Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj Atur!!!

ogromne dzięki!! Twój kosztorys jednak napawa optymizmem-nie trzeba rozbijać banku, żeby stawiac Hanię! :lol:

No i gratulacje-domek jest śliczny!! Kolory elewacji-rewelacja, no i kuchnia.....fiu, fiu!!! :wink:

Co do zmian-nawet nie pomyśleliśmy o zamianie kibelka i spiżarki, ale może warto to też przeanalizować.

A co do ścianki kolankowej z kolei, to nasz projektant chyba ma zwidy :wink: , bo stwierdził, że ona jest i jest niska i warto ją podniesć..... widać ścianka, ściance nierówna :lol: a my jako laicy znamy się na tym po japońsku, czyli jako tako :D

W każdym razie jeszcze raz dzięki za informacje, zdjęcia i trochę optymizmu.... i słodkiego, miłego życia w Hani!!!!

Pozdrowionka

Ewel&Tom

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chcę ruszyć z budową HANI na wiosnę. Będę wdzięczny za podesłanie informacji o napotkanych problemach w projekcie, w trakcie budowy, a także o funkcjonalności gotowego juz domu. Jeśli ktoś ma fotki gotowego domu to bardzo chętnie popatrzę na Wasz dom :o (oprócz tych, do których są) linki powyżej. Proszę przesłać na maila [email protected]

Pozdrawiam wszystkich Hankowiczów :D

• 1 year później...

Ciesze się że znalazłam kogoś co może doradzić przy budowie Hani chetnie bym zobaczyłabym zdjecia z wnetrza Hani szczególnie tej z Legnicy. Jesteśmy na etapie zbliżania się do stropu i wiadomo coraz więcej niepewności jak postąpić w pewnych elementach. Jak pełni funkcja tej zamiany WC ze spiżarnią. Jak by ktoś mógł przysłać zdjęcia to proszę [email protected]

Pozdrowionka dla budujących Hanię :p

• 1 year później...
  • 8 months później...
Wybudowałem taki dom.

Chetnie podzielę się doświadczeniami.

Witam, bardzo podoba mi się Hania, przejrzałam wiele projektów, Hania jest super ale brakuje mi w niej dodatkowego pokoju na dole- sypialni dla rodziców a ustaliliśmy z mężem, że pokój -sypialnia rodziców będzie na dole. O ile trezba byłoby powiększyć Hanię, aby uzyskać sypialnię dla rodziów? Czy taki salon zostawić czy możena go "zmniejszyć " i jego część przeznaczyć na sypialnię? Jaki jest koszt realny koszt HANI? Prosze o fotki salonu i tarasu. Pozdrawiam EWA

• 3 months później...
Wybudowałem taki dom.

Chetnie podzielę się doświadczeniami.

Witam serdecznie,

Dziś z narzeczonym ostatecznie zdecydowaliśmy się na ten projekt, gdyż spełnia nasze potrzeby w 100%;-)

Nie mniej jednaj przydałaby się piwnica, stąd moje pytanie- czy w "swojej Hani" masz podpiwniczenie?

Zastanawiają nas też koszty, chcemy wziąć kredyt na 250 000 zł i wykończyć chociaż parter, a resztę z czasem dokańczać. Czy mogę prosić chociaż o orientacyjną cenę budowy w systemie gospodarczym?

Pozdrawiam serdecznie

Kasia

• 5 months później...
Witam serdecznie,

Dziś z narzeczonym ostatecznie zdecydowaliśmy się na ten projekt, gdyż spełnia nasze potrzeby w 100%;-)

Nie mniej jednaj przydałaby się piwnica, stąd moje pytanie- czy w "swojej Hani" masz podpiwniczenie?

Zastanawiają nas też koszty, chcemy wziąć kredyt na 250 000 zł i wykończyć chociaż parter, a resztę z czasem dokańczać. Czy mogę prosić chociaż o orientacyjną cenę budowy w systemie gospodarczym?

Pozdrawiam serdecznie

Kasia

Nie mam niestety podpiwniczenia i w zależności od możliwości finansowych teraz rozważałbym taka ewentualność. Jest to dodatkowy koszt, ale tez problem inne j natury. Wszyscy moi sąsiedzi w minionym roku wypompowywali wodę ze swoich piwnic, ponieważ rok był wyjątkowo "mokry". Koszt budowy jest trudny do wyliczenia, bo nigdy nie wiadomo do jakiego etapu ma być policzony i jakie materiały będą użyte przy budowie.

• 8 months później...