Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

s?siedzi czy z?odzieje

majo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ha! Brawo! Poszli w zaparte-czy udaja debili?A może znależli coś"zgubił"-i dziwią sie o co chodzi?

Pisz szybko-mnie synalek jednych takich 'odprowadzil "mój rower,a że był za moim płotkiem...."stał sobie".....

Rodzice zasugerowali mi ZNALEŻNE!

ps.posiadam jeden niewypał {ponoć od możdzierza]-chyba mozemy spróbować????

witam

ojciec z synem zostali zatrzymani na 24 godziny, została przeprowadzona z moim udziałem rewizja w trakcie której znalazlem jeszcze jedną z moich opraw plus dodatkowe 2 zamontowane w ścianie :( - popsute zaczepy, stwierdziłe że pomieszczenia zostały pomalowane farbą "koloru identycznego ze skradzionym" niestety - puszki i skradzione narzedzia widzialem zostaly wywiezione nie wiem niestety gdzie

chcialem dogadac sie badz na zwrot udekumentowanej szkody , badz rekompensate w innej formie - niestety nic z tego .... - ostrzeglem ich rowniez ze kolejnym razem nie bede sie bawil w policje nawet gdyby to nie byli oni uzyje mojej siekiery :)

dostalem pismo ze sprawa zostala przekazana do prokuratora - wiec ponowie swoja propozycje dot. rekompensaty i zobacze co dalej

na marginesie balem sie troche zemsty ale zauwazylem ze miejscowa menelownia zaczela mi glosno mowic dzien dobry ... :)

Teraz o zadość uczynieniu zapomnij.

Zgłosiłeś kradzież, więc nawet jak się dogadacie sprawy nie cofniesz, przejął prokurator i pójdzie swoim ciągiem.

Wycofywać jej też nie próbuj, bo za chwilę prokurator który rozliczny jest z zakończonych spraw, a ty mu jedną (nawet do umorzzenia czy czegoś tam) wyjmiesz i krew go zaleje.

Jak powiesz, że zostawiłeś na furtce a oni znaleźli i w cale nie ukradli, odpowiesz za wprowadzenie w błąd organów ściganai.

facet dostał wyrok w zawieszeniu za coś takiego, bo syn wieczorem "pobrał" samochód i na latarni zostawił. Bał się powiedzieć ojcu i tak minęła noc.

rano pan wstaje, nie ma auta to zglosił kradzież.

Policja spisała protokół, a tu syn mówi co i jak.

To pan, że on żartował i nic nie zgłasza. to prokurator że jeszcze pogadamy

Teraz o zadość uczynieniu zapomnij.

Zgłosiłeś kradzież, więc nawet jak się dogadacie sprawy nie cofniesz, przejął prokurator i pójdzie swoim ciągiem.

Wycofywać jej też nie próbuj, bo za chwilę prokurator który rozliczny jest z zakończonych spraw, a ty mu jedną (nawet do umorzzenia czy czegoś tam) wyjmiesz i krew go zaleje.

Jak powiesz, że zostawiłeś na furtce a oni znaleźli i w cale nie ukradli, odpowiesz za wprowadzenie w błąd organów ściganai.

facet dostał wyrok w zawieszeniu za coś takiego, bo syn wieczorem "pobrał" samochód i na latarni zostawił. Bał się powiedzieć ojcu i tak minęła noc.

rano pan wstaje, nie ma auta to zglosił kradzież.

Policja spisała protokół, a tu syn mówi co i jak.

To pan, że on żartował i nic nie zgłasza. to prokurator że jeszcze pogadamy

w sasiedniej wsi pewien zlodziejaszek zbieral fanty po okolicznych wsiach, wszyscy wiedzieli co robi, ale strach byl duzy, policja bezradna, az do momentu "pozyczenia" TV od samotnej 78 letniej babci .......

wies sie wq..... i zajeli sie chlopakiem ... lezy w szpitalu w Krakowie 4 miesiac z ciezkimi urazami glowy

Twoj sposob jest lepszy

... lezy w szpitalu w Krakowie 4 miesiac z ciezkimi urazami glowy [...] Twoj sposob jest lepszy

No pewnie !!! 4 miesiące utrzymywać bandytę przy życiu !!! A potem - zabrać pielęgniarkom... :evil:

Majo, prawie nigdy nie ma w takich przypadkach zemsty.. A jakby się zanosiło, to jest to groźba karalna (jeśli wypowiedziana) lub poczucie zagrożenia (jeśli odczuwane). Niech policja ma trochę roboty, potem zwykle okazuje się, że taki cwaniaczek ma kilka(-naście/-dziesiąt) takich sprawek i jest "notowany" i ma "pokaźną kartotekę". To ZAWSZE plus dla Ciebie.

A meneliki widzą, żeś nie frajer i nie dasz sobie w kaszę dmuchać, i masz respect...

NO !!! Tak trzymaj !!!

Będzie dobrze !!!! :wink:

"... bo i tak damy radę..." [wwo]

• 2 weeks później...