kawika 10.07.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Witaj HeyBobik. Może popytaj we właściwym Urzedzie, mają archiwa więc może się znajdą jakieś dokumenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HeyBobik 21.07.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Właśnie nie wiem, jak tego szukać w archiwach. Normalnie szuka się po numerze sprawy. Ale dzięki za podpowiedź, trzeba się za to wziąć i zobaczę co z tego wyjdzie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 27.07.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 WItam serdecznie sąsiadów, Remontuję stare gospodarstwo w Suchej Dolinie. Na początku miał być mini remont, który zamienił się w stawianie wszystkiego od początku. Przygód jak to na budowie bez liku, ale w związku z tym , że nie pochodzę stąd, to mam ich więcej niż inni. Aktualnie mimo tego , że płaciłem bardzo uczciwie i punktualnie moi cieśle zrobili skok w bok. Dlatego pojawiam się tutaj z pytaniem i prośbą, czy zna ktoś z Was małą ekipę cieśli do złożenia drewnianego spichlerza (został rozłożony 1,5 miesiąca temu).Szukam 2-3 ludzi, więcej nie potrzeba, ważne , żeby byli uczciwi i solidni -czyli to co zawsze. Za wszelką pomoc dziękuję. Belki spichlerza są poznaczone, kupione nowe krokwie, kupione drewno na wstawki, fundament przygotowany - nic tylko składać. Zainteresowanych zapraszam do galerii:http://picasaweb.google.pl/MotocykleEnduro/DomWGRach?authkey=Numg_JWJoGo&feat=directlink# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 06.08.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witaj K160.Namiarów na ciesli nie mam ale fajnie że wpadłes i powodzenia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 22.10.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Dziękuję za powitanie. Dlaczego grupa nowosądecka jest taka "pół martwa" ? Szkoda , bo potrzebne jest wsparcie loklanej braci muratorowej ... Szukam godnej polecenia , niewielkiej - max 2 ludzi - ekipy od : wylewek, tynków tradycyjnych, układania płytek, ocieplania poddasza, elektryki. Jednym słowem tradycyjne wykończenia .... może chociaż jeden Pan do pomocy , ktoś z głową, pomysłem, uczciwy i solidny .... tak, żeby mi pomógł. PozdrawiamArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 22.10.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witaj K160 Chciałabym ci pomóc ale nie znam nikogo takiego Dlaczego grupa nowosądecka jest taka "pół martwa" ? też mnie to martwi..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiedzma_blair 22.10.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Ja znam ekipę godna polecenia.Napisz na priv to podam namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 23.10.2009 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 no fakt dawno tu nie zaglądałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 24.10.2009 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Witaj K160 ja jestem swieżo po tynkach cem-wap z agregatu ,ekipa godna polecenia robią solidnie szybko i przedewszystkim tanio,elektryk też by się znalazł,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAJRA 17.01.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witam Mam pytanie do osób z Nowego Sącza i okolic Jestem przed zakupem okien i planuję okna nowosądeckiej firmy DAKO. Jak jest postrzegana firma i jej produkt w Waszych stronach? Czy kupowaliście od nich okna i jak jest z ich jakością? Z góry dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam po góralsku (ja tyż z gór tyle, że świętokrzyskich ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 25.01.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 MAJRA sory nie pomoge nie mam doświadczenia z tą firmą ale chyba opinie mają nie najgorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 27.01.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam Mam pytanie do osób z Nowego Sącza i okolic Jestem przed zakupem okien i planuję okna nowosądeckiej firmy DAKO. Jak jest postrzegana firma i jej produkt w Waszych stronach? Czy kupowaliście od nich okna i jak jest z ich jakością? Hej, Ja mam Dako , kupowałem i montowałem w zeszłym roku. Okna są super, VEKA i Winkhaus w Dako były tańsze niż najtańszy Gealan i Maco u jakiegoś garażowego producenta. Okna równe, ładne, ...i chyba niedrogie. Mogę Ci polecić salon firmowy Dako w Nowym Sączu na Jagielońskiej. Miałem wyceny w sumie z kilkunastu punktów (również od kilku przedstawicielstw Dako , ale nie firmowych) i właśnie tam było najtaniej, najwięcej gratisów i najlepsza obsługa. Wziąłem klamki złote Sekustic i ciepłe ramki. Ogólnie POLECAM , ale miej na uwadze, że jeszcze nie mieszkam w tym domu z nowymi oknami. Pamiętaj też, że dobry montaż (dobra ekipa od montażu) to praktycznie POŁOWA sukcesu. Musisz pilnować ekipy, sprawdzać otwieranie zamykanie okna kilka razy, upewnić się, że jest prawidłowo podklinowane i równo zapiankowane ...i wiele więcej ...ale to tak na początek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 31.01.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Zachęcam Was do wymiany opinii na temat hurtowni budowlanych w naszych okolicach. Myślę, że szczególnie pożadane byłyby informacje na temat cen, poziomu obsługi, transportu materiałów, itp. Mnie szczególnie interesują betoniarnie (Janik, Dyckerhoff, itp) oraz składy z cegłami, bloczkami, cementami, blachami....wszelkie opinie miło widziane. Ogólnie po roku budowania stwierdzam , że jest u nas DROGO, o 30% drożej niż przy dużych miastach Kraków, Radom, Wawka. Polecam skład w Roztoce Ryterskiej - tzw u Ruzi . Nie najtańsza, ale ma bardzo szeroką ofertę, właściwie wszystko co można sobie wymarzyć , do murów, ociepleń, instalacji. Mają gigantyczny ruch, duży wybór towarów "GSowych". Za transport 15 km życzyli sobie 50pln później 100pln bo im przestało zależeć. Pustaki MAX w zeszłym roku po 2,80 , a na allegro były po 2zł wtedy. Piasek po 40zł za tonę. Odradzam Ramex w Piwnicznej, fatalna obsługa, wpychanie na siłę podziurawionych worków cementu, albo styropianu żółtego do słońca. Jedyny plus mieli promocję na MAX'a ...ale za to nie chcieli dowieźć. Drewno kupuje o prywatnego gospodarza z własnym lasem i tartakiem po 500zł za kubik. Jakoś niespecjalna. Bloczki betonowe ...to jakiś horror 3,8 bez rachunku i z wielką łaską i nigdzie nie mogę znaleźć taniej. Liczę na Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.d.w 09.02.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Jeszcze nie rozpoczalem budowy (mam nadzieje zaczac w maju) ale jak kazdy zaczynajacy budowe planuje wieksze zakupy (pustaki, stal, dachowka, styropian, beton ....). Bede szukal materiaow takze przez internet nawet w wiekszej odleglosci od Sacza w nadziei ze pomimo kosztow transpotru bedzie taniej. A moze zaczniemy kupowac hurtowo? - gdyby sie pare osob zebralo to z pewnoscia w dowolnym miejscu daloby sie wytargowac znacznie lepsze ceny!! Jesli ktos sie pisze na zakupy hurtowe prosze dopisywac sie do listy - za jakis czas mozna sie spotkac i porozmawiac o konkretach: Lista chetnych :1. m.d.w2.3. Zachecam szczegolnie tych, Ktorzy rozpoczynaja budowe w tym roku !!![/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi-Kal 13.02.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Witam wszystkich nowosądeczanówNawet kawika, moja najbliższa sąsiadka, którą poznałam tu na forum już tu zawitała.Ja buduję w niedalekiej odległości od Nowego Sacza. W zasadzie to juz wybudowaliśmy, przed nami wykończenowka, a w wakacje przeprowadzka.Zyczę powodzenie wszystkim budującym!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 13.02.2010 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Witam serdecznie. Rozglądamy się za działka w okolicach Nowego Targu/nad zalewem czorsztyńskim/. Czy orientujecie się drodzy forumowicze o przepisach-wymogach dotyvzących kąta nachylenia dachu w tych rejonach? Wybraliśmy projekt, po tysiacu przeglądniętych i przeanalizowanych i chyba nici z tego, przez dach. Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 14.02.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Jesli ktos sie pisze na zakupy hurtowe prosze dopisywac sie do listy - za jakis czas mozna sie spotkac i porozmawiac o konkretach: Lista chetnych : 1. m.d.w 2. k160 (2660szt MAX, Blacha 200m2, Stal 2T, kruszywa piach, okna DUŻO ) 3. [/b] Super pomysł ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.d.w 02.03.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Jesli ktos sie pisze na zakupy hurtowe prosze dopisywac sie do listy - za jakis czas mozna sie spotkac i porozmawiac o konkretach: Lista chetnych : 1. m.d.w (1000szt gazobetonu 24, styropian 30m3, stal 1-2T, dachowka 300m2, beton 30m3, okna - tez duzo , ..... ) 2. k160 (2660szt MAX, Blacha 200m2, Stal 2T, kruszywa piach, okna DUŻO ) 3. Super pomysł ! I juz jest nas dwoch , zachecam kolejnych budujacych. Im dluzsza lista tym wieksza szansa na tansze materialy. Pozdrawiam i zachecam do wspolnego dzialania!!! m.d.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatonia 04.03.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Przyznaję super pomysł . I już dziś zapraszam na zakupy hurtowe. (okna, bramy garażowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 31.03.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Kolejny nowosądecki problem: bloczki fundamentowe . Dlaczego nigdzie w naszych okolicach nie ma bloczków taniej niż po 3,7 ..to jakieś szaleństwo. W Krakowie są po 2,2 netto. To jedyne 100km , a różnica prawie 1,3 na bloczku. Może macie jakiś namiar na bloczki betonowe w normalnych cenach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts