blady 12.09.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Witam, za instalację oraz uruchomienie pieca kondensacyjnego + materiały (rurki, zawory) zapłaciłem 1900 zł. Teren instalacji to południe Warszawy. Marka pieca immergas. Dużo czy mało? Ile płaciliście za odpalenie Waszych piecy? Pozdrawiamb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej 1964 13.09.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Jak dla mnie to pół darmo. Nie piszesz o szczegółach twojej instalacji. U mnie instalacja kotłowni dla budynku 200m2 z ogrzewaniem podłogowo-grzejnikowym kosztowała 2400zł robocizna + 2200zł materiały. Materiały to tylko same rurki miedziane i plastikowe, kolanka, nyple, mufy, zawory, uszczelki itp. Piec kondensat Buderus z atomatyką pogodową, zasobnik, naczynie wzbiorcze, trzy pompy, komin to koszt 15600zł. Całkowity koszt instalacji c.o., wodno-ściekowej (materiał + robocizna) wyniósł u mnie 44000zł.Może da ci to jakieś pojęcie o kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts