angelhod 16.09.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 hejka.. mam dosc duze szpary miedzy podlaga a drzwiami i tak sie zastanawiam co mozna z tym zrobic? wymiana drzwi odpada sa jakies nakladki czy podkladki? tylko takie elastyczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 16.09.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 z wygłuszaniem to niewiele ma wspólnego. Zobacz czy na zawiasach nie masz pozakładanych podkłądek podnoszących skrzydło. Jak są, zdejmij - pomoze jak skrzydło nie wisi 5 cm nad podłogą. To najprostsza czynnosc jaką można wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 16.09.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 .... Zobacz czy na zawiasach nie masz pozakładanych podkłądek podnoszących skrzydło. Jak są, zdejmij - pomoze jak skrzydło nie wisi 5 cm nad podłogą. To najprostsza czynnosc jaką można wykonać Wówczas powstanie szpara u góry. My podkleiliśmy skrzydło drzwi grubym filcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 16.09.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 .... Zobacz czy na zawiasach nie masz pozakładanych podkłądek podnoszących skrzydło. Jak są, zdejmij - pomoze jak skrzydło nie wisi 5 cm nad podłogą. To najprostsza czynnosc jaką można wykonać Wówczas powstanie szpara u góry. My podkleiliśmy skrzydło drzwi grubym filcem. bez przesady z tą szparą, przecież centymetrowych podkłądek nie będzie zdejmował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 17.09.2008 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Te szpary są po to aby skutecznie wentylować pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelhod 17.09.2008 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 heh dzeki za odpowiedzi... szpary mam po ok 1-2cm... jesli nawet sa podkladki pod zwiasami to po to zeby jak sie otwiera too panele nie obcieralo ;) dlatego musze cos na dole umiescic cos co bedzie elastyczne...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelhod 17.09.2008 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 hmmm wiem co....jak nic modrzejszego nie wymysle to zrobie moze progi...... nie wiem czy to nie jest glupi pomysl ale dopiero co mi wpadl do glowyi wydaje sie nie taki glupi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 17.09.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Czy w tych pomieszczeniach w których są te drzwi masz kratki wentylacyjne? Jeśli nie jak słusznie zauważył frykow szpary takie służą do wentylacji tych pomieszczeń więc ja bym się tego nie pozbywała. Jeśli jednak wnetylacja jest to progi są chyba najgorszym pomysłem na jaki można wpaść Już lepiej podkleić drzwi czymś od spodu (fajnie rozwiązal to Cpt_Q - dzięki bo zastanawiałam się co zrobić ze szczeliną w za dużo przyciętych drzwiach do garażu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 17.09.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 1-1,5 cm szpary pod drzwiami to wedle mojej wiedzy dosyć standardowy odstęp od podłoża. I nie warty likwidacji choćby ze względu na wspomnianą wentylację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 17.09.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 My w drzwaich pomiedzy garazem a domem mamy prog,ktory automatycznie wysuwa sie z drzwi przy ich zamknieciu.Uwazam ze jest to super rozwiazanie przynajmniej w takim pomieszczeniu jak garaz.Jezeli bedzie zainteresowanie moge podeslac fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 17.09.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 My w drzwaich pomiedzy garazem a domem mamy prog,ktory automatycznie wysuwa sie z drzwi przy ich zamknieciu. Uwazam ze jest to super rozwiazanie przynajmniej w takim pomieszczeniu jak garaz. Jezeli bedzie zainteresowanie moge podeslac fotki. Ja z chęcią obejrzę ten "wynalazek" Czy idzie to zrobić samemu do juz zamontowanych drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 17.09.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Mysl,ze majac odpowiedni sprzet mozna cos takiego zrobic,chociaz ja osobiscie bym sie na to nie zdecydowal.Wyglada to tak http://images49.fotosik.pl/11/d8d4157fca55f105m.jpg ten przycisk jest usytuowany od strony zawiasow i zamkniecie drzwi powoduje jego wcisniecie,a on zwalnia blokade i prog ktory jest zamontowany we frezie u dolu drzwi opada do podlogi.Tym przycickiem rowniez poprzez wkrecanie lub wykrecanie reguluje sie skok opadania progu. http://images32.fotosik.pl/363/0d6820f8a58e39e7m.jpg a taki jest przekroj calego opuszczanego progu.Do podlogi opada tylko guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 17.09.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Mieszkam w starym domu i też mamy spore szpary między drzwiami , a podłogą. W dodatku podłoga jest bardziej "wydeptana" pośrodku, więc ten odstęp jest od 1 cm, do 2 na środku. Kupiliśmy w Castoramie plastikową listwę szerokości drzwi, zakończoną szczotką. A tu info o tych chowanych progach http://www.novet.com.pl/index.php?m=2&i=16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 18.09.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Dzięki za zdjęcia. Ciekawy patent, muszę pokazać to mojemu M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts