Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile kosztuje stan zero

Gość Eta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
Dom 9x13,garaż 6x9 nie podpiwniczony. Za jakieś 2 tygodnie będę wiedziała dokładnie ile.Na dzień dziszejszy to 24300zł .W cene wchodzi:projekt,wszelkie pozwolenia,ogodzenie tymczasowe,doprowadzenie wody i prądu,2 kamazy piachu, wykopanie fundamentow,zalanie ław,zakup betoników .Po świętach będzie murowanie fundamentów.Licze,że w 30.000 się zmieścimy.

• 5 years później...
piasek do murowania? płaciłam ostatnio, ale kwoty i ilości nie pamiętam :oops:

a u nas stan zero póki co 8 tys. - z tym, że nie ma zalanej podłogi, czy jak to się zwie

jest póki co piach pod lasem :)

Czy to możliwe? U mnie sam beton na ławy tyle kosztował, do tego bloczki, cement, koparka, ekipa, piasek do zagęszczenia. Tak że w sumie napewno ponad 30000

piasek do murowania? płaciłam ostatnio, ale kwoty i ilości nie pamiętam :oops:

a u nas stan zero póki co 8 tys. - z tym, że nie ma zalanej podłogi, czy jak to się zwie

jest póki co piach pod lasem :)

Czy to możliwe? U mnie sam beton na ławy tyle kosztował, do tego bloczki, cement, koparka, ekipa, piasek do zagęszczenia. Tak że w sumie napewno ponad 30000

ano możliwe

no i realne :D

nie mamy jeszcze wylanej płyty - są tylko otwory w ścianach fundamentu na przyłącza

ale właściwie cement na to jest - ale nie podliczałam, bo się nie robi póki co, bo las jest w domu :D

wyszczególnienie:

wytyczenie budynku - robocizna 400 zł

wykonanie wykopu pod fundament (i zasypanie fundamentów) robocizna 350 zł

cegły 100 zł

gruz 450 zł

żwir 1 050 zł

cement 3 309 zł

deski 350 zł wynajęcie przyczepy 30 zł

wylanie betonu robocizna 300 zł

opłaty za prąd i wodę 130 zł (nie mieliśmy ejszcze przyłączy)

izolbet do gruntowania 70 zł

pręt stalowy i wiązałkowy 1 096 zł

sznurek, gwoździe 43,60 zł

gniazdka, wtyczki, kontrolki, kable 263,35 zł

RAZEM FUNDAMENT 7 941,95 zł

piasek bezpłatny :D do fundamentów

z działki - automatycznie wykop pod oczyszczalnię :D

• 2 months później...

mnie materialy kosztowaly ok 30 tys, ale chyba fundnalem sobie fundamenty jak pod wierzowiec :) (pow zabudowy 150 m kw)

poszlo ok 60 m3 betonu, ok 2 ton stali, do tego pare kubikow drwena (wykorzystywanego przy nastepnych pracach), kilkadziesiat kilo gwozdzi, ok 1100 bloczkow betonowych, z pleta cementu no i materialy na izolacje plus rozprowadzenie kanalizy (jakos tego nei widzialem w waszych zestawieniach...)

moglem z 2 tys taniej ale moj wujo-konstruktor namowil mnie na wieniec sciany fundamentowej... fajna sprawa tylko ze troche kosztowna...

ano możliwe

no i realne :D

nie mamy jeszcze wylanej płyty - są tylko otwory w ścianach fundamentu na przyłącza

ale właściwie cement na to jest - ale nie podliczałam, bo się nie robi póki co, bo las jest w domu :D

wyszczególnienie:

wytyczenie budynku - robocizna 400 zł

wykonanie wykopu pod fundament (i zasypanie fundamentów) robocizna 350 zł

cegły 100 zł

gruz 450 zł

żwir 1 050 zł

cement 3 309 zł

deski 350 zł wynajęcie przyczepy 30 zł

wylanie betonu robocizna 300 zł

opłaty za prąd i wodę 130 zł (nie mieliśmy ejszcze przyłączy)

izolbet do gruntowania 70 zł

pręt stalowy i wiązałkowy 1 096 zł

sznurek, gwoździe 43,60 zł

gniazdka, wtyczki, kontrolki, kable 263,35 zł

RAZEM FUNDAMENT 7 941,95 zł

piasek bezpłatny :D do fundamentów

z działki - automatycznie wykop pod oczyszczalnię :D

czyli nie murowlilście w ogóle z bloczków czy ja blondynka jestem no i gdzie ocieplenie?nam poszło bloczków za 5000 tys.plus takie pierdoły jak folia izolacyjna,dysperbit i już ponad tysiąc zł. ja liczę stan zero już z wylaniem chudziaka i ociepleniem. nam 130 użytkowej plus 24 m garaż bez chudziaka wyszło 30 tys z robocizną.