jacekot 12.05.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Jak dla mnie poczatkującego inwestora to super pomoc.Wielkie dziekiJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiamax 12.05.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Wielkie dzięki za taka "pigułkę", a właściwie pigułę- mój mąż zapytał: czy ta lista ma koniec???????????? Chociaż planuje, ze to ja będę się "kopać" z całym tym bałagane. Jedyne pocieszenie,że gdzie diabeł nie może tam kobitkę pośle!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 20.05.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 no to krok po kroku bede se budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 22.05.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Ciao Jezeli ktos ma zamiar sie codziennie denerwowac to mozecie to sciagnac tutaj (archiwum ZIP 313kb) A tak powaznie to na pewno pomoze w utrzymaniu wydatkow pod kontrola - poprawki mile widziane Ma ktoś "ów" plik? Bo powyższy link cosik nieaktualny ;-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 25.05.2006 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Czy: wypis i wyrys z planu zagospodarowaniawarunki zabudowy to są dwa oddzielne dokumenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 26.05.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Czy: wypis i wyrys z planu zagospodarowania warunki zabudowy to są dwa oddzielne dokumenty? wypis - masz napisane wyrys - masz narysowane ale stanowią jedność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 26.05.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Chodzi mi o to czy wypis z planu zagaospodarowania i warunki zabudowy to są dwa oddzielne dokumenty?A nie czy wypis i wyrys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jendrek 26.05.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 o ile się orientuję to: 1) Wypis i wyrys z planu zagospodarowania dostaje się jak w gminie jest takowy plan (nie ma wtedy warunków zabudowy) - kupuje się to w gminie (około 60zł za wypis i wyrys dla 1 działki) 2) warunki dostajesz jak nie ma planu zagospodarowania - wtedy musisz starać się o warunki zabudowy dla twojej inwestycji (starostwo łaskawie może ci coś takiego wydać lub nie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 26.05.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Chodzi mi o to czy wypis z planu zagaospodarowania i warunki zabudowy to są dwa oddzielne dokumenty? A nie czy wypis i wyrys. a to prosze.... oczywiście zupełnie dwa niezależne wypis i wyrys to dokument który wydaje ci gmina która posiada plan zagospodarowania przestrzenego a warunki zabudowy - to dokument o który musisz zgłosić sie do gminy gdy takowego planu nie posiada. mam nadzieje że teraz się rozumieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 26.05.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Tak - teraz już wiem i rozumiemDziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek i agusia 01.06.2006 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Super Bardzo dobra rzecz na początek można zaplanować na co kiedy ile kasy szykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur11 23.06.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam wszystkich - mozecie sie podzielic tajemniczym plikiem do wyliczen - wlasnie jestem na tym etapie i glowa mi peka od tego wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 27.06.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 No to powiem tak: - wydrukowałem - powiesiłem na ścianie - wykreśliłem co zrobiłem - załamałem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 08.08.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Ja do tego tworzę jeszcze liste podstawowych dylematów początkującego planisty, np. rury miedź czy plastik, wentylacja mechaniczna czy grawitacyjna, kominek z dgp czy z płaszczem, wełna czy styropian, rynny stalowe czy plastikowe, okna drewniane czy pcv itd. itp. O ile co poniektóre decyzje można podjąć tuż przed zakupem, chociażby takie okna, o tyle taką np. wentylację to warto przemyśleć na etapie projektowania. Na szczęście część wyborów mam już za sobą. Uff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joe 28.08.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 No to powiem tak: - wydrukowałem - powiesiłem na ścianie - wykreśliłem co zrobiłem - załamałem się A ja mam to samo - no po prostu kompletna załamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeki 13.09.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Ja mam pytanie do tego harmonogramu - dotyczące podłogi. Jest napisane tak: Przy fundamentach"usypanie i zagęszczanie piachu na podłogę na gruncie wykonanie chudziaka podłogi na gruncie + zbrojenie + dylatacje izolacja podłogi na gruncie połączenie izolacji poziomej podłogi i ścian fundamentowych + zakład na naprężenia" Potem dopiero przy instalacjach (właściwie po instalacjach):"ocieplenie i izolacja podłogi na gruncie wykonanie dylatacji wylewki wylewka z plastyfikatorem + zbrojenie" Czy dobrze rozumiem? Po wykonaniu ściany fundamentowej, zasypuję piachem. Potem chudziak. Pierwsze moje pytania po co tutaj zbrojenie i co to jest dyletacja? Kolejne pytanie co to jest połączenie izolacji poziomej podłogi i ścian fundamentowych? I teraz rozumiem, że po tym mogą wykonawcy sobie chodzić. Leży tak, aż do wykonania instalacji. Po wykonaniu instalacji ocieplam podłogę i wylewka. Czy dobrze zrozumiałem? Wytłumaczcie laikowi. Proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 13.09.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Ja mam pytanie do tego harmonogramu - dotyczące podłogi. Jest napisane tak: Przy fundamentach "usypanie i zagęszczanie piachu na podłogę na gruncie wykonanie chudziaka podłogi na gruncie + zbrojenie + dylatacje izolacja podłogi na gruncie połączenie izolacji poziomej podłogi i ścian fundamentowych + zakład na naprężenia" Potem dopiero przy instalacjach (właściwie po instalacjach): "ocieplenie i izolacja podłogi na gruncie wykonanie dylatacji wylewki wylewka z plastyfikatorem + zbrojenie" Czy dobrze rozumiem? Po wykonaniu ściany fundamentowej, zasypuję piachem. Potem chudziak. Pierwsze moje pytania po co tutaj zbrojenie i co to jest dyletacja? Kolejne pytanie co to jest połączenie izolacji poziomej podłogi i ścian fundamentowych? I teraz rozumiem, że po tym mogą wykonawcy sobie chodzić. Leży tak, aż do wykonania instalacji. Po wykonaniu instalacji ocieplam podłogę i wylewka. Czy dobrze zrozumiałem? Wytłumaczcie laikowi. Proszę! Ktoś jakieś bzdury to popisał - podkładu betonowego (chudy beton) się nie zbroi i nie dylatuje - dylatacja to jest tak w uproszczeniu element ,który przejmuje np. wpływ termiki na element gdzie podczas wzrostu temperatury element się rozszerza, trafiając na dylatację czyli element odkształcalny (styropian,guma itd) dylatacje przejmuje te naprężenia, gdyby jej nie było w tym miejscu nastąpi peknięcie - to tak skrótowo. Połączenie izolacji podłogi i ścian jest to dokładnie zgodne z nazwą - na ścianie fundamentowej masz izolację poziomę i łączysz ją z izolacją poziomą posadzki w jednym poziomie gdy jes taka możliwość lub przy pomocy fasety gdy jest rónica wysokości pomiędzy ścianą fundamentową a np. podkładem betonowym. Faseta jest to po prostu np. element o przekroju trójątnym z lekkim wyobleniem wykonanym np. przy pomoc butelki, element może być z zaprawy cementowe i służy temu aby izolację, szczególnie papę nie załąmywać pod ostrym kątem tylko w sposób łagodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natus 21.11.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Też zaczynam i również się powtórzę: DZIEKUJĘ- od razu czuję się jakoś mniej nerwowo... PozdrawiamNatalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 10.12.2006 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Bartt,REWELACJA!!!Wlasnie kupilismy dom w stanie surowym zamknietym. Jestesmy tzw. "zieloni". Nie z partii, tylko "w temacie". Zieloni w temacie.Teraz to wiem ile zaoszczedzilismy czasu oraz od czego zaczac. Naprawde super sprawa!!! Po prostu dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 10.12.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 przyda sie dziex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts