Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, mam dyplom technika architektury krajobrazu i chciałbym się dowiedzieć czy mogę wykonać projekt garażu wolno stojącego 5x3m na własnej działce, bez fundamentu, blacha ocynkowa. Czy potrzebuje jakieś pozwolenia, zezwolenia albo coś w tym stylu?
https://forum.murator.pl/topic/108519-technik-architekt%C3%B3ry-krajobrazu-a-gara%C5%BC-wolno-stoj%C4%85cy/

No wszystko fajnie tylko na działce stoi już kilka takich garaży(4)(działkę przejąłem niedawno i nie wiem za bardzo co i jak tam był robione. i w urzędzie miasta muszę uzyskać pozwolenie na budowę, a tam chcą ów projekt zagospodarowania.

To może zacznij czytać co wyżej napisano. Taki garaż nie wymaga pozwolenia a zgłoszenia.

Chcesz wybuwać tam piąty garaż ?

To że posiadasz jakis tytuł technika nie uprawnia Cie do projektowania czegokolwiek. Jeżeli potrafisz możesz wykonać stosowne rysunki w tym plan zagospodarowania, a ktoś kto posiada stosowne uprawnienia musi to podpisać.

raz piszesz o projekcie garażu, a później o projekcie zagospodarowania

to który w końcu projekt chcą od Ciebie?

P.S. czy technik architektóry to coś podobnego do technika architektury, czy coś zupełnie innego?