MARIANESKO 12.09.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Czy ktoś murował lub tynkował zaprawą używając zamiast wapna płynu lub proszku zastępującego wapno kiedyś spotkałem się z tym na budowie.Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 13.09.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Te płyny czy proszki to "pic na wodę", spulchniają tylko zaprawę cementową poprawiając jej urabialność. Nie mają jednak właściwości wapna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 15.09.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 z ciekawostek mogę dodać, że mój majster kiedy obrabiał mi okna dodawał gips budowlany do zaprawy, żeby mu szybciej twardniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts