elo. 13.09.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Witam. Prośba standardowa. Chciałbym skonfrontować moje wyobrażenie z realiami. Za odpowiedzi dziękuję, Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo74 30.11.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Witam,przyłączam się do prośby Darka. Ktoś może podzielić się wrażeniami z budowy Nieocenionego?PzdrPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiakier 28.05.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 Jesteśmy na etapie wyboru projektu.Nam równiez przypadł do gustu projekt nieoceniony jednak chciałabym poznać zdanie na jego temat osób już zdecydowanych na jego budowę lub budujacych. Wszelkie rady i wskazówki napewno pomoga nam w podjęciu tak trudnej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dg1719505576 27.08.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witam Z mężem już kupiliśmy ten projekt, ale jeszcze zostały nam niektóre formalności. Oczywiście wprowadzamy kilka zmian w projekcie Hmmm, może będziemy dokumentować budowę na forum muratora Pozdrawiamy wszystkich "nieocenionych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazuch 07.09.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 HELLO, ja buduję tzn w tej chwili mam pozwolenie na budowę zczynamy w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazuch 29.09.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 przymierzam się dobudowy nieocenionego na wiosnę, chciałbym podzielić się z kimś naszymi zmianami i usłyszeć kilka rad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dg1719505576 06.10.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Witam Co prawda jesteśmy jeszcze przed kolejnym spotkaniem z architektem w sprawie wprowadzenia zmian, ale poniżej podaję zmiany na które się zdecydowaliśmy: Parter - kuchnia zamknięta, w miejscu kominka robimy skrytkę, a w miejscu skrytki przejście do kuchni - kominek przenosimy na ścianę z tarasem, jednoczenie z drugiej strony robimy grill - rezygnujemy z wyjścia na mały taras przy wykuszu, również z tego tarasu - z łazienki na dole robimy pralnio-suszarnię - pokój dzielimy, robimy biuro i z niego wejście do garderoby - z racji tego iż nie możemy podpiwniczyć domu (zbyt wysoki poziom wód gruntowych) zastanawiamy się nad wydłużeniem garażu (max 1m) Poddasze - na pewno chcemy powiększyć łazienkę i pokój obok niej... albo to będzie kosztem zmniejszenia tarasu lub wydłużymy garaż i automatycznie powiększymy pomieszczenia nad nim. Oczywiście to może jeszcze minimalnie ulec zmianie, ale póki co taką mamy wizję Jazuh, a Ty jakie zmiany chcesz wprowadzić? Może skorzystamy z Twoich pomysłów Również wiosną planujemy rozpocząć budowę... trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkala2 08.11.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 WitamA u nas właśnie schnie strop. Również wprowadziliśmy parę zmian...Nasze zmiany to:- zamurowane okno w salonie, ale za to powiększony "wykusz"- ten przeszklony element w salonie o około 1 metr, niezrobiliśmy tego wcięcia na tarasie. W salonie zostały dwa wyjścia na tarasy z dwóch stron domu.- obniżyliśmy poziom kotłowni o około 50 cm w głąb ziemi- zwężamy okono w dolnej łazience i jednocześnie ją skracamy, bo jest strasznie wąska i chuda... w tym momencie powiększy się trochę korytarzyk przed nią.- rezygnujemy z ubikacji na dole na rzecz szafy/schowka, i tak pzrecież jest już łazienka- u góry łączymy w całość pokoje 21 i 22 (powstanie ogromna sypialnia o której marzyłam), robimy prostokat a te parę metrów dołączymy do pokoju 23.A tak ogólnie chciałam pochwalić, że jest to bardzo funkcjonalny dom, naprawdę dobrze rozmieszczone są pomieszczenia. Pomimo tego, że dopiero mam tylko parter z kominami i stropem to dla mnie już wygląda świetnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkala2 26.12.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2009 http://images45.fotosik.pl/240/720ac8fc00b9e3b7m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazuch 28.12.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 http://images43.fotosik.pl/241/e2e268abf083b82dm.jpg [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazuch 28.12.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 hello, cieszę się że są jakieś wpisy na tym forum, dawno nie zaglądałam powyżej umieszczone rzut parteru z uwzględnieniem wprowadzonych zmian, troszkę zmieniliśmy mkalal2, please zamieść jeszcze kilka zdjęć, od drugiej strony?, jak wygląda w środku salon jest przestronny, ustawny? zmieniliście kąt dachu? na ile? my budujemy w małopolskim, czy jest ktoś w pobliżu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkala2 11.01.2010 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 WitamNasz domek w tej chwili ma zadeskowany dach. Nie mam aktualnych zdjęć ale obiecuję, jak śnieg trochę opadnie to zrobię nowe zdjęcia dookoła domku (bo mam tylko te jeszcze bez dachu). Wklejam 3 fotki z parteru.Odnośnie salonu, to uważam, że jest fajnie zaprojektowany, przypominam że zamurowaliśmy okno w narożniku salonu, zostały tylko balkonowe z obu stron domu... Bardzo mi się podoba ten kominek na środku. Na długiej ścianie przewidziano TV a na jej przeciw komplet kanap. Fajna jest też sprawa stołu z krzesłami- stoi w tej przeszklonej części "wykusz?"czy jak tam to się nazywa a obok kominek- z tego jestem bardzo zadowolona. Kąt dachu został minimalnie zmieniony... tak bez zezwoleń... musiałabym zapytać naszych budowlańców o ile... W środku zaproponowali nam, że nie będzie u góry żadnych belek- tak aby mieć większą swobodę rozmieszczania ścian. Tu Fotka robiona zaraz po wejściu do domku. http://images44.fotosik.pl/247/160e22b76779cef9m.jpg Kolejna fotka http://images45.fotosik.pl/247/47b811b0d72b31f7m.jpg http://images37.fotosik.pl/242/2caf60e994ae9a88m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkala2 30.01.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 nie belek a słupów... Pomyliłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazuch 31.01.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Hi,Z niecierpliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazuch 31.01.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Hi,Z niecierpliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazuch 31.01.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Hi cos mi sie dzieje z klawiatura - nie moge pisas polskich liter ;-(czekam z niecierpliwoscia na wiecej zdjec, postaram sie jutro umiescic wiecej rzutow mojego domku (jak bedzie lepiej z komuterem) Nasz kominek przesunelismy na sciane, aby nie robic wiecej kominow, ale faktycznie kominek na srodku to ciekawe rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazuch 01.02.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 http://images45.fotosik.pl/255/6f91fc8b3755c79em.jpg to nasza elewacja od strony północnej, z wejściem i garażem http://images45.fotosik.pl/255/4871ba86fc0afb09m.jpg to południowa strona, z wyjściem od sypialni i salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rembert 15.02.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Hej,rozpoczelismy budowe nieocenionego w październiku 2009 w okolicach Kielc.W projekcie zmienilismy:parter: powiekszylismy wykusz, zrezygnowalismy ze spizarni na korzysc wiekszej kuchni z wyspa; polaczylismy malutka toalete z lazienka 11 + 10, w 9 zrobilismy drzwi balkonowe, pietro: podnieslismy o jeden pustak zeby zmnijeszyc skosy. Konstrukcyjnie w stropie zastosowalismy zbrojona belke betonowa zamast 2 belek stalowych. Sporo taniej a efekt taki sam.PozdrawiamR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazuch 15.02.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 hi Rembert, pokaż jakieś zdjęcia, my też chcemy podnieść ściankę kolankową ale boję się, że dom będzie nie ładnie wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rembert 17.02.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Witaj,wzuce kilka fotek moze po weekendzie, niemniej dom na pewno niczego nie traci na wygladze, pewnie dlatego ze o jeden pustak podnieslismy i parter co pozwolilo na zachowanie odpowienich proporcji.pozdrowki,R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts