Riva4 15.09.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Witam wszystkich.Proszę o informację jaki powinien być skład zaprawy tynkarskiej kładzionej w trzech etapach na Bk ściana jednowarstwowa .Czy należy dawać siatkę celem wzmocnienia tynku.Na jakim etapie należy ją zastosować.Czy ew.możliwa jest domieszka włókna szklanego do tynku.Dziękuję za fachowe odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 15.09.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Przede wszystkim solidnie zwilżyć wodą ścianę przed tynkowaniem.Trzeba to zrobić umiejętnie aby woda wsiąkała w ścianę ale nie ściekała po niej strumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 15.09.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Solidne zwilżenie i dobra obrzutka to podstawa. Ja również pelengowałem tynki po ich zrobieniu tzn przez kilka dni po ich nałożeniu spryskiwałem je wodą żeby za szybko nie przeschły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.03.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 odświeżam.... co jeszcze można zrobić żeby tynk cementowo-wapienny na ścianie jednowarstwowej- a szczególnie na bk "się udał" w najbliższej przyszłości mnie to czeka przeraża mnie najbardziej obserwacja domu .... spękania na tynkach wewnętrznych, na kg na stykach sufitu ze ścianą, w łazienkach na stykach podłóg ze ścianą.....ewidentnie dom osiada i pracuje (pierwsza łopata wbita wiosną 2007, od 9 miesięcy mieszkamy) .... więc już mam czarną wizję popękanych tynków zewnętrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 13.03.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Nie sumituj się daggulka Jak tynk będzie bardziej wapienny niż bardzej cementowy i pogoda podczas układania oraz dojrzewania będzie odpowiednia, znaczy bez deszczu, wiatru i nadmiaru słońca, to powinno być w porządku Pozdrawiam, otynkowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.03.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Nie sumituj się daggulka Jak tynk będzie bardziej wapienny niż bardzej cementowy i pogoda podczas układania oraz dojrzewania będzie odpowiednia, znaczy bez deszczu, wiatru i nadmiaru słońca, to powinno być w porządku Pozdrawiam, otynkowany jezzzuuu...tak to chyba tylko w erze ... a z tą pogodą to już przesadzenie żartuję ... wiem, że tak ma być ...ale kuźwa szklana kula do pogody by się przydała coby już termin z paprokami ustalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 13.03.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 chałupę wybudowali, dach położyli, tynki wewnętrzne położyli ... mam nadzieję, ze zewnętrznych nie spierniczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.03.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Najlepiej kupić fabryczny tynk lekki. Opcjonalnie zrobić samemu przez dodanie np. 20-30% perlitu do środkowej warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 23.03.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Najlepiej kupić fabryczny tynk lekki. Opcjonalnie zrobić samemu przez dodanie np. 20-30% perlitu objętościowo do środkowej warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts