Thomash 06.10.2003 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 W moim nowym mieszkaniu mam kuchnię otwartą na pokój. W kuchni chcę położyć płytki, w pokoju - panele.Czy jest jakaś zasada (albo wskazania) co do kolejności położenia tych materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.10.2003 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Przy kładzeniu płytek potrafi się cholernie kurzyć - mieszanie zaprawy, cięcie płytek etc. Chyba najpierw płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 06.10.2003 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Zdecydowanie płytki pierwsz - także ze względu na wilgoć wnoszoną przez zaprawę do przyklejania płytek - mogłaby uszkodzić sąsiadujące panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomash 07.10.2003 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 No jasne! O ile jeszcze pył itp. można wytrzymać, o tyle wilgoć jest nie do przejścia. Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zepp 14.10.2003 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 po 1 powinienes sprawdzic czy wysokosci beda ci sie zgadzały- płytek z panelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 25.07.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Podnoszę - muszę najpierw położyć panele, a dopiero potem będą kładzione płytki - da się to jakoś mądrze rozwiązać, żeby szkód nie narobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 25.07.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Najpierw trzeba położyć płytki, bo panele są cieńsze i prościej je dopasować do płytek niż na odwrót. Jak ci się potem okaże ze płytki które kładziesz są wyższe niż panele to będzie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blutka 25.07.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Najpierw trzeba położyć płytki, bo panele są cieńsze i prościej je dopasować do płytek niż na odwrót. Jak ci się potem okaże ze płytki które kładziesz są wyższe niż panele to będzie problem. Że trzeba, to wiem - ale ja się pytam jak powyżej - co zrobić, jak nie ma innego wyjścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 26.07.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 To w takim razie może połóż panele trochę wyżej, tak żeby kafelka na pewno nie była wyższa, tak żeby był zapas, potem się kafelki wyrówna do paneli. Panele zabezpieczysz i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts