mecos 15.09.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Witam, Jestem na etapie urządzania mieszkania, rozmawiam teraz z kilkoma firmami na temat wykonania na zamówienie mebli do biblioteki: szafy regały etc. Meble będa wykonywane z takiej płyty wiórowo-drzewnej i pokrywane warstwa forniru. I tu mam pytanie, bo firmy przedstawiaja różne koncepcje odnośnie grubości forniru, jedni 1 mm, inni 3 mm. CZy jest ktoś na forum z branży meblowej, kto udzieli mi odpowiedzi odnośnie optymalnej grubości forniru na meblach typu szafy, regały??? czy im mniejsza warstwa tym lepiej czy też odwrotnie im grubsza tym lepiej.Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pistolero 17.09.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 1 mm to fornir3mm to obłóg Na szafy, regały etc w zupełności wystarczy fornir. Pokryty dobrym lakierem będzie w dobrym stanie przez długie lata. Jak przywalisz czymś w szafę to i tak okaleczysz nie wazne, czy będzie obłóg czy tylko fornir. Obłóg raczej daje się tylko na blaty stołów, stopnie, wangi schodowe etc. czyli miejsca intensywnie poddawane naciskowi, tarciu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak 18.09.2008 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 też wczoraj rozmawiałem z moim stolarzem o grubosci forniru na meble kuchenne i finalnie bedzie 1,5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pistolero 18.09.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 też wczoraj rozmawiałem z moim stolarzem o grubosci forniru na meble kuchenne i finalnie bedzie 1,5 mm bo tyle ma brutto. Po szlifowaniu się zrobi 1 mm, ale jak dojdzie lakier, to cała warstwa na płycie będzie miała ok 1,5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts