyle: 1. rzut ciekawy, trochę duża łazienka na piętrza, ale zależy co kto lubi.2. warto zwrócić uwagę na izolację termiczną zadaszenia tarasu.3. chociaż lubię taki układ, to wydaje mie się, żę proporcje dachu do ścian na elewacji troszkę nietrafione.4. kąt nachylenia dachu pociągnął za sobą spory strych, nieukrywam, że przydatny5. kotłownia/ pomieszczenie gospodarcze dostępne z zewnątrz- bardzo praktyczne, chociaż przyciasne.6. na parterze warto by się pokusić i zmieścić w WC chociaż umywalkę, a naprawdę warto również i prysznic narazie tyle, może coś pomogłem... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małygg 21.02.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Też zastanawiam się nad tym domem , może znajdzie się ktoś kto już go zbudował lub jest w trakcie ? Chciałbym wiedzieć czy projekt jest wolny od błędów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małygg 22.02.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Naprawdę nikt nie buduje HANI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 22.02.2004 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 http://www.archipelag.pl/inc_picture.php?PID=174 Sympatyczny choć malutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małygg 22.02.2004 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Właśnie taki ma być , dołożę tylko garaż i jakieś drobne zmiany i będzie git . Szkoda tylko , że nie ma na forum nikogo kto taki domek buduje , a może gdzieś są , tylko nie chcą się ujawnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 22.02.2004 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 dołożę tylko garażZ garażem jest Hania II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małygg 23.02.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 wiem o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małygg 28.02.2004 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 może od ostatniego postu ktoś zdecydował się na HANIĘ , muszę się przypominać bo wszyscy zapomną o tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonfm 01.03.2004 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Witam to ja autor tego postu. W pażdzierniku kupiłem projekt Hani projektant doprojektował mi do niej garaż dwustanowiskowy, czekam na pozwolenie na budowę i mam zamiar ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małygg 03.03.2004 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Planujesz jakieś zmiany w projekcie ? Ja chciałem zlikwidować podcień od strony tarasu , żeby uprościć trochę bryłę budynku i zyskać trochę powierzchni w środku . Myślę żeby kupić wersje II z garażem . Jeśli możesz to napisz czy są jakieś błędy w projekcie i czy jest on dokładnie wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małygg 03.03.2004 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 Namierzyłeś już gdzie ktoś buduje "HANIĘ" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonfm 04.03.2004 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Niestety nie i musiałem się zdecydować bez obejrzenia jej w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonfm 04.03.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Tak jak wcześniej pisałem doprojektowałem z boku garaż dwustanowiskowy i dzięki temu na poddaszu powiększył mi się ten najmniejszy pokój do rozmiaru ok.30m2. Dodatkowo przeniosłem komin na kominek na ścianę pomiędzy salonem a WC. Zlikwidowałem spiżarkę i zrobiłem z tego łazienkę z prysznicem. Z pomieszczenia gospodarczego zrobiłem przejście pod schodami, do garażu. To chyba wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomsonfm 04.03.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Co do projektu, to ja jestem z wykształcenia elektonikiem i spodziewałem się dostać prawdziwą "dokumentację" tymczasem dokumentacja otrzymana składała się chyba z 10 rzutów i kilku kartek opisu. Mój architekt powiedział że to standard i niczego więcej nie ma się co spodziewać, dołączony jest kosztorys a to już podobno rzadkość. "Tego czego nie widac w projekcie zrobić zgodnie ze sztuką budowlaną" to odpowiedź na moje pytanie dotyczące niektórych szczegułów których nie widać. Ogólnie projekt jest wykonany starannie, błędów nie widziałem chociaż to może wyjść dopiero podczas budowy. Też myślałem o powiększeniu salonu ale pomysł z zacienionym tarasem na pewno się sprawdzi podczas deszczu i słonecznych dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małygg 05.03.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Jeśli możesz to napisz ile Cię kosztowała adaptacja projektu ? Bo mi za zlikwidowanie tego podcienia f-ma "MULTI" która jest częścią grupy "ARCHIPELAG" powiedzieli 1000zł+22%VAT=1220zł , nie wiem czy tylko mi się wydaje ale to chyba trochę drogo Pozdrawiam MAŁY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts