Elcia1 14.10.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Dołączam się do podziękowań, już się nie będę czuła jak dziecko we mgle w czasie ustalania zakresu prac z wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 14.10.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Ja mam stanowisko archeologiczne na działce. U mnie był tylko nadzór przy wykonywaniu wykopów. Niedogodności:- wszystkie papiery załatwia się około 3 miesięcy- koszt: w sumie wyjdzie około 900-1200 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AśkaK 27.10.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Och, wielkie dzięki, i ja skorzystałam, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 27.10.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 ponieważ dzisiaj odebrałem PnB, a wniosek wymagał uzupełnienia więc dopiszę dla potomności czego brakowało :- w wypisie napisane 2-3 stanowiska postojowe na działce - pomimo garażu dwustanowiskowego, musiałem wrysować miejsce postojowe na podjeździe- ważność map - moje miały więcej niż pół roku (a taka jest ich ważność), na szczęście sprawę załatwiłem w dwa dni- brakowało warunków tech. na przyłączenie do sieci wod.-kan. - na wszelki wypadek wystąpiłem wcześniej o taki dok. pomimo, że wcześniej nikt takowego ode mnie nie chciał, sprawę załatwiłem 'od ręki'- u mnie w wypisie stało jak byk, że do wniosku o PnB potrzebna jest umowa na wywóz nieczystości stałych - dołączyłem zanim ktoś się zajął wnioskiem, podobnie jak tzw. orientację czyli wydrukowaną z netu mapkę gdzie było widać nazwy kilku sąsiednich ulic kilka drobiazgów : np. gł. studni, zamalowanie kominów spalinowych na czarno, itp. itd. w moim dzienniku są wszystkie szczegóły, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur i Ania 28.10.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 czescnie wiedzialem gdzie to napisac. mam cholerny problem. u mnie w miejscowosci istnieje plan zagospodarowania z 2004r. kupilem dzialke rok temu. w planie z 2004r w granicy mojej dzialki i sasiada przebiega droga dojazdowa. jak geodeta robil podzial dzialek w 2004r w uzgodnieniu z gmina nie uwzglednil tej drogi poniewaz ona nigdy miala nie powstac, w zamian jej jesuy zaprojektowana inna droga dojazdowa. aktualnie jest opracowane studuim zagospodarowania i w studium rowniez tej drogi nie ma. kupilem projekt, projektant naniosl na dzialke (oczywiscie nie uwzgledniajac tamtej drogi ktora nigdy nie powstanie) w starostwie mowia ze nie dzadza pozwolenia bo musze odsunac 7m budynek od tej drogi ktora jest w planie z 2004r , jak ja odsune budynek 7m to mi sie dom nie zmiesni na dzialce! otrzymalem pismo od Wojta Gminy ze ta droga nigdy nie powstanie po prostu jej nie bedzie bo w zamian jest zaprokjektowana inna. baba w starostwie mi mowi ze ona musi sie opierac o plan z 2004r. pomozcie! czy pismo od wojta naczelnik wydzialu powinna uwzglednic? przeciez wijt jest gospodarzem tej dzialii i on decyduje czy droga bedzie. wiem ze nowego planu jeszcze nie ma ale chyba takie pismo wojta powinno miec znaczenie? jak to widzicie. ??geodeta i projektant mowia ze naczelnik wydzialu nie powinna podwazac pisma wijta tylko zaalceptowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełG 25.11.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Naprawdę super Bartt !!!!! Co prawda po przeczytaniu 70 % treści niezrozumiałem - ale nie zniechęciło mnie to do budowy. Teraz bedę wiedział czego szukać na forum i o co pytać.Jeszcze raz gratulacje. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 25.11.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Artur i Ania zapytajcie tu: http://forum.muratordom.pl/decyzje-o-warunkach-zabudowy-i-plany-pomoge,t18258.htm moim zdaniem urzędnik w starostwie literalnie czyta przepisy i ma prawo odmówić wydania decyzji niezgodnej z nadal obowiazujacym planem. Jak tę sprawę spróbowac załatwić moze powiedzą Wam w wątku który podałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 25.11.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Naprawdę super Bartt !!!!! Bartt już pewnie tego nie przeczyta bo : Po 14 mesiącach załatwiania podziałów i scalań, załatwiania pozwoleń, wypisów i wyrysów, pism i załączników maści wszelakiej, projekrów, badań geotechnicznych etc. wczoraj uprawomocnił się ostatni papierek pozwalający na sprzedaż działki, w sprawie której biegałem, latałem i rozświetlałem uśmiechem pokoje urzędnicze ... ... i właściciel sprzedał ją za plecami swojemu sąsiadowi a mnie poinformował łaskawca po fakcie kurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.. ( http://forum.muratordom.pl/post242303.htm#242303 ) Tym niemniej planując swoją budowę zrobił kawał dobrej roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga-Białystok 21.01.2009 02:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 BARTT! Dziękuję Ci za to zestawienie równie gorąco jak współczuję tej akcji z działką...szczęka mi opadła,a potem to normalnie przeklęłam w duchu tego właściciela Nie poddawaj się! I pamiętaj: what goes around comes around! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 02.02.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam serdecznie, Bardzo proszę o szybką odpowiedz. Zamierzam kupić działkę ale najpierw chce dostać od energetyki zgodę na warunki przyłączenia bo w planach jest droga ale jeszcze jej fizycznie niema. Do wniosku trzeba dołączyć: "-fragment mapy (opisany obręb, karta mapy, nazwy ulic) z zaznaczonym usytuowaniem (lokalizacją) przyłączanego obiektu LUB, - Plan zabudowy lub szkic określający usytuowanie przyłączanego obiektu względem istniejącej sieci oraz usytuowanie sąsiednich obiektów " Skąd taką mapkę się bierze ?? Co na niej musi się znajdować czy jakiś geodeta ma nanosić coś na nią??Proszę o szybką odpowiedz/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 02.02.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam serdecznie, Bardzo proszę o szybką odpowiedz. Zamierzam kupić działkę ale najpierw chce dostać od energetyki zgodę na warunki przyłączenia bo w planach jest droga ale jeszcze jej fizycznie niema. Do wniosku trzeba dołączyć: " -fragment mapy (opisany obręb, karta mapy, nazwy ulic) z zaznaczonym usytuowaniem (lokalizacją) przyłączanego obiektu LUB, - Plan zabudowy lub szkic określający usytuowanie przyłączanego obiektu względem istniejącej sieci oraz usytuowanie sąsiednich obiektów " Skąd taką mapkę się bierze ?? Co na niej musi się znajdować czy jakiś geodeta ma nanosić coś na nią?? Proszę o szybką odpowiedz/. Z Geodezji - nie wiem jak w Twoim regionie ta instytucja się nazywa, w Poznaniu mamy GEOPOZ. W tym Urzędzie powiesz do czego potrzebujesz to Ci dadzą taką jaką chcesz, ale pewno nie od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 16.02.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Byłem w Starostwie tam dali mi Mapke zasadniczą i Mape ewidencyjną. Dołączyłem obie do wniosku i złożyłem podanie w ZE. Teraz czekam na odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewcia81 08.03.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Wow harmonogram REWELKA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 05.04.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 super wklejam sobie do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borekbp 10.04.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Tego właśnie potrzebowałem! Zastanawiam sie nad umiejscowieniem w harmonogramie wyborem ekipy budowlanej - ja raczej zacznę się starać o murarza i cieślę po podpunkcie "projekt budowlany", pracowników z dobrymi rekomendacjami trzeba zaklepywać czasem z rocznym wyprzedzeniem - tak jak z salą weselną jeśli wiecie o co chodzi;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 28.05.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Super instrukcja dla początkujących - takich jak ja co nie wiedzą od czego zacząć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 28.05.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Barrt naprawde super sprawa wielkie podziekowania za taki spis napewno nie jednym sie pomoże itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauliszka 18.08.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Wspaniały pomysł Czegos takiego mi brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bet 1719505648 14.09.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 ...bardzo fajny pomysł ...harmonogram prac.... pozwoliłam sobie go wydrukować... nasz mały niezbędnik... na pewno będzie naszym drogowskazem na najbliższe miesiące... dziękujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 25.09.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Wow,mistrzostwo swiata dla tego kto wymyslil harmonogram, nobel dla tego kto przeniosl go do excela!!!Tego wlasnie szukalam, budujemy w tym roku za gotowke i tabela w excelu pozwala nam kontrolowac wydatki, kurcze mysle ze kazdy kto buduje dom powinien prowadzic taka buchalterie, a ta tabelka...brak mi slow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts