ekmir 14.09.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Witam.Proszę o i nformacje w jaki sposób zabrać się do uporządkowania działki, która porośnięta jest chwastami oraz występującymi w znacznych ilościach zakrzaczeniami śliwy tarniny (w różnym wieku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.09.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Chycić kosę w ręce , zakasać rękawy i rozpocząć z jednego narożnika działki .Kosić zaciekle posuwając się do przodu , odrzucając pokos w jedną stronę. Następnie wracając kosić pokos następny - i tak do wykoszenia wszystkich zarośli na działce . Co większe i bardziej zdrewniałe zarośla wykarczować ręcznie .Po zakończeniu koszenia bezwzględnie spożyć conajmniej 0,5 l piwa jasnego pełnego - gatunek - wg osobistych preferencji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 14.09.2008 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 To nie tak łatwo - ponieważ sliwa tarnina się nieco rozrosła i zajmuje spory teren. Kosą nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 14.09.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 pablitoo napisał to tak jakoś zachęcająco że i ja chyba pójdę pokosić u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 14.09.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Chycić kosę w ręce , zakasać rękawy i rozpocząć z jednego narożnika działki . Kosić zaciekle posuwając się do przodu , odrzucając pokos w jedną stronę. Następnie wracając kosić pokos następny - i tak do wykoszenia wszystkich zarośli na działce . Co większe i bardziej zdrewniałe zarośla wykarczować ręcznie . Po zakończeniu koszenia bezwzględnie spożyć conajmniej 0,5 l piwa jasnego pełnego - gatunek - wg osobistych preferencji . jednak gdybyś nie podjął się tej opcji to poponuję uzycie MIOTACZA OGNIA a następnie wynająć traktorzystę z traktorem i pługiem do orania/wyrywania korzeni pozostałych po tym piekle jakie stworzysz na swojej działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 14.09.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Najlepiej odwiedzić dobry sklep STIHL-a. ja tak zrobiłem - pomogło. Ale 1000 zł nie moje Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 14.09.2008 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 jednak gdybyś nie podjął się tej opcji to poponuję uzycie MIOTACZA OGNIA a następnie wynająć traktorzystę z traktorem i pługiem do orania/wyrywania korzeni pozostałych po tym piekle jakie stworzysz na swojej działce Niestety ta opcja nie wchodzi w grę - sąsiednie działki są zabudowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 14.09.2008 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Najlepiej odwiedzić dobry sklep STIHL-a. ja tak zrobiłem - pomogło. Ale 1000 zł nie moje Pozdro !!! A konkretnie w co się zaopatrzyłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 14.09.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Kupiłęm piłe spalinową, może mój problem był troche innego pokroju, bo miałem kilka drzew owocowych, no i krzaki, ale skoro kolega pisze że krzaki i chaszcze na kose są ze grube to myśle że piła sobe z tym poradzi. A ile radości przy tym...... Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 14.09.2008 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Drzew tam nie mam, ale krzaki śliwy tarniny kosą się nie da wyciąć. Tym bardziej, że jest ich sporo (na oko ponad 70 mkw). Tylko pytanie co potem, czy korzenie też trzeba usunąć - wyorać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 14.09.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Na kosę można założyć trójząb (kosa 2,7 kunia). Tnie pniaczki do kilku cm.Sprawdzone u mnie. Korzenie po pniaczkach trzeba ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 14.09.2008 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Na kosę można założyć trójząb (kosa 2,7 kunia). Tnie pniaczki do kilku cm. Sprawdzone u mnie. Korzenie po pniaczkach trzeba ręcznie. Jak to wygląda? Mógłbyś pokazać jakieś zdjęcia, albo linka? Masz na myśli coś takiego: http://www.allegro.pl/item414981634.html ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 14.09.2008 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Na kosę można założyć trójząb (kosa 2,7 kunia). Tnie pniaczki do kilku cm. Sprawdzone u mnie. Korzenie po pniaczkach trzeba ręcznie. O jaką kosę chodzi i jaki trójząb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturrex 14.09.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Mozna troche prościej i taniej Trza zaopatrzyć sie w porzadną siekire i do boju. Odrosty jak odbija radzę potraktować roundapem lub czymś podobnym w 3x wiekszym stężeniu. Wykonałem 3 zabiegi w tym roku i chyba wygrałem. Tarnina i czarny bez padł Kosa spalinowa to min 500 PLN Siekiera to 50 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 14.09.2008 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Mozna troche prościej i taniej Trza zaopatrzyć sie w porzadną siekire i do boju. Odrosty jak odbija radzę potraktować roundapem lub czymś podobnym w 3x wiekszym stężeniu. Wykonałem 3 zabiegi w tym roku i chyba wygrałem I nie musiałeś usuwać korzeni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 14.09.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Jak zostaną pieńki, wywierć parę dziurek lub zrób nieckę, nasyp mocznika, zwilż go woą i założ worek na górę, obwiąż. Mocznik spowoduje, że korzeń zmieni się w próchnicę w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 14.09.2008 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Jak zostaną pieńki, wywierć parę dziurek lub zrób nieckę, nasyp mocznika, zwilż go woą i założ worek na górę, obwiąż. Mocznik spowoduje, że korzeń zmieni się w próchnicę w przyszłym roku. Czyli najlepiej, po wycince i nasypaniu mocznika, należy przykryć całą powierzchnię folią. A czy to nie zaszkodzi w przyszłości jak będę chciał założyć ogród przydomowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 14.09.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Nieeee, nie zaszkodzi to przyszłym nasadzeniom. Mocznik to forma azotowa, której potrzebują mikroorganizmy do procesów rozkładu materii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 14.09.2008 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Dziękuję serdecznie.Jak się skończy okres wegetacyjny to zabiorę się do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 21.09.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Na kosę można założyć trójząb (kosa 2,7 kunia). Tnie pniaczki do kilku cm. Sprawdzone u mnie. Korzenie po pniaczkach trzeba ręcznie. Jak to wygląda? Mógłbyś pokazać jakieś zdjęcia, albo linka? Masz na myśli coś takiego: http://www.allegro.pl/item414981634.html ?? Tak, ale zobacz czy do Twojej kosy będzie pasować (mam na myśli otwór). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts