Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak duży powinien być taras?

Recommended Posts

Taras zdecydowanie powinien być taki, żeby swobodnie było można postawić na nim leżaki jak się chce poleniuchować, albo zrobić grillowanie ze znajomymi, a co za tym idzie musi być tyle miejsca żeby każdy swobodnie się poruszał, a nie stał ściśnięty jeden obok drugiego jak sardynki w puszce :wink: :roll: :D

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Część zadaszona ma ok 2,8 na 3,5, calość zrobimy 3,5 x4,5. Będzie tam tylko komplet wypoczynkowy z rattanu na 6 osób. Na większe imprezy planuję pawilon ogrodowy na trawce. Szkoda mi utwardzać większą powierzchnię ( ze względów finansowych i estetycznych). Nie wiem czy będę zadowolona bo przekonam się dopiero po zamieszkaniu.

Hehe to co ja mam powiedzieć jak mam za domem jakieś 120m2 działki :) uznałem, że nie będe robic typowego tarasu bo bym musiał całą działkę zrobić jako taras :) zrobię jakieś ładne zejście z tarasu na działke przy czy trawę ograniczę do minimum reszta w drewnie i kostce granitowej i w ten sposób chyba jakoś to będzie wygladac.

Wielkość tarasu zależy od tego, co sie chce na nim robić. Jeśli tylko zjeść śniadanie z mężem to wystarczy niewielki. My zaplanowaliśmy taki, na którym zmieści się stół dla ok 10-12 osób i jeszcze zostanie miejsce, aby te osoby mogły sobie potańczyc :) Nasz taras to 6,5x3,80 całość zadaszona składaną roletą.

Hej, to nam się wydawało, że wyszedł duży taras, ale zmieściliśmy się w metrażu, który nie jest tu rzadki - mamy 10x3 m. Postanowiliśmy nie robić rolet, bo mamy na elewacji zaplanowane przesuwane żaluzje na oknach balkonowych, więc w projekcie ogrodu zostały zaplanowane drzewa, które go będą zacieniać. Inna sprawa, że zanim projekt ogrodu zmieni się w ogród, to upłynie tyle wody w rzece Jeziórce, że szkoda gadać.

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...