Gość Szyms 06.10.2003 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Jest to blok z wielkiej płyty i od początku w zasadzie są rysy.Myślę,że po 14 latach wiekszosc sie juz ulozyla.Faktem jest ze po pierwszej naprawie znowu zrobily sie rysy, ale znacznie mniejsze, nie maja teraz nawet milimetra.Co prawda nie dałem siatki, ale nie jestem pewien, czy po jej zastosowaniu pozbędę się rys.Proszę pomóżcie nie wiem co zrobić, może dodatkowo wzmocniona szpachla, albo silikon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kumek 06.10.2003 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Jeżeli rysy te są tak niewielkie jak opisujesz i nie następuje ich powiekszanie to najlepiej usunąć je akrylem budowlanym - nanieść niewielką ilość i wcisnąć palcemdo środka, następnie wilgotną szmatką zmyc smugi i po wyschnięciu zamalować. Większe rysy nalezy powiększyć i stosując siatke lub flizeline zaszpachlować. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 07.10.2003 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2003 można "pobawić" się droższym kosztem i przykleić na ściane tapetę z włókien szklanych, nie ścienną a sufitową taką zupełnie gładką wygląda jak 1 metrowa taśma do połączeń płyt GK. po pomalowaniu nie znać że na ścianie jest coś więcej niż tynk i święty spokój z pęknięciami. cenowo może być zabójcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi_ngwinek 14.10.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Witam Ja w swoim mieszkaniu pociagnalem wszystkie sciany unigruntem. Dwa lata minely i a razie zadnego pekniecia nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 17.10.2003 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2003 Miałem podobny problem. Przy okazji remontu i robienia na sufitach gładzi gipsowych (tynki cementowo-wapienne) zamówiłem firmę.Panowie odkuli miejsca połączeń płyt, założyli siatki zagipsowali i położyli gładź. Po trzech latach jest OK.Uwaga - rowki po odkuciu były ok 5cm głębokości i szerokści. Nie sądziłem że w tych miejscach jest tyle tynku lub zaprawy pomiędzy płytami, bo samego tynku na płytach jest ok 2cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.10.2003 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Dziękuję bardzo za zainteresowanie i chęć pomocy.Chcialbym oznajmic, iż remont dobiegł końca a ja z przyjemnoscia korzystalem z rad. Nierówne i popękane sciany potraktowalem następująco. Najpierw pomalowalem ją gruntem potem przykleilem siatke a na koniec dalem tynk strukturalny typu baranek z tymże inaczej rozprowadzany.Mialem nadzieje ze tynk zgubi nierównosci.Teraz wiem ze wpierw trzeba bylo wyrownac sciany!!!!Na suficie siatka + gladz.Puki co rys nie ma (chura ). Zycze powodzenia ijeszcze raz dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts