Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A mnie przypomniał się dowcip, jak to dwóch ruskich rozmawia przez telefon. Jeden z Moskwy, a drugi miś polarny. Moskwicz pyta jaka temperatura i czy da się żyć. Miś odpowiada, że w tej chwili jest minus 20, a jak zejdzie do minus 25 stopni to będzie zaniepokojony i chyba włączy jeden palnik w kuchence, żeby trochę dogrzać. Moskwicz na to, że coś oszukuje, bo CNN podaje, że u was rekordy zimna, coś w granicach 80 na minusie. Miś na to, że chyba na zewnątrz. :D Tak więc każdemu według potrzeb chyba.
A mnie przypomniał się dowcip, jak to dwóch ruskich rozmawia przez telefon. Jeden z Moskwy, a drugi miś polarny. Moskwicz pyta jaka temperatura i czy da się żyć. Miś odpowiada, że w tej chwili jest minus 20, a jak zejdzie do minus 25 stopni to będzie zaniepokojony i chyba włączy jeden palnik w kuchence, żeby trochę dogrzać. Moskwicz na to, że coś oszukuje, bo CNN podaje, że u was rekordy zimna, coś w granicach 80 na minusie. Miś na to, że chyba na zewnątrz. :D Tak więc każdemu według potrzeb chyba.
:lol: :lol: :lol:
odpalilem takze kominek ;-) przedwczoraj,zadajac Wam pytanko....a ,ze pierwszy raz decyduje o ogrzewaniu mieszkajac w domu,totez mialem watpliwosci....pogoda lekko sie poprawila,ale to juz czas chlodzikow....mialem w domu 21-22 st. przed odpaleniem,went.mech sobie powolutku dziala,ale zmarzlem w terenie i szlag mnie trafil...totez odpalilem kominek,nagrzalem baniak wody,otworzylem Leszki czerwone...potem grzejniczki w sypialni....bylo dobrze...a teraz od 2 dni podpalam sobie baniaczek,piwka juz nie mam...i jest cieplo...jedynie tesciowie zrzedza,ze u nich zimnica,a u mnie tak fajnie....komfort odczuwania temp. jest rozny w innych warunkach i u innych osob...czy hartowac sie?jasne...oszczedzac?jasne...ale wczesniej jest tez i profilaktyka,to wszystko sie przeplata....
Wczoraj po kilkudniowych chłodach (w nocy temepratura na zewnątrz spadała do 6-7 st. C), temperatura w domu spadła do 19 st. C. Odpaliłem pompę ciepła współpracującą z ogrzewaniem podłogowym.