EZS 02.11.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 U mnie PCV Gamrat ja też wiszą rok i Ok. czyli jeden cykl rozmrażania i zamrażania i slońca. Przetrwały. Mam nadzieję, że sobie będą trwały dalej nie wiedząc, że są gorsze od metalowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 07.11.2008 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Stalowe Lindab od prawie czterech lat i są jak nowe. Jakieś dwa lata temu jedna z rynien została lekko uszkodzona (wgnieciona i porysowana) i w tym miejscu też nic złego się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 10.11.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 teraz podobno jest dobry moment na zakup rynien tytanowo-cynkowych ,roznica jak nam wyszła przy tytanie a pcv jest to gora 100zl,a zywotnosc tytanu jest ponad 50 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 05.12.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Montuje ktoś z Was rynny pcv ?? Jeśli tak to jakie ? Mam od prawie roku brązowe Marley'e Continental 125/105mm. Przeżyły już jakiś grad, kilka podbeskidzkich halnych i się trzymają. Kolor też jak rok temu... zobaczymy za 10 lat... Jak w chłodny dzień pójdzie na nie mocne słońce to strzelają sobie, ale to już taka "przypadłość" pcv-ków! A! Moi dekarze powiedzieli, że jak rynny z pcv to tylko Marley, ale tym się nie przejmowałem i oglądałem/wyceniałem też Wavin, Nicoll. Gamraty gdzieś tam widziałem i były bardzo wyblakłe, a nie miały nawet 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 05.12.2008 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Do PCV nic nie mam - ani słowa !Tylko nie na południowych elewacjach , słońce (UV) jest ich wrogiem nr 1. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 07.12.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Mam PCV Marleya continental czerwony 6 rok .Nie zauważyłem odbarwień od słońca. Mam na pd. stronie również. Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarus72 07.12.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Ja tez mam Galeco pcv na razie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 14.12.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Nigdy się nad tym nie zastanawiałem.Gość z hurtowni w której kupiłem parę rzeczy polecił mi juz wcześniej kilka dobrych rozwiązań. Teraz w przypadku rynien - marley continental. Wydaje mi się, że nie ma interesu w tym które mi sprzeda, bo jak przedstawiał ofertę powiedział że maja 1,2.3 różne. Te wskazał dopiero jak zapytałem które wybrałby dla siebie. Druga oferta z innej hurtownii - znowu te same rynny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 15.12.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Plannja. Dopiero montują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 16.01.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 teraz podobno jest dobry moment na zakup rynien tytanowo-cynkowych ,roznica jak nam wyszła przy tytanie a pcv jest to gora 100zl,a zywotnosc tytanu jest ponad 50 lat A jakie to tytan-cynki były?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 23.01.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 A siba-plannja? Dobry system? Właśnie stoje przed dylematem wyboru i nie wiem jaki system wybrać. Wiem, że nie chce PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 23.01.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 u mnie wavin (kanion) , wisza juz hoho .... czas jakis, i jakos sie nie odginaja, nie odbarwiaja itp. pewnie dlatego, ze nie czytaja forum i nie wiedza, ze to wszystko powinny robic Pewnie dlatego,ze kupiłeś dobry wyrób,system Kaniona w plastiku nie jest tani,ale gwarantuje spokojną eksploatację. Sam pokusiłem się o stalowe ... i nie narzekam. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinez44 03.02.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Ja mam tytan-cynk. Podobno nie do zdarcia. Doradził dekarz. Problem widział w uszczelkach które z regłoły po kilku latach puszczają i trzeba naprawiać. W Tytan-cynk nie ma uszczelek. Ładne to one za to nie są specjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts