Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C166 NIEOCENIONY

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...
witajcie Nieocenieni :p zdecydowaliśmy się z żonką na właśnie ten domek z pośród setek obejrzanych - fajnie że cieszy się taką popularnością i widzę że fajnie się tutaj wszyscy wymieniacie swoimi doświadczeniami. W związku z tym że pewnie zaczynam ostatni z Was wszystkich mam nadzieję na Wasze wsparcie i dobre rady, za które już dziękuję :D My również będziemy zmieniać - póki co to na pewno garażu nie będzie - stanie obok domu. Czy ktoś robił już coś takiego ??? Podobają mi się również Wasze pomysły i ubolewam że ja jeszcze daleko w polu :) prośba do Was o jakieś fotki - [email protected] z góry dziękuję i życzę cierpliwości w pracach wykończeniowych kiedy to ja będę kopał dopiero pewnie pod ławę - pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
Witam

Co prawda jesteśmy jeszcze przed kolejnym spotkaniem z architektem w sprawie wprowadzenia zmian, ale poniżej podaję zmiany na które się zdecydowaliśmy:

Parter

- kuchnia zamknięta, w miejscu kominka robimy skrytkę, a w miejscu skrytki przejście do kuchni

- kominek przenosimy na ścianę z tarasem, jednoczenie z drugiej strony robimy grill

- rezygnujemy z wyjścia na mały taras przy wykuszu, również z tego tarasu

- z łazienki na dole robimy pralnio-suszarnię

- pokój dzielimy, robimy biuro i z niego wejście do garderoby

- z racji tego iż nie możemy podpiwniczyć domu (zbyt wysoki poziom wód gruntowych) zastanawiamy się nad wydłużeniem garażu (max 1m)

Poddasze

- na pewno chcemy powiększyć łazienkę i pokój obok niej... albo to będzie kosztem zmniejszenia tarasu lub wydłużymy garaż i automatycznie powiększymy pomieszczenia nad nim.

Oczywiście to może jeszcze minimalnie ulec zmianie, ale póki co taką mamy wizję :lol:

Jazuh, a Ty jakie zmiany chcesz wprowadzić? Może skorzystamy z Twoich pomysłów :D

Również wiosną planujemy rozpocząć budowę... trzymam kciuki!

Hej a jak u was z budową ? Jakoś nikt nie chce ruszyć dalej od nas... z fotkami. My niestety mamy przestój bo kombinujemy kasę.

• 1 month później...
  • 1 month później...

http://images45.fotosik.pl/353/487faac490352d6em.jpg

Trochę przestoju mamy niestety. Parę dni temu 2 koparki równały nam teren. Za parę dni stawiamy ściany wewnętrzne i kończymy kominy. Dodatkowo zauważyłam a raczej przeoczyliśmy, że w projekcie okna są trochę za nisko i trzeba podmurować- bo inaczej szafki w kuchni będą wystawać ponad parapet. No i zwężamy jeszcze okno w łazience aby zmieścić kabinę prysznicową przy oknie.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...