tomekzw 15.09.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Witam,wiem ze juz bylo tysiac razy i nie da sie tak naprawde wycenic kosztow wykonczenia mieszkan ale jednak zapytam. W styczniu odbieramy mieszkanie 50m2 - http://www.rajskajablon.com.pl/images/mieszk_1411_plan.gif . Mamy przeznaczone na wykonczenie 40-45 tys. Jest to stan developerski, sciany gotowe do malowania podobno. Kompletnie nie znamy sie na takich sprawach wiec pytam. Moj tata jest super elektrykiem wiec tylko to mamy z glowy, jezeli chodzi o reszte to trzeba wynajac ekipe. Czy nam wystarczy kaski?Jaki standard wykonczenia mozemy sie spodziewac? Bede bardzo wdzieczny za pomocPozdrawiamT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 16.09.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Witam, wiem ze juz bylo tysiac razy i nie da sie tak naprawde wycenic kosztow wykonczenia mieszkan ale jednak zapytam. W styczniu odbieramy mieszkanie 50m2 - http://www.rajskajablon.com.pl/images/mieszk_1411_plan.gif . Mamy przeznaczone na wykonczenie 40-45 tys. Jest to stan developerski, sciany gotowe do malowania podobno. Kompletnie nie znamy sie na takich sprawach wiec pytam. Moj tata jest super elektrykiem wiec tylko to mamy z glowy, jezeli chodzi o reszte to trzeba wynajac ekipe. Czy nam wystarczy kaski? Jaki standard wykonczenia mozemy sie spodziewac? Bede bardzo wdzieczny za pomoc Pozdrawiam T Watek podobny jest akurat ponizej http://forum.muratordom.pl/calkowity-remont-mieszkania-ile-kasy,t132629.htm . Z mojej strony moge powtorzyc: - 1000zl/m2 standard niski - 1500-1700/m2 standard sredni - wysoki zaczyna sie od 2000zl/m2 Jestem akurat na koncowce wykanczania i potwierdza sie to wyliczenie jak najbardziej. Co do tych gotowych scian do malowania, to u mnie tez tak ladnie to brzmialo i wygladalo (sciany byly bielutkie), ale sciany nadaja sie jeszcze do szlifowania, inaczej walek przy malowaniu bedzie zbieral caly pyl i bedzie robic "waleczki". Do tego dochodza akrylowe sprawy, zeby nie bylo widac pekniec na scianie (jesli takowych nie ma, to jest ryzyko, ze sie pojawia po jakims czasie - tlumaczone jest to osiadaniem budynku), nie wspominajac o podkladach. Przeciagnij palcem po scianie i zobacz czy zostaje pyl. Warto tez rozejrzec sie za fachowcami z prawdziwego zdarzenia, bo "kwiatkow" nie brakuje, a to automatycznie idzie tez w koszta. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miHoo79 16.01.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 ale sciany nadaja sie jeszcze do szlifowania, inaczej walek przy malowaniu bedzie zbieral caly pyl i bedzie robic "waleczki". Czegos tu nie kumam, czy ty szlifowales kurz? bo z wypowiedzi powyzej wynika ze maowales i walek CI zbieral syf ze sciany, chyba wytarczylo oczyscic z pylu a nie szlifowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 17.01.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Zgadzam, sie, że 1000 PLN/m2 to absolutne minimum. Latem robiliśmy remont, do zrobienia było wydzielenie pokoju dla syna przez podział kuchni, nowe kafle w łazience, nowa podłoga w przedpokoju, remont salonu, wymiana drzwi wewnętrznych, położenie ogrzewania podłogowego, el w łazience i przedpokoju. Standard średni - czyli nie najtaniej, ale gdzie można było zaoszczędzić to cieliśmy koszty. Poszło troche ponad 30k. Dobrze, że ojca masz kumatego bo elektryka lepiej mieć dobrego (innych fachowców też wink: ). Poważnie się zastanówcie, co możecie zrobić sami i ile czasu możecie temu poświęcić (może warto wziąć trochę urlopu). Postarajcie sie zrobić jak najdokładniejszy kosztorys i dodajcie jeszcze trochę, pytajcie wszędzie o rabaty. Zawsze jakieś dodatkowe koszty dojdą na nieprzewidziane rzeczy. I do póki nie będzie podstawowych rzeczy nie szalejcie z calą resztą, potem zobaczycie na co jeszcze możecie sobie pozwolić. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekzw 21.01.2009 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam,zblizamy sie do konca wykanczania. Jestesmy zadowoleni z efektow pracy. Ekipa robi szybko i solidnie. Krzykneli nam za wszystko, czyli 2 sciany gladzi, cale malowanie, glazura w lazience w kuchni mozaika, terakota w lazience. holu i kuchni. Podlogi w obu pokojach. 3 sufity podwieszane, geberit, bialy montaż, 10 000 za robocizne. Myslicie ze to duzo????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 23.01.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Jeżeli jesteście zadowoleni to chyba przyzwoita cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 13.04.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Ostatnio znajomi wykańczali mieszkanie 100m2Standart wyższy ale nie najwyższy300 tys.złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 15.04.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 ale sciany nadaja sie jeszcze do szlifowania, inaczej walek przy malowaniu bedzie zbieral caly pyl i bedzie robic "waleczki". Czegos tu nie kumam, czy ty szlifowales kurz? bo z wypowiedzi powyzej wynika ze maowales i walek CI zbieral syf ze sciany, chyba wytarczylo oczyscic z pylu a nie szlifowac Po pierwsze nie ja, po drugie to kurz to za malo powiedziane. Pyl ktory przylega do sciany jest bardzo "gruby" i wlasnie trzeba go jakos sciagnac. Jesli mokry walek z farby zbiera i walkuje ten pyl, to jak myslisz czym, mokra scierka sie tego pozbedziesz? Osobiscie mnie przy tym nie bylo, ale wiem, jak to dokladnie sciagali, ale musieli sie tego pozbyc poprzez starcie. Ja nie malowalam i mi sie nie zbieral ten syf (jak to okreslasz), ale wiem, ze sasiedzi sie tego nie pozbyli przed malowaniem i mieli takie problemy, u mnie fachowiec wiedzial od razu co z tym robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts