MarcinBialezyn 11.07.2004 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 Witam wszystkich! Pojawiły sie nowe zdjęcia na mojej stronce:http://www.republika.pl/marcin_grzegorzek/budowa.htm serdecznie zapraszam wszystkich.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irom 13.07.2004 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Witam. My budujemy w mazowieckim. Apropo zmian..jest ich pełno. Np te okna przy schodach..Zagapiliśmy się. Przez tą niekonsekwencję w projekcie będzie całkowicie ciemno (jak narazie) na schodach, gdyż postawiliśmy ściankę od salonu..odkryte schody i kominek w tym miejscu koliduje z wizją wyglądu przyszłego salonu. Na przeniesienie komina w inne miejsce nie ma już szans Ale nawet bez tej ścianki tworzył sie tam ciemny kąt i te okna są tam potrzebne. Został także podniesiony dach, jest więcej miejsca i wyjdzie niezła garderoba. Nie były robione także te boczne drzwi, bo w ich miejscu bedzie stała pralka (łazienka na górze wcale nie jest zbyt duża). To tylko z grubsza rzeczy które akurat pamiętam.. Jedyne co ostatnio mi się podoba w tym projekcie to schody zewnętrzne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinBialezyn 25.10.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Czy ktoś jeszcze buduje Hanię?Może ma ktoś zdjęcia z wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabbaa 08.11.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Ja już mieszkam. Wbiłem łopatę 1 kwietnia. Jeśli chodzi o projekt niewiele zmieniłem. Nie mam dzwi do garażu z domu (kotłownia jest zbyt mała aby sobie na to pozwolić) na klatce dałem duże okno. Generalnie projekt jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek W. 08.11.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Witam wszystkichJeszcze w zeszłym roku bardzo chciałem wybudować właśnie Hanię z Archipelagu. Co mnie w niej urzekło? Przede wszystkim prosta bryła, ogromny salon oraz co może niektórym sie wydawać bardzo dziwne, schody do budynku i zadaszenie nad wejsciem głównym, tzw. jaskółka. Ale ponieważ miałem jeszcze sporo czasu do budowy przez przypadek wpadł mi inny projekt, który zewnętrznie przypominał Hanię ale miał lepszy rozkład wnętrza. Jednak zauroczenie schodami i jaskółką pozostało, dlatego zamierzam zlecić projektantowi doprojektowanie właśnie takich schodów i daszku. Dlatego zwracamni sie do drogich forumowiczów, którzy buduja Hanię (MarcinBialezyn, Jabbaa, tomsonfm) z prośbą o przesłanie rysunku (scan z projektu) tej części dachu na którym widać dokładnie sposób budowy i połączenia jaskółki z dachem.mój e-mail: [email protected] Serdecznie pozdrawiamSławek W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabbaa 08.11.2004 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Fotki z wewnątrz mogę wysłać na priv. Jedyne z czym miałem problem to z karniszem w wykuszu. Okna są do sufitu jak przykręci się karnisz to nie da się ich otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinBialezyn 08.11.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Witaj Jaabba! Jeżeli możesz to prześlij proszę zdjęcia na:[email protected] z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziomo88 22.04.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Cześć Właśnie kupiłem projekt Hania z garażem i w tym roku planuję rozpocząć budowę. Czy możecie podzielić się swoimi spostrzeżeniami i czy w projekcie są jakieś błędy, które powinienem się ustrzec . Podajcie również gdzie się budujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcki1 29.07.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2005 Czy ktoś realizował bądź realizuje projekt Hania I z firmy Archipelag proszę o opinię i doświadczania złe i dobre. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota01 17.07.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Od 3 lat mieszkam w domu Hania. Trochę przerobiony. Podniosłam dach, powiększyłam przedpokój. Kto jest zainteresowany proszę o ko9ntakt na maila. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaerosław siwek 08.08.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 CZY KTOŚ BUDOWAŁ DOM HANIA Z ARIPELAG. PROSZE O KONTAKT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterson1 16.09.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Witam wszystkich miłośników Hani.Jestem w trakcie budowy. Aktualnie powstały ściany parteru i zabieram się za strop. Jeśli ktoś zna szczegóły ze swojej budowy to prosiłbym o kontakt. Mam parę pytań dotyczących układu belek stropowych oraz umiejscowienia podciągów. Chętnie też zapoznam się ze zdjęciami waszych wybudowanych domków. Na terenie mojej miejscowości są dwa takie domki troche pozmieniane. Podzielcie się równiez swoimi przeróbkami - może coś również bym zmienił. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
II Artur II 08.11.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witam wszystkich miłośników Hani. Jestem w trakcie budowy. Aktualnie powstały ściany parteru i zabieram się za strop. Jeśli ktoś zna szczegóły ze swojej budowy to prosiłbym o kontakt. Mam parę pytań dotyczących układu belek stropowych oraz umiejscowienia podciągów. Chętnie też zapoznam się ze zdjęciami waszych wybudowanych domków. Na terenie mojej miejscowości są dwa takie domki troche pozmieniane. Podzielcie się równiez swoimi przeróbkami - może coś również bym zmienił. Pozdrawiam I jak sobie poradziles? Na jakim jestes etapie? Ja juz zblizam sie do konca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkisujaki 18.11.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Witam! jesteśmy nowymi forumowiczami i pozdrawiamy wszystkich budujących!!! Na forum szukamy informacji, a przede wszystkim otuchy i wiary, że się da i warto dom budować mamy już działeczkę i mamy projekt i jest to równiez Hania! W związku z tym będziemy wdzięczni za jakies namiary na budujących lub mieszkających w Hani. Najchętniej z okolic Chojnic. W związku z tym, że jestesmy na etapie adaptacji projektu, chętnie obejrzałabym foteczki z już stojących i tętniącycy życiem Hań Będę wdzięczna za foteczki na maila [email protected] No i może jakies orientacyjne koszty ... Pozdrawiamy Ewel&Tomko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
II Artur II 18.11.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Hej Ja zbudowalem Hanie, zeby mieszkac juz niewiele brakuje, na dobra sprawe mam kompletnie urzadzona kuchnie, lazienke, kibelek i wszelkie instalacje wiec moglbym juz tam mieszkac ale chce wykonczyc na 100%. Ja jestem z Legnicy i znam kilka osob co maja Hanie, w Swidnicy, w Nowej Soli dwie sztuki i jeszcze jedna beda budowac pod Legnica ludzie ktorzy mnie w tym tygodniu odwiedzili niespodziewanie ale nie bylo jak pogadac i nie znam szczegolow. Ja wydalem do tej pory ok. 260 tys. Dom z suporeksu 24 cm, docieplony 15 cm styropianem, kompletna elewacja. W srodku kuchnia, lazienka, kotlownia, kibelek kompletnie urzadzone. Okna plastiki (Oknoplast Krakow), na dole rolety, ogrzewanie grzejnikowe (lazienka podlogowe), piec kondensat z zasobnikiem i pogodowka, cyrkulacja. Dachowka cementowa Braas, stropy Teriva. O szczegolach mozna by pisac dosc dlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
II Artur II 18.11.2006 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Hej Ja zbudowalem Hanie, zeby mieszkac juz niewiele brakuje, na dobra sprawe mam kompletnie urzadzona kuchnie, lazienke, kibelek i wszelkie instalacje wiec moglbym juz tam mieszkac ale chce wykonczyc na 100%. Ja jestem z Legnicy i znam kilka osob co maja Hanie, w Swidnicy, w Nowej Soli dwie sztuki i jeszcze jedna beda budowac pod Legnica ludzie ktorzy mnie w tym tygodniu odwiedzili niespodziewanie ale nie bylo jak pogadac i nie znam szczegolow. Ja wydalem do tej pory ok. 260 tys. Dom z suporeksu 24 cm, docieplony 15 cm styropianem, kompletna elewacja. W srodku kuchnia, lazienka, kotlownia, kibelek kompletnie urzadzone. Okna plastiki (Oknoplast Krakow), na dole rolety, ogrzewanie grzejnikowe (lazienka podlogowe), piec kondensat z zasobnikiem i pogodowka, cyrkulacja. Dachowka cementowa Braas, stropy Teriva. O szczegolach mozna by pisac dosc dlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkisujaki 20.11.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 hejo! dzięki wielkie za odpowiedź, która trochę nas...... załamała (chodzi o koszty oczywiście) ale poza tym to bardzo się cieszymy i gratulujemy domku!! Mam pytanko-czy wprowadzałeś jakies zmiany w projekcie? (chodzi mi o układ pomieszczeń). Bo my m.in. chcemy troszkę powiększyc kibelek na dole, kosztem spiżarni. Poza tym tez poddasze wydaje nam się troche "niskie" i chyba będziemy podnosić ścianke kolankową. Co o tym myślisz? Aha, i czy garaż jest Ok, czy za mały...opinie krąża różne No i czy może już po wybudowaniu zauważyłeś jakieś błędy-bedziemy wdzięczni za uwagi Praepraszam, jesli teraz czujesz się jak podczas zabawy w "100 pytan do..." aha...i fotki mile widziane [email protected] Pozdrowionka Ewel&TOm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
II Artur II 20.11.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 CzescOdrazu rzuce linkiem bo znow zapomne http://www.malawishop.pl/Hania/page_01.htmTu sa zdjecia z budowy, oczywiscie czesc zdjec. Odrazu zwrocicie uwage ze mamy projekt lustrzane odbicie. Jak chcecie miec jakakolwiek wyobraznie zrzuc zdjecia na kompa i hurtem sobie je jakims programem obroccie. Co do kosztow: mamy juz naprawde duzo zrobione, tylko tknac i mozna mieszkac. Ta cene nabila kuchnia (21 tys ze sprzetem), dosc droga instalacja CO, wymyslilem sobie ze zrobie podbitki okapow tynkowane (cos kolo 7 tys same podbitki), sprzety do lazienki dosc drogie, instalacja alarmowa, czesciowo gres polerowany itp. Tu mozna szukac oszczednosci. Do tego rozbudowana instalacja elektryczna, mnostwo gniazdek, instalacja antenowa, sieciowa, telefoniczna. Zaczelismy budowe w lipcu 2005 roku, do grudnia zeszlego roku mielismy stan surowy otwarty, przykryty dachem czyli bez okien, drzwi, instalacji (tylko kanalizacja byla) i ten stan zakonczyl sie kwota 86 tys. To napawalo optymizmem, pozniej juz nie bylo tak kolorowo. Czesc kosztow znajdziecie w tym watku:http://groups.google.pl/group/pl.misc.budowanie/browse_frm/thread/4bfab29cb1a22357/c6e954fd335c6dab?tvc=1&q=dom+za+200+tys&hl=pl#c6e954fd335c6dabPisze na tej grupie jako "II Artur II", wyliczam w jednym z postow mniej wiecej moje koszty.Zmiany w domu wprowadzalem. Na dole zrobilem przejscie do kuchni tak ze teraz po jednej stronie jest spizarka a po drugiej kibelek. Kolega w Hani z kolei tez zrobil sobie przejscie zle kibelek ma z oknem a spizarke bez (zamienil miejscami)W daszku nad gankiem zrobilem sobie schowek, taka graciarnie. Wyszedl nam ten daszek ciut za wysoki i na dodatek w lazience sciana kolankowa jest wyzsza niz gdzie indziej, szkoda mi bylo tej przestrzeni i tam powstal schowek. Zmniejszylem wneke przy drzwiach wejsciowych glownych, jest plytsza i przez to wieniec jest prosty nad tymi drzwiami, wtedy pozniej na gorze tez jest prosciej. Zrezygnowalem ze slupow na poddaszu, tych przy scianach zewnetrznych. Platwie u mnie opieraja sie na murze. Zmienilem uklad schodow na gore, zamiast zabiegowych sa takie ze spocznikiem, jak ktos ma dzieciaki to wie ze sa bezpieczniejsze. Jedno okno w salonie (to od tylu) przesunalem dalej od balkonu zeby doswietlic tamta czesc salonu. Co do sciany kolankowej ktora chcecie podniesc. Takiej Hania poprostu nie ma. Murlata opiera sie bezposrednio na wiencu stropu a scianki kolankowe sa ale odsuniete od murlaty na jakies 70 cm. Ja je mam z pustaka suporeksu 12 cm. Pozatym nie wydaje mi sie zeby poddasze bylo za niskie, nie mam takiego uczucia, wedlug mnie wszystko jest ok ale oczywiscie jak chcecie. Poddasze mam normalnej wysokosci ale dol (parter) obnizylem o jeden pustak. Teraz mam 2,60 m i jest ok. Nie mam garazu i nie bede mial. Ze wzgledow technicznych (mala dzialka) nie bede tez mial tarasu z tylu budynku. Jak porobie zdjecia to wrzuce na www i zapodam linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
II Artur II 20.11.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Tu jedne z ostatnich zdjec:http://www.malawishop.pl/Hania/4.jpghttp://www.malawishop.pl/Hania/5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
II Artur II 20.11.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Znalazlem na dysku jeszcze jedno zdjecie Hani, moich znajomych. Mysle ze nie beda mieli mi za zle ze zamieszczam zdjecie ich domu bez ich zgody http://www.malawishop.pl/Hania/hania%201.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts