mieczotronix 08.12.2003 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2003 okno w dachu dosiwetla klatke A, to dobrze co do dlugosci salonu to miedzy kuchnia i salonem mozna postawic taka scianke ktora zmniejszy dlugoscmożna - ale masz mniejszy i dosyć ciemny salon (okno tylko na jednej ścianie) a hall optycznie powieksza salon No niby tak, ale z tej części salonu, w której się siedzi to go bardzo nie widać i to miejsce, gdzie się salon łączy z hollem jest dla mnie taką ziemią niczyją - ani tam siedzieć, pobawić się na podłodze - no nie wiem co by tam miało być a wieszak wejdzie chyba pod schodami jest tam przwidziany jakis schowek czy cos takiego Tego nie zauważyłem - to dobrze a holl na gorze i tak chyba mozna zmniejszyc prostujac wejscia do pokojow? Wydaje mi się, że architekt dał je na skosie bo na płasko drzwi musiałyby być węższe. Jak ci się salon podoba i chcesz odciąćgo kuchnią, to zastanów się czy nie dać okien na ścianach bocznych. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 09.12.2003 02:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Domek bardzo mi sie podoba. Po drobnych zmianach bedzie Ok. Największym mankamentem jest brak okien. Nie mogłam do końca zrozumieć, jak tam jest u ciebie ze stronami świata. Poobracaj projekt i zaplanuj tak, żeby salon był od południa lub od zachodu i tam doprojektuj okna. Weź pod uwagę również lustrzane odbicie. Przy wejściu zachodnim salon wyjdzie ci na południe. A drzwi tarasowe możesz przerzucić na dłuższą ścianę. wejście do kuchni poprez salonTo rzeczywiście trochę nieporęcznie. Chyba żeby z wiatrołapu. wejście do łazienki z wiatrołapu Spokojnie można je zrobić z holu, a na ścianę z dotychczasowym wejściem przenieść szafę.otwarty salon na kuchnię owszem ale otwary na holl ?Tu bym trochę pozmieniała. Przedłużyłabym ścianki, żeby powstało trochę zamarków na wieszak, lustro, czy jakąś szafkę. Najbardziej ten domek kładzie kichowaty salonA według mnie, niekoniecznie. Część przy kuchni przeznaczyłabym na jadalnię, cześć przewległą na wypoczynek. Drzwi na taras zrobiłabym pośrodku i wtedy w miejscu obecnych drzwi tarasowych powstałby kąt na telewizor. na górze ten balkonik [16] jest kompletnie niefunkcjonalny. Ja bym całkiem usunął to wcięcie w tej części domku (to biegnące przez całą wysokość) i zostawił tak, żeby na dole zrobić podcień, a piętro żeby miało kształt prostokąta. Wtedy możnaby przesunąć łazienkę i wyeliminować trójkątne wejścia do pokojów (wyprostować tą ściankę) powiększając pokoje - i miejsce na szafy wnękowe (zrekompensują brak garderoby) i zmniejszając holl [10] do niezbędnego minimumTen pomysł jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rublow 09.12.2003 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Projekt niczego sobie. Prawie się na niego zdecydowałem, ale: - za duży hol, - brak pomieszczenia gospodarczego (i żaden schowek pod schodami tego nie załatwi), - ten balkon przed oknami łazienki - sen wariata. Przepraszam, ale siedzisz sobie spokojnie na kibelku , a tu ktoś wychodzi na balkon , Ale w ogóle to z projektów Muratora to był najbliższy moim wyobrażeniom. W podobnym stylu i wielkości, ale nieco lepiej rozplanowana jest Oleńka I z Archipelagu (uwaga - nie ma w internecie, jest tylko w najnowszym drukowanym katalogu). Od tygodnia jest dumnym posiadaczem tego projektu i coraz bardziej się upewniam, że to był dobry wybór. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 09.12.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 no tak wszystko można przerobić , przestawić sciankę, usunąć drzw, uciąc balkonik, przsunąć to czy tamto ale czy tego wszystkiego co my (laicy) widzimy nie widzi projektant? i czy po przestawieniu tego czy tamtego to jest jeszcze ten sam projekt jak zwykle diaeł tkwi w szczegółach jak to świadczy o projektancie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 09.12.2003 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 jak to świadczy o projektancie?Nie ma wyobraźni? Nie ma doświadczenia? Mieszka w bloku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.12.2003 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 dzieki wsszystkim za uwagi mam o czym myslec i zobaczymy co wymysle pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid73 01.02.2004 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Ja też bede za misiac stawaial ten dom tylko dolozylem piwniceno bo gdzie postawić piec w piwnicy tez garaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 04.03.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 witamjakies sugestie co do zmian? http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=127 a moze jednak inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 04.03.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/c32-front-300.jpg http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/c32-tyl-300.jpg Parter: - okno do łazienki przy wejściu nasuwa mi niezdrowe skojarzenia, co do możliwości zainteresowania się wchodzących tym, co się w niej dzieje Wejście do niej też wolałabym mieć z holu, a nie z wiatrołapu - salon może być ciemny ze względu na ścianę bez okien. A juz na pewno będzie ponuro przy stole w części jadalnej - nie lubię schodów zabiegowych i zrobiłabym je ze spocznikiem Poddasze: - pokój (12) jest sporawy, a ma tylko jedno okno. Czy nie będzie zbyt ciemny bo drzwi na te maleńką loggię, to raczej wiele nie doświetlą? - łazienka z oknem na balkon, to równie zły pomysł, jak na parterze. Zrezygnowałabym z tego wykuszu, stawiając normalną ścianę. W okolicach schodów zajęłabym kawałek obecnej łazienki na schowek lub pralnię z suszarnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 08.03.2004 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 poza:- WC dostępnym z wiatrołapu - nieciekawą aranżacją łazienki- brakiem pomieszczenia gospodarczego większych wad nie widzę, P.S. I niebardzo potrzebny balkon od strony pewnie północnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 08.03.2004 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 czyli jak na razie wszystko zgadza sie z moimi pogladami ale czekam na dalsze wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 28.03.2004 03:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 Przypomniałam sobie, że o C32 - Ustronny był juz wątek pt. fajny czy nie fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matrixxx 26.08.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Proszę o wszelkie informacje na temat budowy tego domu i jego późniejszej eksploatacji. Interesuje mnie koszt budowy do stanu "pod klucz". Cena całkowita jak i ceny poszczególnych etapówrejon - trójmiasto (Rumia, Reda) http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_127_8.jpeg bardzo dziękuję za wszystkie informacje i pozdrawiam informacje dla tych którzy nie budowali tego domu ale mogą się wypowiedzieć na ten temat na podstawie tych danych: Powierzchnia domu (h>1,90) m 116,30 m² Powierzchnia netto 138,40 m² Powierzchnia zabudowy 85,20 m² Kubatura 572,00 m³ Kąt nachylenia dachu 45° Wysokość domu w kalenicy 8,85 m Wysokość parteru 2,62 m Wysokość poddasza/piętra 0,86 - 2,76 m Kominek 1 Liczba pokoi 5 Ściany zewnętrzne: dwuwarstwowe - beton komórkowy 24 cm + styropian 10 cm Strop: gęstożebrowy Konstrukcja dachu: drewniana, krokwiowo-jętkowa Pokrycie dachu: blachodachówka Elewacja: tynk cienkowarstwowy ławy fundamentowe - 11,2 m3ściany fundamentowe - 30,8 m2ściany zewnętrzne - 153,2 m2ściany wewnętrzne - 97,7 m2podłoga parteru - 66,6 m2strop - 72,1 m2konstrukcja dachu - 5,8 m3pokrycie dachu - 151,5 m2elewacja 270,1 m2okna i drzwi balkonowe - 29,7 m2 garaż - brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matrixxx 29.08.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 czy Ktoś cos wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Celebrianna 30.08.2005 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Wiem! To jest projekt autorstwa Lipińskich. W Katalogu Ciepłe Domy są podane informacje co do kosztów tego domu: Stan surowy zamknięty netto - 103 800 Stan pod klucz netto - 196 600 MOżna u nich zamówić sobie katalog - bezpłatny. http://www.lipinscy.pl Nawiasem mówiąc całkiem rozsądny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doro_ty 09.08.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam wszystkich forumowiczów. Zastanawiamy się nad wyborem projektu tego domku. Czy ktoś może już go budował?? Lub może jakaś dobra duszyczka podeśle linki do dyskusji o nim. Sama niestety nie mogłam znaleźć. a oto link do projektu: http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=127&IdKolekcji= mam nadzieją że działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek Nowy 14.12.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Witam. Widze ze posty sa sprzed 3 lat wiec moze ktos moze mi pomoc bo wlasnie zamierzam taki domek wtbudowac ale z garazem i pomieszczeniem gospodarczym z boku. jak sie mieszka i czy dom jest fukcjonalny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrokomoro 13.05.2008 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 ja sie przymierzam do tego domku. mam pomysł na salon u mnie bedzie wychodzil na zachod wiec ta sciana saloni jadalni bedzie ciemna.tymbardziej ze chce zabudowac kuchnie. chce rozjasnic poprzez wstawienie w jadaklni luksferow. to rozjasni troche salon bpo drugie łazienke dolna chce przedłuzyc kosztem tarasu przy wejsciu do domu, i podzielic.wejscie z przedpokoju i tylko kibelek mala umywalka i pralka. a druga czesc na pomieszczenie dospodarcze i wejscie z tarasu z zewnatrz. to na razie takie moje plany. pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts