Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy gumowce tera modne som?

zielony_listek

Recommended Posts

Jakos nigdy za moda nie goniłam, ale juz kilka razy zauważyłam na ulicy dziewczyny w wysokich kaloszach. A deszczu nie było, wprost przeciwnie - ciepłe lato głównie.

Ostatnio wczoraj dziewczyna w normalnych fioletowych kaloszach tyle że wysokich, kalosz wielki nóżka cieniutka.

A raz to w najwiekszy lipcowy upał dziewczyna chodziła w takich jeździeckich czarnych kaloszach - przeciez to męka jest w gorąc w tym chodzić!

Czy to teraz modne jest w takich kaloszach chodzić? Bo raczej nie o deszcz tu chodziło... Tak pytam na wszelki wypadek, bo ja mam jedne fioletowe. Może by w nich na ulicę wyjść, szyku zadać :-)

Czy to jest kwestia mojej starości, że ja niektórych mód nie rozumiem?

No generalnie tolerancyjna jestem, że żeby sie męczyc latrem w gumowcu i jeszcze noga w nim jak patyk wyglada? Chyba stara jestem...

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak, taka jest moda a moda to z a b a w a a niekoniecznie ' postaw sie a zastaw sie ' - im bardziej kolorowe i wymyslne wzorku na kaloszu tym lepiej.

Tak sie chodzi rowniez w NY 8) 8) 8) 8)

Kup sobie fajne kaloszki - moda jest fantastyczna i ma to do siebie, ze sie

zmienia i mozna sie niezle bawic. 8) 8) 8) 8)

Jak sie ma ladne nogi to sie zaklada krotka kiecke i kalosze, jak gorsze to dluzsza albo spodnie ..... 8) 8) 8)

heh, w UK czesc kobiet chodzi w futrzanych kozakach bez wzgledu na warunki atmosferyczne... przy tym czesto wiosna/latem/jesienia/zima w paltach z futrzanym kapturem, do tego odsloniety brzuch i niesmiertelna odzywka:

it's fuckin' freezin' 8)

BTW: dlaczego kobietom wszystko ujdzie, chocby najbardziej tandetne: gumiaki, plastikowe buty i ubrania, bazarowa plastikowa bizuteria (wystarczy dodac, ze to taki pastisz i juz jest OK)... moda jest smieszna

niezly watek, w sam raz na psychologiczne rozterki :wink:

Moda nie musi byc praktyczna ....teraz robia inne gumiaki, nie smierdzace i z wkladka wiec noga sie tak nie poci ...poza tym mozna zalozyc cienka bawelniana skarpetke ......

Moda to zabawa .....uwielbiam...a zpomnialo sie jak z golymi plecami/brzuchem/bez czapki w mrozy bo taka moda byla....

Terazniejsza moda jest fan i to duzy bo sie nie nadyma ....bez tych futer, diamentow.......kaloszki, buty wygladajace jak z czasow kolchozow, albo jakby mialo sie zabandazowane stopy na palcach - jak w czasach rewolucji pazdziernikowej plus dekolt i ciuchy jak z lumpeksu ....

Liczy sie kreatywnosc..... 8) 8) 8) 8) 8)

To ja se kupie pare kaloszy, może w wersji wzbogaconej, takiej z polarową wkładką.

A co, modna będę przynajmniej na działce i od czasu do czasu w lesie na grzybach..... :lol: :lol:

Swojego czasu któraś z telewizji nadawała program, w którym zwyczajne, szare, trochę zakompleksione kobiety stawały się po wielu zabiegach "pięknymi łabędziami". Panie ubierały sie u Ewy Minge i z tego co pamiętam do wielu strojów, w tym eleganckich sukienek dodawane były właśnie kalosze. Widocznie coś w tym jest..... ale ja też chyba jestem za stara.... :-?

Ja tam stara nie jestem ale w kaloszach na ulicę bym nie wyszła :wink:

Moda modą, ale swój rozum trzeba mieć :lol:

Do super modnych kozaczków o wdzięcznej nazwie yeti , saszki czy emu tez się raczej nie przekonam - ani to ladne ani praktyczne :roll:

Czytałam kilka lat temu artykuł chyba w Twoim Stylu o dziewczynach, które mają za zadanie (to ich praca) promować nową modę nawet najbardziej ektrawagancką...pisali wtedy o tych kozakach - wzięłam to za żart a teraz proszę - wystarczy wyjść na ulicę...i to niekoniecznie zimą :lol:

A ja wlasnie zamierzam szlifowac bruk nowojorski i warszawski w kaloszach - musze sie rozejrzec we wzorkach.....

Wlasnie ogladalam film o Coco Chanel ( wypozycze sobie jeszcze ksiazke z jej biografia ) i byla tam scena jak mowia do niej - alez te pani ubrania sa po prostu nieprzyzwoite !

Moda to kreatywnosc - a dlaczego kolorowe gumiaki maja byc gorsze od szpilek ?

do tego spodniczka , jakis top, moze byc podrobka motocyklowki - kurtki, super samopoczucie, mina jak z komina i sru w miasto ...... 8) 8) 8) 8)

I kiedy maja sie dziewczyny wyzywac i uprawiac mode - jak beda stare ? ?

Wtedy to kilo diamentow nie pomoze - ubierajcie sie dziewczyny luz, blues i swoboda plus kreatywnosc.

Ladne i praktyczne - brzmi to jak jak Maryla Cuthbert - a jesli ktos woli nieladnie i niepraktycznie, ale z polotem i kolorowo ? ? ?

tak z ciekawości. ostatnio widziałam pierwszy raz chłopca na któego teraz się mówi emo i za nic nie umiałam zrozumiec o co chodzi:P

Prawde mowiac do tej pory nie wiem i pierwszy raz o czyms takim slysze :roll:

No ale w kaloszach chadzam i to niekonieczniedo teatru , za to codziennie od rana do wieczora /jak Bronkowa od Zosi/ , bo w lesie rosa a i na lace tez mokro .

Calkiem nieswiadome modna jestem.

Tyle , ze moze model zmienie na inny , bo mam takie bure z makretu.

Zreszta moim marzenie sa gomofilce , ale w moim rozmiarze nie ma.

Raz Stary mi swoich pozyczyl to z moimi butami zalozylam :oops: