smerf 14.09.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Witam temat pewnie sie juz tu pojawial nieraz takze wybaczcie ze pytam.Jestem na etapie kupna dzialki na chwile obecna rolnej.W piatek jade do notariusza spisac umowe przedwstepna. Uzyskalem juz z urzedu wypis z rejestru gruntow, oraz nowe mapki, wypisy z ksiag wieczystych mam z zeszlego roku. Jakie papiery bede jeszcze potrzebowal do notariusza nie liczac dowodow osobistych i nr NIP ?? Drugi temat. Pobralem z geodezji wniosek o ustalenie warunkow zabudowy. Potrzebuje do tego warunki przylacza pradu i wody. I tu zaczynaja sie schody. Bylem w energetyce i dowiedzialem sie ze mam wypelnic wniosek i przyniesc mapki z naniesionym budynkiem. Czy to jest naprawde potrzebne. Po pierwsze sam nie wiem jaki bedzie budynek, budowe rozpoczne moze za rok. Na chwile obecna chce tylko odrolnic dzialke i podpiac w miare mozliwosc prad do znajdujacej sie tam altany. A chyba nie ma sensu placic za naniesienie kwadratu na mapke tylko po to aby jakis urzedas sie odczepil. Podobnie wyglada spraw wodocigow. Na dzialce mam fizycznie wode (wraz z licznikiem). Czy tak samo musze miec warunki przylacza jak przylacze juz jest ?? W wodociagach pani byla bardzo zdziwiona jakim cudem mam wode na dzialce rolnej. I wsumie ona sama nie wie co mam zrobic. Najlepiej mam sie udac do Tychow gdzie moze dowiem sie cos wiecej o ile zastane tam kolejna mila pania. Prosze o odpowiedz bo sam juz wymiekam. Przynajmniej pocieszyl mnie notarisz ze on zalatwia reszte papierow z przeksztalceniem gruntow. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 15.09.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Drugi temat. Pobralem z geodezji wniosek o ustalenie warunkow zabudowy. Potrzebuje do tego warunki przylacza pradu i wody. Ja złożyłem tylko: - wniosek o określenie warunków przyłączenia (ENEA) zaznaczając, że wniosek dotyczy obiektu projektowanego oraz moc przyłączeniową, przewidywany termin rozpoczęcia poboru energii elektrycznej i przewidywane roczne zużycie. A w uwagach, że wniosek dotyczy działki. W bardzo krótkim terminie otrzymałem warunki przyłączenia, a po podpisaniu umowy i dokonaniu przelewu zamontowano mi "skrzyneczkę" . - wniosek o warunki przyłączenia do sieci gazowej oraz wodociągowej i kanalizacyjnej z mapkami do celów projektowych. Mapki uzyskałem ze Starostwa. Na mapkach nanoszone są trasy przebiegu mediów i miejsca przyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 16.09.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Mapka do celów opiniodawczych to koszt ok. 70 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts