Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kompletny harmonogram prac

Bartt

Recommended Posts

• Odpowiedzi 258
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

ponieważ dzisiaj odebrałem PnB, a wniosek wymagał uzupełnienia więc dopiszę dla potomności czego brakowało :

- w wypisie napisane 2-3 stanowiska postojowe na działce - pomimo garażu dwustanowiskowego, musiałem wrysować miejsce postojowe na podjeździe

- ważność map - moje miały więcej niż pół roku (a taka jest ich ważność), na szczęście sprawę załatwiłem w dwa dni

- brakowało warunków tech. na przyłączenie do sieci wod.-kan. - na wszelki wypadek wystąpiłem wcześniej o taki dok. pomimo, że wcześniej nikt takowego ode mnie nie chciał, sprawę załatwiłem 'od ręki'

- u mnie w wypisie stało jak byk, że do wniosku o PnB potrzebna jest umowa na wywóz nieczystości stałych - dołączyłem zanim ktoś się zajął wnioskiem, podobnie jak tzw. orientację czyli wydrukowaną z netu mapkę gdzie było widać nazwy kilku sąsiednich ulic

kilka drobiazgów : np. gł. studni, zamalowanie kominów spalinowych na czarno, itp. itd. w moim dzienniku są wszystkie szczegóły,

pozdrawiam

czesc

nie wiedzialem gdzie to napisac. mam cholerny problem. u mnie w miejscowosci istnieje plan zagospodarowania z 2004r. kupilem dzialke rok temu. w planie z 2004r w granicy mojej dzialki i sasiada przebiega droga dojazdowa. jak geodeta robil podzial dzialek w 2004r w uzgodnieniu z gmina nie uwzglednil tej drogi poniewaz ona nigdy miala nie powstac, w zamian jej jesuy zaprojektowana inna droga dojazdowa. aktualnie jest opracowane studuim zagospodarowania i w studium rowniez tej drogi nie ma. kupilem projekt, projektant naniosl na dzialke (oczywiscie nie uwzgledniajac tamtej drogi ktora nigdy nie powstanie) w starostwie mowia ze nie dzadza pozwolenia bo musze odsunac 7m budynek od tej drogi ktora jest w planie z 2004r , jak ja odsune budynek 7m to mi sie dom nie zmiesni na dzialce! otrzymalem pismo od Wojta Gminy ze ta droga nigdy nie powstanie po prostu jej nie bedzie bo w zamian jest zaprokjektowana inna. baba w starostwie mi mowi ze ona musi sie opierac o plan z 2004r. pomozcie! czy pismo od wojta naczelnik wydzialu powinna uwzglednic? przeciez wijt jest gospodarzem tej dzialii i on decyduje czy droga bedzie. wiem ze nowego planu jeszcze nie ma ale chyba takie pismo wojta powinno miec znaczenie? jak to widzicie. ??

geodeta i projektant mowia ze naczelnik wydzialu nie powinna podwazac pisma wijta tylko zaalceptowac

• 4 weeks później...

Artur i Ania zapytajcie tu: http://forum.muratordom.pl/decyzje-o-warunkach-zabudowy-i-plany-pomoge,t18258.htm

moim zdaniem urzędnik w starostwie literalnie czyta przepisy i ma prawo odmówić wydania decyzji niezgodnej z nadal obowiazujacym planem. Jak tę sprawę spróbowac załatwić moze powiedzą Wam w wątku który podałem

Naprawdę super Bartt !!!!!

Bartt już pewnie tego nie przeczyta bo :

Po 14 mesiącach załatwiania podziałów i scalań, załatwiania pozwoleń, wypisów i wyrysów, pism i załączników maści wszelakiej, projekrów, badań geotechnicznych etc. wczoraj uprawomocnił się ostatni papierek pozwalający na sprzedaż działki, w sprawie której biegałem, latałem i rozświetlałem uśmiechem pokoje urzędnicze ...

... i właściciel sprzedał ją za plecami swojemu sąsiadowi a mnie poinformował łaskawca po fakcie

kurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. :evil: :evil: :evil: :evil:

( http://forum.muratordom.pl/post242303.htm#242303 )

Tym niemniej planując swoją budowę zrobił kawał dobrej roboty :).

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam serdecznie,

Bardzo proszę o szybką odpowiedz.

Zamierzam kupić działkę ale najpierw chce dostać od energetyki zgodę na warunki przyłączenia bo w planach jest droga ale jeszcze jej fizycznie niema. Do wniosku trzeba dołączyć:

"

-fragment mapy (opisany obręb, karta mapy, nazwy ulic) z zaznaczonym usytuowaniem (lokalizacją) przyłączanego obiektu LUB,

- Plan zabudowy lub szkic określający usytuowanie przyłączanego obiektu względem istniejącej sieci oraz usytuowanie sąsiednich

obiektów "

Skąd taką mapkę się bierze ?? Co na niej musi się znajdować czy jakiś geodeta ma nanosić coś na nią??

Proszę o szybką odpowiedz/.

Gość Gosc_gość
Witam serdecznie,

Bardzo proszę o szybką odpowiedz.

Zamierzam kupić działkę ale najpierw chce dostać od energetyki zgodę na warunki przyłączenia bo w planach jest droga ale jeszcze jej fizycznie niema. Do wniosku trzeba dołączyć:

"

-fragment mapy (opisany obręb, karta mapy, nazwy ulic) z zaznaczonym usytuowaniem (lokalizacją) przyłączanego obiektu LUB,

- Plan zabudowy lub szkic określający usytuowanie przyłączanego obiektu względem istniejącej sieci oraz usytuowanie sąsiednich

obiektów "

Skąd taką mapkę się bierze ?? Co na niej musi się znajdować czy jakiś geodeta ma nanosić coś na nią??

Proszę o szybką odpowiedz/.

Z Geodezji - nie wiem jak w Twoim regionie ta instytucja się nazywa, w Poznaniu mamy GEOPOZ.

W tym Urzędzie powiesz do czego potrzebujesz to Ci dadzą taką jaką chcesz, ale pewno nie od ręki :wink:

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

Tego właśnie potrzebowałem!

Zastanawiam sie nad umiejscowieniem w harmonogramie wyborem ekipy budowlanej - ja raczej zacznę się starać o murarza i cieślę po podpunkcie "projekt budowlany", pracowników z dobrymi rekomendacjami trzeba zaklepywać czasem z rocznym wyprzedzeniem - tak jak z salą weselną jeśli wiecie o co chodzi;)))

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Wow,

mistrzostwo swiata dla tego kto wymyslil harmonogram, nobel dla tego kto przeniosl go do excela!!!

Tego wlasnie szukalam, budujemy w tym roku za gotowke i tabela w excelu pozwala nam kontrolowac wydatki, kurcze mysle ze kazdy kto buduje dom powinien prowadzic taka buchalterie, a ta tabelka...brak mi slow.