marb2002 15.09.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 O czym może świadczyć fakt, że w nowy mieszkaniu podczas malowania wnęk okna farbą akrylową poprzednia warstwa łuszczy się (powstają pęcherze) i schodzi do gołego tynku (pod szpcahtułką). Czy to możliwe, że malarze wcześniej użyli jakiejś starej farby albo malowali na mokrym jeszcze tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.09.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 A może powiedz co jest dokładnie w tym nowym mieszkaniu już na ścianach?? Goły tynk raczej nie. Jakieś inne warstwy już są wynika mi z postu. Ale co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marb2002 15.09.2008 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 A może powiedz co jest dokładnie w tym nowym mieszkaniu już na ścianach?? Goły tynk raczej nie. Jakieś inne warstwy już są wynika mi z postu. Ale co? 2 warstwy farby akrylowej - nic więcej nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.09.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 2 warstwy farby akrylowej - nic więcej nie wiem No to jeżeli kładąc nową warstwę odchodzą Ci stare to nie pozostaje nic innego jak zmyć te stare warstwy, zagruntować (albo i nie) i położyć nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marb2002 15.09.2008 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 2 warstwy farby akrylowej - nic więcej nie wiem No to jeżeli kładąc nową warstwę odchodzą Ci stare to nie pozostaje nic innego jak zmyć te stare warstwy, zagruntować (albo i nie) i położyć nową Zmyłem już. Pytanie tylko jaka może być przyczyna tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.09.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Zmyłem już. Pytanie tylko jaka może być przyczyna tego.Najpewniej źle przygotowane podłoże pod te stare warstwy. Póki się je kładło było ok. Potem jak chciałeś dorzucić kolejną, to te stare namoczone i dodatkowo obciążone zaczęły obłazić. Mogło być zakurzone, niezagruntowane, etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 15.09.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Zmyłem już. Pytanie tylko jaka może być przyczyna tego.Najpewniej źle przygotowane podłoże pod te stare warstwy. Póki się je kładło było ok. Potem jak chciałeś dorzucić kolejną, to te stare namoczone i dodatkowo obciążone zaczęły obłazić. Mogło być zakurzone, niezagruntowane, etc potwierdzam. stan developerski- najtaniej, najszybciej, po łebkach. Nie dawales na to gladzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marb2002 16.09.2008 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 potwierdzam. stan developerski- najtaniej, najszybciej, po łebkach. Nie dawales na to gladzi? Nie dawałem gładzi. Chciałem tylko pomalować wnękę okien, bo powierzchnia ściany wyglądała ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts