Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kodi - parę słów o sobie i najblizszej rodzinie + FOTO

Recommended Posts

http://www.murator.com.pl/domy_forum/kodi.jpg

Z racji tego iż jestem bardzo otwartym facetem i nie mam wiele rzeczy do ukrycia zacznę ten osobisty wątek.

Otóż jestem facetem, mam 28 lat, żonę o imieniu Beata i syna Artura, który ma już 10 lat. Pewnie zastanawiacie się koleś 28 lat i syn 10 letni. Tak bywa, choć ja tego nie żałuję i cieszę się, że chodząc na wywiadówkę jestem jednym z najmłodszych na sali.

Tak jak wskazuje mój nick, mieszkamy w nadmorskim i pięknym mieście Gdyni. Miasto choć młode z dużymi tradycjami w którym życie mija szybko i intensywnie.

By nie tracić czasu któregoś dnia razem z żoną Beatą postanowiliśmy puścić się na wysoką wodę i spróbować wybudować nasze marzenie jakim jest nasz dom. Wybraliśmy dość skromny choć bardzo milutki projekcik o powierzchni uzytkowej 110m2, z użytkowym poddaszem.

Naszą przygodę zaczeliśmy w 2001 roku, w maju kupiliśmy działkę, potem załatwialiśmy całą dokumentację i w październiku staliśmy się dumnymi posiadaczami pozwolenia na budowę. Potem zaczęła się batalia o przyłącza, która skutecznie powstrzymała rozwój budowy.

W rok 2002 weszliśmy pełni optymizmu. Mamy wreszcie prąd i mogę w końcu "własnymi ręcami" zrealizować to nad czym pracowałem całą zimę - przygotowanie słupków i sztachet na ogrodzenie.

W palnach na ten rok mamy jeszcze na 100% stan zero, a jeśli dostęp do funduszy będzie pomyślny to może pokusimy się o stan surowy. Czy zamknięty czy otwarty - zobaczymy.

Redakcja pyta o zajęcie, hobby itp.

Skończyłem studia których bym nie zamienił na żadne inne. Była to geografia - kierunek piękny i pasjonujący a zarazem bardzo twórczy. Będąc na studiach przez ich ostatni rok pracowałem w firmie developerskiej a teraz jestem tzw. urzędnikiem samorządowym. Mam to szczęście, że pracuję w jednym z najbardziej rozwojowych działów w Urzędzie a mianowicie - Biuro Planowania Rozwoju Miasta - Referat Strategii Rozwoju Miasta. Zajęcie jest bardzo twórcze, polega na ciągłym wymiślaniu różnych rzeczy. Jako Biuro odpowiedzialni jesteśmy za strategię rozwoju miasta i aktualnie pracujemy na Strategia dla Gdyni do roku 2010.

Jest tyle rzeczy do napisania a teraz mam niezłą pustkę. Jeśli coś mi się przypomni to napiszę na forum.

Pozdrawiam forumowiczów i redakcję.

KODI Z GDYNI :grin:

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: redakcja dnia 2002-10-15 19:03 ]

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki Zuzka.

Tak na marginesie to nie myślcie sobie, że ta moja praca to tylko takie tam sobie wymyślane. Jako Biuro ciągle staramy się pozyskiwać fundusze przedakcesyjne na różne projekty realizowane w Gdyni, a także po części jestem odpowiedzialny za politykę mieszkaniową miasta Gdyni.

Pozdrawiam

Dzięki za ciepłe słowa, choć czekam na wasz priv.

Tak na marginesie to szef /super koleś/ od pewnego czasu robi z nami lekcje angielskiego bo szykuje się projekt europejski ze Szwedami. Ja z kumplem lekko kaleczymy w przeciwieństwie do babeczek które są nieźle wyluzowane. To jest tak jak mówił Frankai - dziewczyny szybciej i lepiej uczą się języków. Tak więc codziennie 1h angielskiego a mi tak trudno jest się skupić, bo tak naprawdę myślę tylko o budowie. O niczym, bądź prawie niczym innym nie myślę. Znacie to może.

Pozdrawiam :grin:

Kodi - nauka idzie najlepiej na stopie towarzyskiej. Rady w stylu "znajdź sobie dziewczynę z anglojęzycznego kraju" byłaby nie na miejscu, ale jakbyś znalazł kogoś o podobnych zainteresowaniach (np. budowa), to ... A może weź urlop i pojedź popracować na budowie (nawet w tej zaprzyjaźnionej Szwecji). Jeżeli umiesz już sklecić parę zdań, to jak będziesz pod przymusem (zero polskiego) to Ci jakoś pójdzie. Żywy kontakt + brak tłumaczy rozwija najlepiej. Pozdrawiam i powodzenia.

• 6 months później...