marcolin 27.02.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Witam, I ja bardzo poproszę o ten harmonogram[email protected] Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelalalka 27.02.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Niestety chyba prośby o harmonogram zostają bez odzewu Gdyby jednak to podaje ponownie e-mail [email protected] Pozdrawiam W-49.12 z wykuszem i garażem dwustanowiskowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 01.03.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 pamietajcie tylko, że dla każdej technologii harmonogram powinien być zmodyfikowany !!! jak zrobiłam na bazie zestawienia Bratta harmonogram mojemu majstrowi, to wyśmiał ciut kilka punktów a kilka dopisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IvanS 05.04.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam,To i ja się podłączę. Dziękuję za materiał.Jeśli to możliwe proszę o przesłanie na maila tego harmonogramu w exelu.si.750923 ( at ) gmail com z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregMP 06.04.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam. Proszę o przesłanie na maila harmonogramu w exelu. Dziękuję i pozdrawiam. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelalalka 06.04.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 gregMP Niestety nikt się nie kwapi, żeby podesłać ten harmonogram. Ja też prosiłam jakiś czas temu i zero odzewu. Gdybyś miał więcej szczęścia ode mnie to proszę podeślij mi. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 09.04.2011 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam. W trakcie prac przygotowawczych do budowy (większośc materiałów już mamy kupionych i leżą na składach czekając tylko aż prawdziwa wiosna się zacznie) kosztorys w postaci pliku Excella rozbudował się. Teraz jest jeszcze więcej arkuszy dla poszczególnych etapów. Jest znacznie więcej wzajemnych zależności między polami i arkuszami - sporo liczy się samo. Przypominam, że wszystko to powstało na bazie Harmonogramu Bart'a ale teraz znacznie już się zmieniło. Kto chciałby wykorzystać to tutaj jest najnowsza wersja Harmonogramu do ściągnięcia. Ponieważ jest sporo zależności między polami to jeśli ktoś miałby jakieś problemy z rozgryzieniem co i jak to śmiało proszę o pytania na email a postaram się pomóc. Wystarczyło poszukać na początku wątku. To chyba ten plik. Przed chwilą ściągałam. A to "oryginał" Bart'a: HARMONOGRAM PRAC DOKUMENTACJA I UZGODNIENIA wybór działki sprawdzenie księgi wieczystej, ... geodeta badanie geotechniczne gruntu złożenie wniosku o WZ warunki zabudowy umowa z gazownią umowa z energetyką umowa z MPWiK zakup działki warunki przyłączy od dostawców mediów projekt budowlany pozwolenie budowlane wybór kierownika budowy wybór ekipy budowlanej STAN ZEROWY zgłoszenie rozpoczęcia robót usunięcie humusu utwardzenie drogi wytyczenie budynku ustawienie sławojki wykonanie wykopu pod ławy i stopy fundamentowe wykonanie wykopu pod ogrodzenie rozprowadzenie i przepusty dla kanalizacji, przłącza wody, przyłacza prądu (dom + garaż) i gazu przepust dla doprowadzenia powietrza do kominka przepust dla czerpni powietrza przepusty dla okurzacza centralnego stabilizowanie cementem i utwardzenie podłoża pod ławami wylanie chudziaka pod ławy i stopy izolacja pozioma na chudziaku szalowanie ław, stóp i ganku szalowanie ogrodzenia wykonanie zbrojenia ław, stóp i ganku + bednarka i uziomy zalanie ław + stóp + ganku + ogrodzenia + sprawdzenie poziomów izolacja pozioma na ławach szalowanie ścian fundamentowych + niezbedne przepusty zbrojenie ścian fundamentowych zalanie ścian fundamentowych + ogrodzenia + sprawdzenie poziomów usunięcie szalunków izolacja pozioma na ścianach fundamentowych izolacja pionowa ścian fundamentowych ocieplenie ścian fundamentowych usypanie i zagęszczanie piachu na podłogę na gruncie rozprowadzenie czerpni powietrza, czerpni kominka, odkurzacza centralnego i innych instalacji wykonanie chudziaka podłogi na gruncie + zbrojenie + dylatacje izolacja podłogi na gruncie połączenie izolacji poziomej podłogi i ścian fundamentowych + zakład na naprężenia drenaż odwodnieniowy (opcja) zasypanie fundamentów z zewnątrz + obsypanie ścian fundamentowych zamontowanie ogrodzenia i tymczasowej bramy STAN SUROWY OTWARTY murowanie pierwszej warstwy ścian nośnych + sprawdzenie poziomów murowanie ścian nośnych i nadproży parteru murowanie ścian działowych parteru murowanie komina zbrojenie, szalowanie schodów wewnetrznych wykonannie zbrojenia wieńca W1, trzpieni TZ, słupa S1, podciągów P1,2,3, belek stropowych,* belek ukrytych BU1,2, balkonu i fragmentów monolitycznych stropu stęplowanie i ułożenie belek stropowych deklowanie i ułożenie pierwszej warstwy pustaków stropowych szalowanie wieńca W1, belek ukrytych BU1,2 i trzpieni TZ, balkonu, fragmentów monolitycznych stropu* oraz mocowanie murłat garażu zalanie słupa S1, podciągów, stropu, balkonu, wieńca W1, trzpieni TZ, schodów usunięcie szalunków murowanie pierwszej warstwy ścian poddasza + sprawdzenie poziomów murowanie ścian nośnych i nadproży poddasza murowanie i wykończenie komina wykonanie zbrojenia wieńca W2, kotew murłat i płatwi Pl1,2, płatwi kalenicowej szalowanie wieńca W2 zalanie wieńca W2 rozszalowanie wieńca W2 izolacja pozioma wieńca W2 i W1 garażu pod murłaty impregnacja więźby podłożenie styropianu pod stelaż zadaszenia ganku wykonanie więźby położenie wiatroizolacji domu i garażu łaty + kontrłaty położenie dachówki + kominki kanalizy + uchwyt antenowy + ławy kominiarskie instalacja odgromowa dachu montaż rynien poziomych zabicie okien i drzwi STAN SUROWY ZAMKNIĘTY osadzenie drzwi zewnętrznych, okien i bramy garażowej osadzenie okien dachowych ocieplenie poddasza INSTALACJE + WYKOŃCZENIE WNĘTRZ paroizolacja montaż profili i ułozenie płyt g-k poddasza + wyjście na stryszek + otwory na anemostaty montaż płyt osb stryszku rozprowadzenie kanalizacji wykonanie szamba przyłącze wody rozprowadzenie instalacji zwu + cwu rozprowadzenie instalacji elektrycznej, rozdzielnicy, instalacjie alarmowej TV, telefonicznej, sieci komp. instalacja skrzynek rozdzielaczy rozprowadzenie instalacji rekuperatora + anemostaty rozprowadzenie rur odkurzacza centralnego tynkowanie ścian wewnętrznych + osadzenie puszek elektrycznych przyłącze energetyczne ocieplenie i izolacja podłogi na gruncie rozprowadzenie ogrzewania podłogowego i podłączenia grzejników przyłacze gazu + montaż zbiornika montaż pieca i zasobnika - uzbrojenie kotłowni wykonanie dylatacji wylewki wylewka z plastyfikatorem + zbrojenie montaż balustrady antresoli, balkonu i schodów montaż kominka zamontowanie rekuperatora malowanie ścian montaż grzejników ułożenie kafli, biały montaż ułożenie podłogi pływającej poddasza, okładziny schodów, paneli/parkietu montaż gniazdek elektrycznych montaż oświetlenia uzbrojenie instalacji alarmowej osadzenie drzwi wewnętrznych montaż listew przypodłogowych osadzenie parapetów wewnętrznych i zewnętrznych montaż szaf garderoby montaż mebli kuchennych + AGD montaż karniszy WYKOŃCZENIE ZEWNĘTRZNE ocieplenie budynku + czerpnia powietrza tynki zewnętrzne montaż i malowanie podbitki montaż rynien spustowych montaż okiennic montaż płyt osb poddasza garażu montaż odkurzacza centralnego ZAGOSPODAROWANIE TERENU generalne sprzątanie wjazd na działkę, podjazd i chodnik wykonanie tarasu budowa śmietnika położenie kafli na ganku markiza ścieżki ogrodowe oświetlenie zewnętrzne instalacja nawadniająca ogrodu zagospodarowanie ogrodu PRZEPROWADZKA Wystarczy zaznaczyć tekst i wkleić do excela. Polecam przeczytać wątek, bo tu są różne modyfikacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelalalka 09.04.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 adk dzięki za wskazówkę. Czytałam cały wątek od początku i wcześniej wersja exelu nie chodziła, teraz faktycznie jest już OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziennikBudowy 23.10.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Zamierzam zacząć budowę na wiosnę 2013. Pytanie czy do tego czasu mogę już coś zrobić z poniższej listy? Czy nie ma jakiś ograniczeń czasowych co do ważności dokumentów?wypis i wyrys z planu zagospodarowaniawarunki zabudowyprojekt budowlanybadanie geotechniczne gruntuumowa z energetyką - prąd na budowie będę miał z sąsiedniego domu, więc pytanie czy jest mi to już potrzebne/konieczne (czy coś się płaci jak nie zrobię od razu przyłącza)umowa z MPWiK - z wodą mam podobnie jak z prądem - płaci się tylko za wykorzystaną czy jest jakiś ryczałt?sprawdzenie księgi wieczystej - działka będzie przepisana z rodziców, więc to chyba mnie nie dotyczypozwolenie budowlane - ile jest ważne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiffler 08.11.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Pozwolenie jest ważne trzy lataWarunki zabudowy - jeśli nie ma planu miejscowego warto wystąpić o lokalne warunki zabudowy - trwa to dość długo - u mnie 7 m-cy. Ważne do momentu ustalenia planu miejscowego.Projekt dopiero po prawomocnych warunkach zabudowy.Księga wieczysta - potrzebna do kredytu. Do pozwolenia wystarczy oświadczenie o prawie do dysponowania nieruchomością.Do projektu potrzebna jest mapa do celów projektowych - warto zaopatrzyć się w archiwalną na początek bo aktualna jest ważna dośc krótko - chyba 4 m-ce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 08.12.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Mam pytanko do tych co mają GWC i brali kredycik w banku jeżeli bedę robił go własnymi srodkami tymi ręcami to jak to wpisac do kosztorysu gdy pytałem podwykonawców to wołali 15 do 25 tyś zł za wszystko. Osobiście wolę to zrobic z zwykłych kanalizacyjnych . I pytanko ile to jest warte czy wpisac koszta jako wkład własny tyle ile za to wołają czy tyle ile faktycznie wydam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szaryb 13.01.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 (edytowane) proponuję rozwinąć dział 'DOKUMENTACJA". To co jest , jest _SZCZĄTKOWE_!. Ja mam dodatkowo podział (działka (RII) rodziców /2). Na WZ czekałem 6 miesięcy (miało być 4) (- WZ z wnioskiem o wydzielenie działki). Podział trwa już chyba z 5 miesiecy (geodeta w dodatku opowiada mi bajki bez przerwy ). Najpierw geodeta musi przygotować projekt podziału działki i zanosimy do gminy (+CZAS 1 miesiąc, a mnie przysłali po 1,5 miesiaca z datą na decyzji mieszczącą się w miesiącu ... ). geodeta wyznacza działkę (wbija słupki) + zawiadamia sąsiadów o dacie wyznaczania (pojawiają się sąsiedzi i podpisują papier, że się zgadzają z granicami). Tutaj nie wiem dokładnie co się działo - geodeta coś działał, potem.. HA, znowu produkujemy papiery - teraz już _właściwy_ wniosek (bo tamten był wstępny) o podział działki i .. znowu karuzela. Złożenie do starostwa o już właściwy podział działki (+CZAS 1 miesiac na wydanie decyzji) - geodeta złożył, gmina przysyła zawiadomoenie o pozytywnym podziale, 2 tygodnie uprawomocnienia, można odebrać decyzję i z mapami podziału (geodeta) do notariusza. Decyzje z elektrowni, wody .. trzeba mieć własność działki (+CZAS! wydania decyzji) Gegodeta robi Mapę do Celów Projektowych (CZAS!) Architekt na tej mapie musi dokonać adaptacji projektu (CZAS!), trezba mu także dostarczyć warunki przyłączy (z eketrowi i, gazowni,wody). teraz uzgodnienia, adaptacje projektu domu (jeśli zmiany), wjazd, wniosek PnB, .... cała masa papierów i urzędowych terminów na dezycje Decyzję o budowie podjąłem wiosną 2010r. (jeszcze nie wiedziałem - z podziałem/czy bez) - trochę wody upłyneło zanim samodzielnie(!) ustaliłem co i jak najlepiej będzie. Latem 2011 miałem WZ i miał działać geodeta, jest Styczeń 2012 - nie mam podziału - czyli aktu właności działki, chciałem budować wiosna/lato - nie wiem czy się uda na jesień. [edit] Początek marca'12. Od kilku dni mam akt notarialny na działkę! (KW - termin do 3 miesięcy) Czas WZ+podziału ok. 16-18 miesięcy, wyżyłem się trochę na geodecie ale tak znowu bardzo nie zawinił. No to teraz pewnie roczek załatwiania PNB Edytowane 8 Marca 2012 przez szaryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujeq 21.02.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 witam harmonogram nie działa niestety server not found mże ktoś pomóc dzieki [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guzus 04.05.2013 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 nie będę oryginalny i też proszę o harmonogram prac w Excel'u [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wnuczek99 18.09.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 ja też poproszę... [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk48 13.11.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Witam,bardzo proszę o wersję w excelu.Z góry dzięki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
venus_genetrix 23.01.2014 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Witam,czy jest szansa, że ktoś ma "aktywną wersję" harmonogramu w excelu? Jeśli tak, również proszę przesłać na maila:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radk 24.01.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 ja też poproszę jak ktoś ma ten harmonogram[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 25.01.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 ja też poproszę jak ktoś ma ten harmonogram [email protected] Tutaj jest do pobrania http://mojpasywny.wix.com/passivhause#!dodatki/c205y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
futrzak 25.03.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Jak wszyscy to i babcia prosi o harmonogram w xls lub project. Proszę przesłać na [email protected] Na stan dzisiejszy znalazłem fajny pliczek z harmonogramem i nie tylko. http://grabowscy.org.pl/pliki/dom.xlsx Jak odblokować xls? Edytowane 25 Marca 2014 przez futrzak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts