Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C166 NIEOCENIONY

Recommended Posts

Hej, my ruszyliśmy w czerwcu z budową, niestety nie zdążyliśmy zrobić dachu, więźba nie dojechała przed śniegiem. W ogóle jakoś nam się ślimaczy budowa, pogoda w zeszłym roku nam nie sprzyjała... oby w tym roku się zlitowała:) U nas wiecznie działka zalana (wysoki stan wód gruntowych + wyjątkowo obfite opady deszczu:/)

Więc trzymam za Was kciuki, jak tylko zrobią nam dach obiecuję wrzucić jakieś foty

Pozdrawiam

d&g

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja to chyba jestem "zboczona" ale cieszę się z każdej nowej fotki dotyczącej tego projektu. Muszę się Wam przyznać że przechodzę samo-zachwyt nad tym właśnie domem. To jest dokładnie to czego szukałam.

Wrzucajcie nowe fotki czegokolwiek z budowy choćby murów, ścianek itp.

Jazuch cieszę się nawet z twojej chałupy !

98.gif

• 4 weeks później...

Hej, no to skonczylismy. Nie bylo latwo ale kto mowil ze bedzie;) Nieoceniony stoi i juz mieszkamy, jeszcze tylko teren wokol do zagodposarowania sie ostal.

Za kilka dni wzuce kilka fotek.

To co jest w nim naprawde fajne to relatywnie duzy salon z otwarta kuchnia. Dlatego ze usunelismy spizarnie, troche nam sie to powiekszylo i... warto bylo.

Kominek zostawilismy w oryginalnym miejscu i mimo pewnych obaw ze bedzie daleko od kanapy etc, jestesmy zadowoleni z tej decyzji.

Jak juz wspomnalem w moim pierwszym poscie, lazienke na parterze polaczylismy z toaleta. Pod oknem umiescilismy wanne wbudowana lekko w podloge, po prawej umywalki a po lewej kabine i kibelek. Uklad prawie optymalny.

W pokoju za lazienka zaryzykowalismy sypialnie. Pisze "zaryzykowalismy" bo jest to dosyc waskie pomieszczenie. Zeby dolozyc troche przestrzeni zrobilismy okna balkonowe na wprost lozka i z prawej od odrzwi. Rewelacja. Kladac sie spac podziwiamy gwiazdy :)

Schody na pietro mamy murowane, dlatego pod nimi sila rzeczy powstal schowek. Pietra praktycznie nie zmienialismy. W jednym z pokoi (pierwsze z prawej od schodow) zrobilismy pokoj fitnes a w pomieszczonku przewidzianym na garderobe mamy pralnie. Sprawdza sie swietnie, puki co. Mozna powiedziec ze wada jest odleglosc, bo trzeba brudne ciuszki teleportowac na gore, ale mozna bedzie sie chyba przyzwyczaic. Dziecko ma pokoj po lewej od schodow. Wielka loggia to jego wielka zaleta no i uklad generalnie jest OK. Babel jest zachwycony przestrzenia i widokami za oknem.

Coz, podsumowujac Niecoceniony zasluguje na najwyzsza ocene :)

Pozdrawiam

R.

PS. Dodany 2.04

Zamiescilem na youtube dwa filmiki - wnetrze i zewnetrze ;) zainteresowanym przesle linki.

R.

Edytowane przez Rembert

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...
Witam.

Jakiego rozmiaru robicie okno kuchenne i jakie montujecie tzn. chodzi mi o ilość kwater w danym rozmiarze i sposoby otwarcia?

W kuchni wrzucamy trójdzielne. Posadzki już mamy i okazuje się że parapety są trochę za nisko w projekcie więc trzeba było troszkę podmurować.

Wszystkie trzy otwierane. Pierwsze i drugie względem siebie a trzecie klamką od strony dwóch pozostałych. Dodatkowo pierwsze i trzecie uchyle. Dobrze że z oknami czekaliśmy na właściwą posadzkę. Właśnie zamawiamy okna.

Edytowane przez mkala2

• 1 month później...
To jeszcze ja zapytam. Okna balkonowe dwudrzwiowe- macie z tą poziomą podziałką na wysokości 1/3 drzwi czy bez niej.

W salonie sprzedającym okna Drutex-u twierdzą że utracę gwarancję na to włąśnie okno w którym nie zrobię tej podziałki.

Normalne, spora część wytwórców nie da ci gwarancji na takie okno bez wzmocnienia (poprzeczki) bo zakłada zwłaszcza przy grubszych cięższych profilach że okno może się wypaczać i że ryzyko tego wypaczenia jest nieakceptowalne. Wtedy już wszystko zależy od ciebie. Ja ciągle jestem na etapie zbierania ofert na stolarkę i np tak jest w VIDOKU (na profilu VEKI) ale w Oknoplusie, DAKO czy Pamoplascie (jestem z podkarpackiego ;)) już nie.

• 4 weeks później...