MST 14.09.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Co sądzicie o takim posadowieniu bloczków 38x24x12, aby 12 było grubością muru? Bedzie to stabilne? Po pewnym czasie planuję wylicować ten mur kamieniem elewacyjnym grubosci ok 3 cm obustronnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 14.09.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 murowałem już piwnice w systemie 3 warstwowym , warstwą zewnętrzną był właśnie taki bloczek na 12 cm źle się nie muruje , ściana stabilna , sam mam u siebie takie ścianki wewnątrz kotłowni , odgradza skład opału od kotłowni , wysokość 1,7m i jest ok jeśli ta ściana nie jest nośną to będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MST 14.09.2008 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 murowałem już piwnice w systemie 3 warstwowym , warstwą zewnętrzną był właśnie taki bloczek na 12 cm źle się nie muruje , ściana stabilna , sam mam u siebie takie ścianki wewnątrz kotłowni , odgradza skład opału od kotłowni , wysokość 1,7m i jest ok jeśli ta ściana nie jest nośną to będzie git Nie jest nosna, to bedziew mur. Na czym to murować? Klej, zaprawa cem - wapienna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 14.09.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Murować na zaprawę cementową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts