Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RYNNY !! STAL kontra PCV ?

Recommended Posts

U mnie PCV Gamrat

ja też

wiszą rok i Ok. czyli jeden cykl rozmrażania i zamrażania i slońca. Przetrwały. Mam nadzieję, że sobie będą trwały dalej nie wiedząc, że są gorsze od metalowych :roll:

• 4 weeks później...
Montuje ktoś z Was rynny pcv ??

Jeśli tak to jakie ?

Mam od prawie roku brązowe Marley'e Continental 125/105mm. Przeżyły już jakiś grad, kilka podbeskidzkich halnych i się trzymają. Kolor też jak rok temu... zobaczymy za 10 lat... :lol:

Jak w chłodny dzień pójdzie na nie mocne słońce to strzelają sobie, ale to już taka "przypadłość" pcv-ków! :D

A! Moi dekarze powiedzieli, że jak rynny z pcv to tylko Marley, ale tym się nie przejmowałem i oglądałem/wyceniałem też Wavin, Nicoll. Gamraty gdzieś tam widziałem i były bardzo wyblakłe, a nie miały nawet 10 lat.

Nigdy się nad tym nie zastanawiałem.

Gość z hurtowni w której kupiłem parę rzeczy polecił mi juz wcześniej kilka dobrych rozwiązań. Teraz w przypadku rynien - marley continental. Wydaje mi się, że nie ma interesu w tym które mi sprzeda, bo jak przedstawiał ofertę powiedział że maja 1,2.3 różne. Te wskazał dopiero jak zapytałem które wybrałby dla siebie.

Druga oferta z innej hurtownii - znowu te same rynny....

• 1 month później...
u mnie wavin (kanion) , wisza juz hoho .... czas jakis,

i jakos sie nie odginaja, nie odbarwiaja itp.

pewnie dlatego, ze nie czytaja forum i nie wiedza, ze to wszystko powinny robic ;-)

Pewnie dlatego,ze kupiłeś dobry wyrób,system Kaniona w plastiku nie jest tani,ale gwarantuje spokojną eksploatację.

Sam pokusiłem się o stalowe ... i nie narzekam.

pozdrawiam

• 2 weeks później...