Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kompletny harmonogram prac

Bartt

Recommended Posts

• Odpowiedzi 258
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ciao 8)

Bardzo fajny i dokladny. Jezeli Bartt sie nie obrazi to pozwole sobie na wykorzystanie jego harmonogramu w inny sposob. Wsadzilem calosc w tabele Excel i dodalem proste rubryczki do podliczania wszystkiego, to tak dla masochistow takich jak ja ktorzy chca wiedziec ile juz wydali :wink:

Jezeli ktos ma zamiar sie codziennie denerwowac to mozecie to sciagnac tutaj (archiwum ZIP 313kb)

A tak powaznie to na pewno pomoze w utrzymaniu wydatkow pod kontrola :) :D :lol: - poprawki mile widziane :) :D :lol:

Filips - brawo za pomysł i wykonanie. Choc pewnie można byłoby - jak ktos sie lubi katowac - liczyc jeszcze takie pozycje jak np koszty kredytu na zakup działki czy budowę domu, opłaty i podatki (notariusz, wpisy etc)) koszty wyceny oraz ewentualnie koszty uzbrojenia coby obraz nakładów finansowych był pełny :cry: :roll: :wink:

Ale im więcej takich dobrych dusz umieszczających gotowce tym łatwiej obecnym i przyszłym użytkownikom forum :)

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

ojej jestem pod wrazeniem!!!!!!!!!! czegoś takiego tutaj szukałam:) 8)

jest to mój pierwszy post, i bardzo sie cieszę,że w takim miejscu, zamierzam sie ostro juz wziąć do roboty-skoro taki plan działania mam!

a oto moj wymarzony domek:)+ niewielki przeróbki!

http://agrobisp.com.pl/cgi-bin/store?action=display&item=183&usid=1

• 1 month później...
Bart, rozumię że korzystałeś z jakiegoś oprogramowania do Zarzadzania Projektem. Może jest możliwość uzyskania od Ciebie takiego pliku z pełnym harmonogramem np. w MS Project :D ?

Bart na Forum ostatnio się nie pojawia.

Ostatni swój post napisał 10-Lut-2004 10:45:24 .

Oldswan, dziękuję Ci bardzo za przesłana stronkę..

Właœnie robię quasi - uniwersalny harmonogram w MS Project (dużo firm w Polsce już posiada ten program). Jeżeli Admin mi pozwoli to się go postaram opublikować na FORUM po to aby inni mieli możliwoœć weryfikacji i ewentulanie mogli wstawić poprawki. Wydajem mi się, że każdemu może się taki harmonogram przydać. Mam zamiar także uwzględnić koszty, wtedy będzie możliwoœć zobaczenia samemu jakie tak naprawdę ponosi się koszty budowy. Wszyscy uwzględniajš tylko materiały, koszty firm zewnętrznych itp. (p. Kosztorys) a zapominajš o pracy własnej, o swoim poœwięconym czasie czyli -kosztów "Project Managera". Im więcej czasu poœwięcimy wspólnie na planowaniu tym póŸniej mniej czasu będzie potrzeba na wykonanie budowy!

• 2 weeks później...