iwcia43 06.01.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 06.01.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Niestety potrafi z niego pachnieć fiołkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 06.01.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 tak z takiego za kilkanaście złotych będzie pachnieć, w katalogach "znanych marek" widziałem po kilkaset złotych takie napowietrzaczo-klapki takie już nie będą pachnieć. Te tanie to z przeznaczeniem na dach są chyba. Pytałem sprzedawce jaka różnica to nikt nie umiał mi odpowiedzieć - tak się domyślam że w szczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 06.01.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 tak z takiego za kilkanaście złotych będzie pachnieć, Ale nie jest to regułą - chyba, że jestem wyjątkowym szczęściarzem U mnie nie pachnie - mam jeden taki na rurze fi=50 w kotłowni. Ja tam bym spróbował z tanim - jeśli będzie źle, to dopiero bym szukał lepszego/droższego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 31.01.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Od komina do wyłazu dachowego jest u mnie ok. 1m. Kominek wentylacyjny wypadałoby wmontować między okno i komin. Okno to nie problem (pomieszczenie-graciarnia; wentylacja mechaniczna więc z reguły zamknięte) ale czy problemem nie jest bliska odległość i faktyczne przysłonięcie kominka wentylacyjnego przez szeroki komin? A może warto przesunąć kominek metr -dwa w stronę szczytu dachu? Czy może ktoś potwierdzić, że w łazience przy odległosci dwóch pionów kanalizacyjnych około 300-310 cm wystarczy jeden kominek wentylacyjny (w miejscu które jest bliżej szczytu dachu) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 01.02.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 u mnie rura fi 100 biegnie 3 m przez nieogrzewane poddasze, potem wpięta jest do kanału wentylacujnego (do niczego innego nie jest on uzywany) pod kątem prostym przez wykutą dziurę. potem nie ma już plastiku. kominiarz kazał to przerobić. twierdzi,że będzie się wykrapalać w tym kominie woda i cały "zarośnie" lodem. czy to prawda? czy nie wykropli się i zamarxnie wczesniej na odcinku tych 3 m na ogrzewanym strychu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 01.02.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 czy do kominka wentylacyjnego napowietrzającego kanalizację można podłaczyć okap z kuchnii? Gdyby tak zabezpieczyć się przed cofaniem powietrza.... okap to w końcu wentylator, wypchnie co ma wypchnąć a po wyłaczeniu zamyka przepływ powietrza w strone okapu... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.02.2009 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 czy do kominka wentylacyjnego napowietrzającego kanalizację można podłaczyć okap z kuchnii? Gdyby tak zabezpieczyć się przed cofaniem powietrza.... okap to w końcu wentylator, wypchnie co ma wypchnąć a po wyłaczeniu zamyka przepływ powietrza w strone okapu... ??? A czy wtedy ten okap (ktory generuje duze cisnienie - to w koncu czasem i kilkaset m3 / h) nie bedzie powodowal bulkania wody, przynajmniej w tych najblizszych mu syfonach ? W koncu nie wszystko pojdzie tylko w kominek ale tez wglab kanalizacji. Musialbys zastosowac jakis zawor zwrotny (klapowy?), a to sie juz mija z celem bo przeciez zatkasz dostep powietrza z kominka do kanalizy, co jest celem napowietrzania tego systemu pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts