aganion 14.09.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2008 witam, właśnie szukamy ekipy do budowy bliźniaka (po143m użytkowej w każdej części), dach dwuspadowy. gośc, któy robił nam koszorys zażyczył sobie 68tyś za robociznę (na 1 częśc!). czytając posty dochcodze do wniosku, że jest drogi, albo nawet bardzo drogi. chyba, że ceny w pomorskim są najwyższe???, ale wierzyc mi się nie chce...ma może ktoś na jakąś fajną ekipe w mojej okolicy?bede wdzięczna za wszystkie wskazówki, porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooky.gdynia 15.09.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Poszukaj w "Grupy budujące" - Trójmiasto i okolice. Poszukaj w "Wykonawca doskonały i mniej..."Masz tam wiele namiarów na różnych sprawdzonych fachowców.Pozdrawiam, Mirella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszkowa 15.09.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Hej, też jestem z okolic Trójmiasta. Własnie dostałam dwie wyceny -obie na 80 tys . SSO domu 240 p. użytkowej w całości podpiwiniczonego, piwnica wylewana z betonu, nietypowe szerokie fundamenty- a więc dość skomplikowanego na etapie prac ziemnych, bo reszta jest stosunkowo prosta: dwuspadowy dach, żadnych lukarn wykuszy itp.. Nie wiem co sądzić o tej stawce - chyba jednak zbyt drogo, nawet biorąc pod uwagę wyżej wymienione komplikacje. Myślę, że nasze wyceny są w sumie podobne. Budujecie z podpiwniczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aganion 15.09.2008 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 nie, bez piwnic. twoja wycena i tak wychodzi korzystniej. dom o 100 m większy a tylko 12tys różnicy. nie, ten mój to chyba na głowe upadł jednak. słyszał ktoś o panie Czapiewskim? mieszka w sopocie, ma firme, która buduje pod klucz. z gadki super, ale ta cena przerażająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 15.09.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Tu Śląsk a wcale taniej nie jest ;( http://pl.fotoalbum.eu/markse/a129997 na razie dwie wyceny SSO Rybnik 49000Rybnik 61000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aganion 15.09.2008 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 a za jaki dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 15.09.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Nam wyszla robocizna SSO za dom 250m2(parter,poddasze,5 lukarn,garaz dwustanowiskowy w bryle budynku) 80K. Jest to kwota z marca ubieglego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aganion 15.09.2008 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 no to chyba jednak mój jest naprawdę drogi. wasz dom większy o 100m a i tak wychodzi taniej, nawet biorąc pod uwagę ewentualne zmiany cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orzeszkowa 16.09.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Nam wyszla robocizna SSO za dom 250m2(parter,poddasze,5 lukarn,garaz dwustanowiskowy w bryle budynku) 80K. Jest to kwota z marca ubieglego roku. Hmm, no to w takim razie nasza wycena nie jest aż tak bardzo wygórowana, bo domy w sumie podobne. Też mamy garaż dwustanowiskowy, tyle że w piwinicy, też poddasze. Wychodzi na to że ceny za robociznę przez ten rok nie poszły aż tak bardzo w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda-ja 21.09.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 witam, właśnie szukamy ekipy do budowy bliźniaka (po143m użytkowej w każdej części), dach dwuspadowy. gośc, któy robił nam koszorys zażyczył sobie 68tyś za robociznę (na 1 częśc!). czytając posty dochcodze do wniosku, że jest drogi, albo nawet bardzo drogi. chyba, że ceny w pomorskim są najwyższe???, ale wierzyc mi się nie chce... ma może ktoś na jakąś fajną ekipe w mojej okolicy? bede wdzięczna za wszystkie wskazówki, porady hmm... My właśnie zaczynamy kłaść dachówkę. Również na bliźniaku i również w Gdańsku. Zapłaciliśmy (po dłuugich poszukiwaniach solidnych/nie-zdzierających fachowców) 75k za SSO (z samą więżbą!) - za całość pow. 400m2 netto. Ale ceny robocizny w 3mieście potworne (Jak nasza brygada - Kaszubi z krwi i kości, dowiedzieli się jakie stawki chodzą, to psioczyli że prawie za darmo nam budują, eh). Ale super ludziska, oby dalej przyszło mi na takich trafiać /odpukać/. Ale znowu za położenie dachówki 440m2 dachu (ruppceramika, syrius, barwiona w masie), ceny szalały od 25k/netto do 40k/netto (oczywiście dekarze sprawdzeni, nie jakieś tam orły z anonsów). ogólnie to jak czytam ceny z innych regionów Polski, to tutaj naprawdę przeginają... szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FinesseGrant 22.09.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witamjestem włascicielem firmy budowlanej z pomorza uważam ze kosztorys jest przesadzony oczywiście wszystko zalezy od projektu i materiałow ale za czesco wielkosci 143 m powinienes zaplcic ok 40 tys za robocizne . Tak na oko wychodziła by wycena w mojej firmie jnestesmy z pod slupska ale budujemy w trujmiescie jesli bedziesz aiteresowany to podjae kontakt [email protected]516282763Mateusz Gałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts