Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C166 NIEOCENIONY

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 5 months później...
Jesteśmy na etapie wyboru projektu.Nam równiez przypadł do gustu projekt nieoceniony jednak chciałabym poznać zdanie na jego temat osób już zdecydowanych na jego budowę lub budujacych. Wszelkie rady i wskazówki napewno pomoga nam w podjęciu tak trudnej decyzji. :D :-)

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam

Co prawda jesteśmy jeszcze przed kolejnym spotkaniem z architektem w sprawie wprowadzenia zmian, ale poniżej podaję zmiany na które się zdecydowaliśmy:

Parter

- kuchnia zamknięta, w miejscu kominka robimy skrytkę, a w miejscu skrytki przejście do kuchni

- kominek przenosimy na ścianę z tarasem, jednoczenie z drugiej strony robimy grill

- rezygnujemy z wyjścia na mały taras przy wykuszu, również z tego tarasu

- z łazienki na dole robimy pralnio-suszarnię

- pokój dzielimy, robimy biuro i z niego wejście do garderoby

- z racji tego iż nie możemy podpiwniczyć domu (zbyt wysoki poziom wód gruntowych) zastanawiamy się nad wydłużeniem garażu (max 1m)

Poddasze

- na pewno chcemy powiększyć łazienkę i pokój obok niej... albo to będzie kosztem zmniejszenia tarasu lub wydłużymy garaż i automatycznie powiększymy pomieszczenia nad nim.

Oczywiście to może jeszcze minimalnie ulec zmianie, ale póki co taką mamy wizję :lol:

Jazuh, a Ty jakie zmiany chcesz wprowadzić? Może skorzystamy z Twoich pomysłów :D

Również wiosną planujemy rozpocząć budowę... trzymam kciuki!

• 1 month później...

Witam

A u nas właśnie schnie strop. Również wprowadziliśmy parę zmian...

Nasze zmiany to:

- zamurowane okno w salonie, ale za to powiększony "wykusz"- ten przeszklony element w salonie o około 1 metr, niezrobiliśmy tego wcięcia na tarasie. W salonie zostały dwa wyjścia na tarasy z dwóch stron domu.

- obniżyliśmy poziom kotłowni o około 50 cm w głąb ziemi

- zwężamy okono w dolnej łazience i jednocześnie ją skracamy, bo jest strasznie wąska i chuda... w tym momencie powiększy się trochę korytarzyk przed nią.

- rezygnujemy z ubikacji na dole na rzecz szafy/schowka, i tak pzrecież jest już łazienka

- u góry łączymy w całość pokoje 21 i 22 (powstanie ogromna sypialnia o której marzyłam), robimy prostokat a te parę metrów dołączymy do pokoju 23.

A tak ogólnie chciałam pochwalić, że jest to bardzo funkcjonalny dom, naprawdę dobrze rozmieszczone są pomieszczenia. Pomimo tego, że dopiero mam tylko parter z kominami i stropem to dla mnie już wygląda świetnie...

• 1 month później...

hello, cieszę się że są jakieś wpisy na tym forum, dawno nie zaglądałam

powyżej umieszczone rzut parteru z uwzględnieniem wprowadzonych zmian, troszkę zmieniliśmy :wink:

mkalal2, please zamieść jeszcze kilka zdjęć, od drugiej strony?, jak wygląda w środku salon jest przestronny, ustawny? zmieniliście kąt dachu? na ile?

my budujemy w małopolskim, czy jest ktoś w pobliżu?

• 2 weeks później...

Witam

Nasz domek w tej chwili ma zadeskowany dach. Nie mam aktualnych zdjęć ale obiecuję, jak śnieg trochę opadnie to zrobię nowe zdjęcia dookoła domku (bo mam tylko te jeszcze bez dachu). Wklejam 3 fotki z parteru.

Odnośnie salonu, to uważam, że jest fajnie zaprojektowany, przypominam że zamurowaliśmy okno w narożniku salonu, zostały tylko balkonowe z obu stron domu... Bardzo mi się podoba ten kominek na środku. Na długiej ścianie przewidziano TV a na jej przeciw komplet kanap. Fajna jest też sprawa stołu z krzesłami- stoi w tej przeszklonej części "wykusz?"czy jak tam to się nazywa a obok kominek- z tego jestem bardzo zadowolona.

Kąt dachu został minimalnie zmieniony... tak bez zezwoleń... musiałabym zapytać naszych budowlańców o ile... W środku zaproponowali nam, że nie będzie u góry żadnych belek- tak aby mieć większą swobodę rozmieszczania ścian.

Tu Fotka robiona zaraz po wejściu do domku.

http://images44.fotosik.pl/247/160e22b76779cef9m.jpg

Kolejna fotka

http://images45.fotosik.pl/247/47b811b0d72b31f7m.jpg

http://images37.fotosik.pl/242/2caf60e994ae9a88m.jpg

• 3 weeks później...

Hi cos mi sie dzieje z klawiatura - nie moge pisas polskich liter ;-(

czekam z niecierpliwoscia na wiecej zdjec, postaram sie jutro umiescic wiecej rzutow mojego domku (jak bedzie lepiej z komuterem)

Nasz kominek przesunelismy na sciane, aby nie robic wiecej kominow, ale faktycznie kominek na srodku to ciekawe rozwiazanie.

• 2 weeks później...

Hej,

rozpoczelismy budowe nieocenionego w październiku 2009 w okolicach Kielc.

W projekcie zmienilismy:

parter: powiekszylismy wykusz, zrezygnowalismy ze spizarni na korzysc wiekszej kuchni z wyspa; polaczylismy malutka toalete z lazienka 11 + 10, w 9 zrobilismy drzwi balkonowe,

pietro: podnieslismy o jeden pustak zeby zmnijeszyc skosy.

Konstrukcyjnie w stropie zastosowalismy zbrojona belke betonowa zamast 2 belek stalowych. Sporo taniej a efekt taki sam.

Pozdrawiam

R.