Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kompletny harmonogram prac

Bartt

Recommended Posts

• Odpowiedzi 258
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Od kilku dni bezustannie wertuję forum wszerz i wzdłóż i nawet nie zdawałam sobie sprawy, że tego szukałam, a może że mogę coś takiego znaleźć. Jestem na etapie poszukiwania projektu. Jestem szczęsliwa,że są tacy jak wy bezintesresowni ludzie i w końcu mogę iść spać z czystym sumieniem, że nie spędziłam tego czasu bezowocnie,DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

• 2 weeks później...

Witam.

W trakcie prac przygotowawczych do budowy (większośc materiałów już mamy kupionych i leżą na składach czekając tylko aż prawdziwa wiosna się zacznie) kosztorys w postaci pliku Excella rozbudował się. Teraz jest jeszcze więcej arkuszy dla poszczególnych etapów. Jest znacznie więcej wzajemnych zależności między polami i arkuszami - sporo liczy się samo.

Przypominam, że wszystko to powstało na bazie Harmonogramu Bart'a ale teraz znacznie już się zmieniło. Kto chciałby wykorzystać to tutaj jest najnowsza wersja Harmonogramu do ściągnięcia.

Ponieważ jest sporo zależności między polami to jeśli ktoś miałby jakieś problemy z rozgryzieniem co i jak to śmiało proszę o pytania na email a postaram się pomóc.

Witam.

W trakcie prac przygotowawczych do budowy (większośc materiałów już mamy kupionych i leżą na składach czekając tylko aż prawdziwa wiosna się zacznie) kosztorys w postaci pliku Excella rozbudował się. Teraz jest jeszcze więcej arkuszy dla poszczególnych etapów. Jest znacznie więcej wzajemnych zależności między polami i arkuszami - sporo liczy się samo.

Przypominam, że wszystko to powstało na bazie Harmonogramu Bart'a ale teraz znacznie już się zmieniło. Kto chciałby wykorzystać to tutaj --> Harmonogramu jest najnowsza wersja do ściągnięcia.

Ponieważ jest sporo zależności między polami to jeśli ktoś miałby jakieś problemy z rozgryzieniem co i jak to śmiało proszę o pytania na email a postaram się pomóc.

SylwekW - jestem pod wrażeniem kosztorysu - przydałby się tylko jakiś link do Twojego projektu - można by wtedy odnieść koszty, które poniosłeś do wielkości/kształtu Twojego domu.

pozdrawiam

Tomasz

Ten kosztorys to udostępniłem nie z myślą o porównywaniu kosztów tylko, żeby sobie ktoś wykorzystał do liczenia swoich wydatków. Taki był mój zamysł a gdybym usunął wszystkie liczby - to zostałyby same zera i wtedy trudniej byłoby komuś kto go ściągnie zrozumieć jak są ze soba powiązane poszczególne pola czy arkusze.

Ale być może pomysł z porównaniem jest dobry - w takim razie niebawem pojawią się scany mojego projektu i realny kosztorys ale to już w moim "Dzienniku budowy", który już zacząłem ale jest jak na razie tylko pierwszy krótki post informacyjny.

Ten kosztorys to udostępniłem nie z myślą o porównywaniu kosztów tylko, żeby sobie ktoś wykorzystał do liczenia swoich wydatków. Taki był mój zamysł a gdybym usunął wszystkie liczby - to zostałyby same zera i wtedy trudniej byłoby komuś kto go ściągnie zrozumieć jak są ze soba powiązane poszczególne pola czy arkusze.

Ale być może pomysł z porównaniem jest dobry - w takim razie niebawem pojawią się scany mojego projektu i realny kosztorys ale to już w moim "Dzienniku budowy", który już zacząłem ale jest jak na razie tylko pierwszy krótki post informacyjny jak na razie.

W takim razie trzymam kciuki za dziennik budowy :lol:

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...