artur11 15.12.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Witam Info dla wszystkich ktorzy beda budowac, kosztorys kosztorysem, a budowa budowa....Ci ktorzy planuja niech sobie dopisza podczas prac ziemnych tzw wydatki nieprzewidziane, w zaleznosci od budynku proponuje dac +3-10 tys pln. A wchodza w to: podsypki, zasypki, dodatkowe prace ziemne, deskowania, jakies nie ujete nigdzie kolki, gwozdzie, laczniki, sroby, druty itp.... itp ( nie do przewidzenia) Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 03.01.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2007 Witam Info dla wszystkich ktorzy beda budowac, kosztorys kosztorysem, a budowa budowa.... Ci ktorzy planuja niech sobie dopisza podczas prac ziemnych tzw wydatki nieprzewidziane, w zaleznosci od budynku proponuje dac +3-10 tys pln. A wchodza w to: podsypki, zasypki, dodatkowe prace ziemne, deskowania, jakies nie ujete nigdzie kolki, gwozdzie, laczniki, sroby, druty itp.... itp ( nie do przewidzenia) Pozdrawiam Wszystkich pozwolę sobie jeszcze dodać, że przy sporządzaniu kosztorysów można te nieprzewidziane wydatki podać w procentach całości inwestycji. Moja propozycja brzmi, żeby przyjąć od 7 do 15 procent wyliczonych kosztów inwestycji jako dodatek na nieprzewidziane wydatki może 15 procent to za dużo, ale wydaje mi się, że daje to naprawdę bezpieczną kwotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 16.01.2007 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witam Serdeczne dzieki, zestawienia przydadzą mi sie, zwlaszcza, ze jestem na początku drogi do własnego domu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mistic_2005 19.02.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Kurcze rewelacja te info. Ja też sobie skopiowąłem i zaczynam odkreslanie. Co do dodatkowych wydatków podczas budowy - ja w swoich obliczeniach ująłem 10% od wartości całkowitej - może się zmieszczę --------------------------------------------------- "Zawsze miejscie nadzieję - Jan Paweł II" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kastor 05.03.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam Serdeczne dzieki, zestawienia przydadzą mi sie, zwlaszcza, ze jestem na początku drogi do własnego domu. Pozdrawiam rewelacja, ja tez zaczynam budowę, jestem na początku - ale jestem dobrej mysli; a gdzie vanka99 budujesz, ja koło milicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 23.03.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Serdeczne dzieki, zestawienia przydadzą mi sie, zwlaszcza, ze jestem na początku drogi do własnego domu. Pozdrawiam rewelacja, ja tez zaczynam budowę, jestem na początku - ale jestem dobrej mysli; Witam zaczynamy w maju. W przyszłym tygodniu spodziewam sie pozwolenia, potem bede szukac geodety do wytyczenia domu na działce i sie zacznie... Na jakim etapie jesteście? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kastor 24.03.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witam zaczynam w maju w Szymanowie ( trasa na Trzebnice ). W przyszłym tygodniu spodziewam sie pozwolenia, potem bede szukac geodety do wytyczenia domu na działce i sie zacznie... Na jakim etapie jesteście? Pozdrawiam ja również witam! na początku, na początku , choć jesteśmy już po kupnie działki i po wystąpieniu o wydanie decyzji o warunkach zabudowy ale jeszcze przed odpowiedziami z branż o warunki przyłączenia (brak planu miejscowgo - energetyka strasznie się ociąga), ale jak już pisałem - jesteśmy dobrej myśli pytanie: u jakiego (gdzie?) architekta robiliście adaptacje projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 15.04.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Super sprawa, dzieki !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 16.04.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Super! Dzięki za listę, czegoś takiego szukałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 16.04.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Super! Dzięki za listę, czegoś takiego szukałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 22.04.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Dzięki! Własnie wydrukowałam, będę korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guru1973 26.04.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Dzięki, to bedzie mój przewodnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 01.05.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Ja też bardzo dziękuję, właśnie siedzę nad kosztorysem dla banku, taka lista to duża pomoc. Jeszcze tylko poszukam jak to ubrać w transze i jedziemy żartowałam oczywiście, bo przede mną jeszcze baaardzo daleka droga Za tydzień dopiero umowa (przedwstępna ) na działkę... ale się będzie działo pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rak 15.05.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 do pełni szczęścia brakują szacunkowe terminy np. w ms project. jesli są, to mogę prosic? R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 17.05.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Dziękuję... dziękuję... dziękuję!!!Świetna ściąga!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar65 11.06.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Dziękuję jako n-ty z kolei forumowicz. Super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 02.07.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Jak widać wątek nadal aktualny, z przyjemnościa dołączam się do grona dziękujących - to będzie mój przewodnik, DZIĘKUJĘ - SUPER SPRAWA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 22.07.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 kolejnośc prac zapisana w wordzie i wydrukowana, teraz z haczykiem zaznaczana co po kolei już zrobione dziękuję za ciekawy i pomocny wątek!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokuz 23.07.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 I ja również dziękuję za kawał dobrej roboty! Będzie na czym się podpierać w walce z budową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
safikey 26.07.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Witajcie wszyscy...Pomysł na harmonogram - rewelka, gratulacje MAM PYTANIE:JESTESMY JUZ PO ROZMOWIE Z WłAśCICIELAMI DZIAłKI, KTóREJ CZęść CHCEMY KUPIć.cAłA DZIALKA MA WIELKOść 35X230M. nAS INTERESUJE ZAKUP 35X100 M CZYLI CAłY PAS ZABUDOWY. bYłAM W URZęDZIE MIASTA DZIAłKA JEST PRZEZNACZONA POD ZABUDOWę W PASIE ZABUDOWY CZYLI W TYM NASZYM 100M KTóRE CHCEMY KUPIć. cHCEMY KUPIć Ją NA KREDYT I TU ZACZYNAJA SIę SCHODY BO NIE WIEM CO I JAK DALEJ. DO KREDYTU POTRZEBNY WYPIS Z REJESTRU GRUNTóW I TU PYTANIE: JEżELI CHCE KUPIC CZESC DZIAłKI CZY WłAśCICIELE POWINNI ZAPROSIC GEODETę KTóRY WYZNACZY CZESC NASZEJ DZIAłKI I ONI ODBIORą WYPIS NA Tę NASZą CZęść NO BO PO CO WYPIS NA CA LY GRUNT KIEDY JA CHCE TYLKO 100M CZY TO MAM ZAłATWIć JA??? BARDZO PROSZę O ODPOWEIDź BO POWOLI ZACZYNA NAS GONIć CZAS A JA STOJE W MIEJSCU.Z GóRY DZIęKISAFIKEY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts