Lookita 14.09.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Pytanie nasunie sie niebawem.Przy jakiej temp. w domu zamierzacie odpalac ogrzewanie?Jakie najnizsze temp. toleruja Wasze rodziny?Jakie macie temp. wewnatrz?Czy macie wszedzie usrednione,nie pisze o lazienkach,ale o pokojach specjalnego przeznaczenia...np. sypialnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 14.09.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Melduje, że juz w piątek napaliłem w kominku za oknem temp zjechała do 3 st C a w domku było ok 24. Rodzina to toleruje . Temperaturę mamy stałą w całym domu od 21 do 22 st cprzy ogrzewaniu elektrycznym. I do 26 przy DGP, ale to dlatego że dom niewielki i mamy TARNAVE 16 kw. Jest wygodna bo ma wielkie palenisko ale baaardzo wydajna stą jeśli sie nawet dokłada bardzo rzadko opał to i tak grzeje jak diabli. W łazience mamy wylot dgp i dodatkowo podłogówke i dodatkowo grzejnik drabinkowy z grzałką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theodolit 14.09.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Ja korzystam z dobrodziejstwa kotła gazowego i automatyki tzn wcale nie wyłączałem ogrzeawania. Pewne jest ze pare złotych mozna byłol zaoszczedzic w środku lata jak cos w środku nocy dogrzewało, ale za to temperaturki lecą w dół, a w domu przyjemnie pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaco 14.09.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 ja zamierzam puścić co jak temperatura zejdzie poniżej 21 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.09.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Wczoraj rozpocząłem sezon kominkowy - więc odpalać c.o. na razie jeszcze nie mam zamiaru - ale wszystko zależy od temperatur na zewnątrz ... W zeszłym roku odpaliłem c.o. / grzeję gaziem więc odpalenie c.o. to włączenie jednego przycisku na sterowniku kotła / coś około połowy października - jak będzie w tym roku ... zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 14.09.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Mimo że mam kotłownie na opał stały ale z buforem nie kontroluje tego kiedy załącza się ogrzewanie całą sprawę załatwia prosty Euroster a nawet dwa to tak jak z lodówką ma działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 14.09.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Pytanie nasunie sie niebawem.Przy jakiej temp. w domu zamierzacie odpalac ogrzewanie?Jakie najnizsze temp. toleruja Wasze rodziny?Jakie macie temp. wewnatrz?Czy macie wszedzie usrednione,nie pisze o lazienkach,ale o pokojach specjalnego przeznaczenia...np. sypialnie. Dziś rozpoczęłem sezon kominkowy w starym domu:) Wewnątrz było chyba 21 stopni - chyba coś koło tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 14.09.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 ja to i 21 zniese .... ale slubna ustawila 23 wiec chyba juz mi sie cos czasem odpala w kotlowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 14.09.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 19*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 14.09.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Taka ciekawostka, teraz w domu mam 20,8*C i jakoś nie jest mi zimno, tzn. odczuwam że jest chłodniej niż było ale zimna nie czuję. Jednak kiedy zimą, temperatura spadnie poniżej 22* - to odbieram to już jako dyskomfort. Nie wiem z czego się to bierze, może z widoku zaśnieżonych drzew i ludzi w czapkach za oknem heheee. Jakaś nadsugestywność albo co.... Pewnie jutro już trzeba będzie uruchomić reaktor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.09.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 ano na razie kominek. Piec mam na 21 w dzień i 19 w nocy i jak na razie raz się uruchomił nad ranem. Ale wtedy był na 22 st, teraz zmienilismy, bo faktycznie jakoś lepiej mi w chłodzie na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.09.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 U nas teraz w domu temp 21 stopni , po rozpaleniu kominka na parterze w salonie i jadalni zrobiło się 24 stopnie - zdecydowanie za ciepło - idę pootwierać okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stryjur 14.09.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 kominek to je to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 14.09.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Ja na razie jeszcze w bloku i nie mam wpływu na włączanie kaloryferów, ale najbardziej odpowiada mi temperatura 19~20 stopni. Tak więc będę pewnie mniej płacić za ogrzewanie niż ciepłolubni. I to bez wyrzeczeń, bo tak lubię po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 14.09.2008 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Pablitoo,obejrzalem Tw kominek,rozumiem,czemu tak szybko wietrzysz dom ja grzeje 300 l wody,jak cos puszcze na grzejniki do sypialni...zmarzlem ostatnio i wcz wrecz grzalem sie przy szybie od kominka...ale 9 h spedzilem w terenie , w 9 st. wokol i w deszczu...ohyda..... Dzieki wszystkim za odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 14.09.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 najbardziej odpowiada mi temperatura 19~20 stopni. Jola z Melisy = Jola z Kamczatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 14.09.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 najbardziej odpowiada mi temperatura 19~20 stopni. Jola z Melisy = Jola z Kamczatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 14.09.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 14.09.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Pablitoo,obejrzalem Tw kominek,rozumiem,czemu tak szybko wietrzysz dom - nic z tych rzeczy o których myślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawianka 14.09.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 WITAJ Wsobotę w domu było 19 stopni więc czym prędzej włączyłam ogrzewanie ( w mieszkanku mamy gazowe) w zimie w mieszkanku musi byc 23 stopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts