dahlinek 06.10.2003 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Czy ktoś już go stawiał ew. stawia? Jestem mocno zainteresowany ale z chęcią bym go obejrzał na żywca Link do katalogu: http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=127 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 06.10.2003 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 na żywca to się ryby łowi na wizualizacjach wygląda ok, zwróć uwagę na brak okien po bokach, pewnie chciałbyś zobaczyć go w środku, ja też projekt ok, ale gdzie się podziało pomieszczenie gospodarcze??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dahlinek 06.10.2003 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Okna to ja już sobie zaplanowałem trochę inaczej W gabinecie na parterze zamiast na ścianie od ogrodu (tej z drzwiami balkonowymi) zrobi się okienko na bocznej ścianie. Powiem że pomieszczenie gospodarcze owszem, małe i razem z wc na dole, ale i tak docelowo większe pomieszczenie gospodarcze zamierzam razem z garażem zrobić. Tam się tylko piec CO postawi, zawory mediów i takie tam. Na górze będę chciał wyciąć trochę miejsca z pokoi na wprost schodów na garderobę. Poza tym bardzo mi się podoba, i z wielką chęcią bym obejrzał go w czasie i stanie rzeczywistym Szanse raczej nikłe zważywszy na to że to nowość w katalogu :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 06.10.2003 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 brak okien w projekcie pozwala na 2m szerszy dom na wąskiej działce, moja działka ma np.: 15,50 m i z jednej strony okien brak, ale to wcale nie jest problem.po co komu okno np od północy i jeszcze granicy z sąsiadem? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dahlinek 06.10.2003 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Okienko które chcę "przemontować" przejdzie ze ściany południowo-wschodniej na południowo-zachodnią, także jest sens - dłużej będzie mnie razić A co do szerokości masz rację - po metrze z każdej strony się zyskuje gdy nie ma okien na bocznych ścianach. Dlatego nie będę zmieniał nic na drugiej ścianie - jest blisko działki sąsiada i od północnej strony, nie ma sensu tam kuć dziury. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 08.12.2003 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 co myslicie o tym projekcie? http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=127jakie wady jakie zalety i ile moze ewentulnie kosztowac stan surowy?dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.12.2003 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Moje przemyslenia : - zgrabny domek, mała działka potrzebna. - bez pom. gospodarczego ( gdzie piec ? jakieś techniczne przyłącza ? ) - piętrowy ( starość nie radość... ) - balkony ( po co ? ja nie lubię, ale to JA nie lubię, dla innych to będzie atut... ) - a jakby tak bez tych balkonów... - podoba mi się kształt domku, taki "górski" - w sumie prosty dach : dwie płaszczyzny, nie za bardzo skomplikowany. Tyle mojego, ale każdy musi sobie sam przemyśleć co mu się najbardzie podoba. Owocnych przemysleń, Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 08.12.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Dodatkowo przydałoby się okienko w jadalni, ale to zawsze można zrobić.Niestety coś za coś....przy takim metrażu ciężko o kotłownię..chyba że zostanie dobudowany garaż z takim pomieszczeniem.Tak w ogóle wygląda ładnie...szczególnie z tymi balkonami , bo wtedy nie wydaje się taki smutny, a to drewno tylko upiekszy jego wygląd. Groszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W-waBiker 08.12.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Wg. mnie całkiem przytulny i ładny domek, a przede wszystkim będzie dość niedrogi, ponieważ nie jest duży (taki w sam raz) i ma prosty dwuspadowy dach co też znacznie zmniejsza koszty budowy (dach to bardzo kosztowna część domu), a co do balkonu to ja np.lubie balkony i uważam, że ten balkonik to bardzo fajna sprawa (ja też zbudowałem dom z balkonem) ale to już kwestia własnych upodobań więc jeśli chodzi o kwestie balkonu to sam będziesz musiał podjąć decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 08.12.2003 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 nie jestem fachowcem ale:wejście do kuchni poprez salon "witajcie wszyscy goście ja odłożę zakupy"brak spiżarki (lub innego schowka)wejście do łazienki z wiatrołapu ???? wymyć się i przejść przez wiatrołap.otwarty salon na kuchnię owszem ale otwary na holl ??? na holu brak miejsca na wieszak na ubrania i lustro u góry wyjście na loggię z łazienki ????nie zadaszony balkon jeszcze na dodatek drewnianybrak garderoby to nie jest dom tylko mieszkanie.to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 08.12.2003 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 no więc tak- na ścianach bocznych nie ma okien - ja bym go tam trochę dooknował- klatka schodowa bez żadnego okna - będzie się tam musiało cały czas świecić światło- w salonie nie ma gdzie postawić telewizora - obok kominka głupio będzie wyglądał, a pozatym może być mu gorąco?- salon jest dosyć 'podługowaty' i przelewa się w holl [2], który jest duży i tak naprawdę niczemu nie służy - nawet nie ma w nim miejsca na żadną garderobę - ta szafeczka w wiatrołapie na 130-metrowy dom to trochę za mało- podługowatość salonu potęguje jeszcze jego połączenie z kuchnią - razem to jest 10 m długości i 4,4 szerokości - proporcje fatalne - taki salon z oknami tylko na przeciwległych końcach może wyglądać od środka jak jakaś rura, albo wagon- ten holl mnie drażni - jest to dość duże pomiesczenie, a nie ma w nim nawet ani jednej ściany na wieszaki czy szafę. Jedynie na wprost schodów ale to ścianka mikroskopijna no ci co zbiegają ze schodów będą wpadali na tylną część ciałą tego co stoi przy szafie- na górze ten balkonik [16] jest kompletnie niefunkcjonalny. Widać, że architekt dał go po to, żeby urozmaicić bryłę budynku. Ja bym całkiem usunął to wcięcie w tej części domku (to biegnące przez całą wysokość) i zostawił tak, żeby na dole zrobić podcień, a piętro żeby miało kształt prostokąta. Wtedy możnaby przesunąć łazienkę i wyeliminować trójkątne wejścia do pokojów (wyprostować tą ściankę) powiększając pokoje - i miejsce na szafy wnękowe (zrekompensują brak garderoby) i zmniejszając holl [10] do niezbędnego minimum.- balkon 15 można zostawić, a jeśliby to nie zepsuło urody domku to nawet powiększyć, żeby zacienił lepiej taras. Najbardziej ten domek kładzie kichowaty salon i ten holl niezbyt funkcjonalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.12.2003 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Ja też nie lubię balkonów. Lepiej jakiś taras, ale jak kto lubi. Szkoda tych metrów budować. Również wydaje mi się że jakieś pomieszczenie gospodarcze. Pewnie że mały metraż, ale gdzie te klamonty składać? Zwróciłbym uwagę rónież na strony świata. Czy na twojej działce wejście jest od północy, a część dzienna od południa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 08.12.2003 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 wejscie od wschodu a wyjscie z salonu od zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 08.12.2003 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 no więc tak - na ścianach bocznych nie ma okien - ja bym go tam trochę dooknował - klatka schodowa bez żadnego okna - będzie się tam musiało cały czas świecić światło na klatce jestr okno w dachu - w salonie nie ma gdzie postawić telewizora - obok kominka głupio będzie wyglądał, a pozatym może być mu gorąco? z tetewizorem masz racje - salon jest dosyć 'podługowaty' i przelewa się w holl [2], który jest duży i tak naprawdę niczemu nie służy holl tylko optycznie powieksza salon - nawet nie ma w nim miejsca na żadną garderobę - ta szafeczka w wiatrołapie na 130-metrowy dom to trochę za mało - podługowatość salonu potęguje jeszcze jego połączenie z kuchnią - przed kuchnia mozna wybudowac scianke ktora odcina kuchnia i skraca salon razem to jest 10 m długości i 4,4 szerokości - proporcje fatalne - taki salon z oknami tylko na przeciwległych końcach może wyglądać od środka jak jakaś rura, albo wagon - ten holl mnie drażni - jest to dość duże pomiesczenie, a nie ma w nim nawet ani jednej ściany na wieszaki czy szafę. Jedynie na wprost schodów ale to ścianka mikroskopijna no ci co zbiegają ze schodów będą wpadali na tylną część ciałą tego co stoi przy szafie - na górze ten balkonik [16] jest kompletnie niefunkcjonalny. Widać, że architekt dał go po to, żeby urozmaicić bryłę budynku. Ja bym całkiem usunął to wcięcie w tej części domku (to biegnące przez całą wysokość) i zostawił tak, żeby na dole zrobić podcień, a piętro żeby miało kształt prostokąta. Wtedy możnaby przesunąć łazienkę i wyeliminować trójkątne wejścia do pokojów (wyprostować tą ściankę) powiększając pokoje - i miejsce na szafy wnękowe (zrekompensują brak garderoby) i zmniejszając holl [10] do niezbędnego minimum. - balkon 15 można zostawić, a jeśliby to nie zepsuło urody domku to nawet powiększyć, żeby zacienił lepiej taras. Najbardziej ten domek kładzie kichowaty salon i ten holl niezbyt funkcjonalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 08.12.2003 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 czyli w salonie od południa nie ma żadnego oknato znaczy, że w zimie słońce może wcale nie wpadać do salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 08.12.2003 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 cos mi nie wyszlo to pisanie do Mieczaokno w dachu dosiwetla klatkeco do telewizora masz racje ze nei bardzo jest go gdzie postawic natomiast co do dlugosci salonu to miedzy kuchnia i salonem mozna postawic taka scianke ktora zmniejszy dlugosc a hall optycznie powieksza salon a wieszak wejdzie chyba pod schodami jest tam przwidziany jakis schowek czy cos takiego co do szafy w korytarzu to jest to na pewno szafa tylko na biezace potrzeby i tylea holl na gorze i tak chyba mozna zmniejszyc prostujac wejscia do pokojow?dzieki za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 08.12.2003 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 czyli w salonie od południa nie ma żadnego okna to znaczy, że w zimie słońce może wcale nie wpadać do salonu przy tym ukladzie salon jest od polnocy a nie od poludnia w tych okolcach w ktorych mam dzialke slonce ladnie swieci rano wprost na ta sciane wschodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 08.12.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 pomylilem przepraszm oczywiscie ze wejscie od zachodu a salon od wschodu cos dzisiaj mam kiepski dzien a wczoraj zadnej imprezy nei bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.12.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 Lepiej salon od zachodu. Zrób lustarzne odbicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 08.12.2003 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 ulica jest od zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts