Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

3 watki o tym dzisiaj powstaly....ja tez....ale chcialem wybadac Was,czy tez troszke Wam zimniej....proponuje wejdz do watku z kominkami w pracy oraz pomiary w watku o odpaleniu ogrzewania...
3 watki o tym dzisiaj powstaly....ja tez....ale chcialem wybadac Was,czy tez troszke Wam zimniej....proponuje wejdz do watku z kominkami w pracy oraz pomiary w watku o odpaleniu ogrzewania...

Dokładnie - czyli temat na topie :D

U nas jeszcze nie odpalone c.o. - natomiast odpalony kominek - przedwczoraj dokładnie .

Wczoraj po kilkudniowych chłodach (w nocy temepratura na zewnątrz spadała do 6-7 st. C), temperatura w domu spadła do 19 st. C. Odpaliłem pompę ciepła współpracującą z ogrzewaniem podłogowym.
dziś planuje pierwsze przepalanie w kominku

temperatura spadła mi w domu do 20,5% więc myśle ze czas coś odpalić

co by dzieci nie zmarzły

Jacek

U mnie to daje jakieś 4 deg C. Nie dziwię się, że planujesz rozpalic kominek :D

temperatura spadła mi w domu do 20,5%

Jacek

to za niska temp. dla Was?

Jeszcze było ok , ale w związku z niskimi temperaturami na zewnątrz pewnie temperatura spadałaby dalej . Przepalenie dwa razy dziennie w kominku pozwala mi utrzymać tempereture na poziomie 21,5 st a to jest najbardziej optymalna temperatura dla nas . No może w sypialniach mamy około 21.

Tak wiem sa tacy co twierdzą ze dobrze się czują w 19 st , ja nie .

Jeśli ktoś faktycznie znosi pozytywnie 19 st to ok , ale znam dwóch facetów co mówią ze 19 to dla nich optimum i chodzą w krótkich rekawkach , a ich żony siedzą w polarach i góralskich kapaciach , a dzieci nosza podwójne skarpetki.