DorciaIQ 17.09.2008 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Witam A mnie zastanawia żywotność ich baterii, jakoś nikt o tym nie wspomina a baterie jak baterie, z czasem lubią tracić swoją pojemność i wtedy to tylko wymiana i podejrzewam że trochę to kosztuje. Wspomina tyle, że one się same ładują - jak toto "czuje" (bo to przecież domownik, to musi co czuje ) że się kończy bateria, to podjeżdza do stacji, ładuje, ładuje, ładuje i jedzie dalej sprzątać - niezbadane są przypadki czemu czasem umiera gdzieś w pomieszczeniu nie dojechawszy do stacji... Kupa śmiechu musi być z tym ustrojstwem, tak swoją drogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 17.09.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 one się same ładują - jak toto "czuje" (bo to przecież domownik, to musi co czuje ) że się kończy bateria, to podjeżdza do stacji, ładuje, ładuje, ładuje i jedzie dalej sprzątać Myślę, że miol chodzi jednak o sytuację w której bateria się zużywa a nie wyładowuje. Tak jak w komórkach - baterie po pewnym czasie są wyeksplowatowane - co wtedy? Pewnie tego serwisować się nie da... kolejny argument na NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 17.09.2008 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Trurl chciało sobie tylko troszeczkę zażartować, to Ty wysyłałeś biedne Trurl do Krakowa, Ty niedobry...bardzo niedobry dla Trurl. jak ostatnio Trurl było w RTV AGD... o mother of God... Dandi zejdź z Trurl w końcu, bo od początku bez sensu się czepiasz, albo jeśli żartujesz, to stawiasz za wysoko poprzeczkę mojemu poczuciu humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 17.09.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Dandi zejdź z Trurl w końcu, bo od początku bez sensu się czepiasz, albo jeśli żartujesz, to stawiasz za wysoko poprzeczkę mojemu poczuciu humoru eeeeeeeeeeeeeeeeeeee, teraz do Trurl, Dorcia nie czytaj! Jeżeli w czymś uhybiłem, wszedłem, uraziłem, zachowałem się jak gówniarz, niniejszym przepraszam uniżenie gdyż nie to było moja intencją. To wyraziwszy szeroko i długo, mam honor zostac uniżonym sługą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 17.09.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 http://users.telenet.be/honeybee1/problem_man.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 17.09.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 17.09.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 .. Tak jak w komórkach - baterie po pewnym czasie są wyeksplowatowane - co wtedy? Pewnie tego serwisować się nie da... kolejny argument na NIE Do komórek to jeszcze frajer, taka bateria kosztuje ok. 40PLN. Ale te o większej pojemności (np. do laptopów) to już kilka stówek spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 17.09.2008 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 .. Tak jak w komórkach - baterie po pewnym czasie są wyeksplowatowane - co wtedy? Pewnie tego serwisować się nie da... kolejny argument na NIE Do komórek to jeszcze frajer, taka bateria kosztuje ok. 40PLN. Ale te o większej pojemności (np. do laptopów) to już kilka stówek spokojnie. Jejciu no ale po ilu latach to się zużyje? Na pewno dawno po gwarancji, ergo prędzej się zepsuje niż bateria wyeksploatuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 17.09.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Jejciu no ale po ilu latach to się zużyje? Na pewno dawno po gwarancji, ergo prędzej się zepsuje niż bateria wyeksploatuje tego nikt nie wie bo to stosunkowo nowy patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 18.09.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Mam tego robocika od 4 miesiecy i rzeczywiscie zostawia frędzle jak zjezdza z dywanu ale nie zawsze.Nadaje sie doskonale do gladkich powierzchni. Mamy na calym dole kafle bez dywanow wiec nie ma problemow z odkurzaniem i zostawianiem po sobie smieci. Rzeczywiscie glosno chodzi ale zbiera piasek i drobne rzeczy doskonale, glownie spod szerokich kanap i foteli przy scianach gdzie ciezko dojsc z miotla i odkurzaczem. Jakos radzi sobie z odkurzaniem pod stolem. Nigdy nie zgasil się z wyczerpania chyba ze nieopatrznie zamknął sie w pokoju i nie mogl wyjechac.Głowna wada dla mnie jest to ze zalancza alarm wiec zaprogramowanie go na prace gdy domownicy sa poza domem odpada , zreszta kotka tez zalancza alarm bedziemy z tym walczyc, trzeba dostroic czujki.Cena jest przytlaczajaca i drugi raz pewnie bym sie zastanowil jakbym go mial kupowac. Jezeli ktos ma kafle i chce wracac do domu i ma wysprzatane i tylko chce przejechac powierzchnie mopem to urzadzenie sie sprawdza. Co tydzien rozbieram go i czyszcze wszystkie rolki zabiera to 15 minut nic nie trzeba rozrkrecac śrubokretem wszystkie czesci sa na wcisk.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 18.09.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 ...Jezeli ktos ma kafle i chce wracac do domu i ma wysprzatane i tylko chce przejechac powierzchnie mopem to urzadzenie sie sprawdza. ... A nie myślałeś, aby pójść dalej i dokompletować jeszcze tę Scoob'ę ? Lubię takie gadżety i właśnie rozważam... Co do baterii, już mi się zdarzało rozpruwać oryginalne pakiety akumulatorów (jeszcze tych Ni-Cd) kosztujących bajońskie sumy, aby znaleźć wewnątrz paczkę standardowych ogniw, które wystarczyło wymienić na nowe, zręcznie posługując się lutownicą. Nie każdemu oczywiście się chce w tym babrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 18.09.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 scooba niestety nie da rady na takiej powierzchni jakby jeszcze sama sie tankowala to moze CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulqa 18.09.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Cmyk, możesz napisać, jak długo zajmuje mu posprzątanie, np. Twojego salonu, i ile to jest metrów. Ja się zastanawiam nad takim pomocnikiem, przy dzieciach można odkurzać codziennie.Ja znalazłam taki: http://myrobotcenter.de/putzroboter/staubsaugroboter?gclid=CJn-5Y-P5pUCFQqkXgodeyukegCzy to właśnie masz?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 19.09.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Mam ten srodkowy roomba 560http://myrobotcenter.de/media/catalog/product/cache/2/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/0/1/01_Roomba560_2.jpghttp://myrobotcenter.de/media/catalog/product/cache/2/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/0/4/04_Roomba560_2.jpgPosprzatanie dolu jakies 75 m2 zajmuje mu okolo 2 godzin jezdzenia czesto wraca w to samo miejsce. Jest to salon kuchnia , korytarz i pokoj jak mu otworze szeroko bo czesto sie w nim zamyka. Jak dotychczas wraca do bazy i sam się ładuje. Trzeba brac poprawke ze duzych smieci nie wciagnie juz z papierkim od cukierka ma problem po prostu zbiera glownie piach i kurz. Ja znajdzie wiecej brudu robi kółka w tym miejscu aby wszystko dobrze zebrac.Balem sie ze te drobne szczoteczki beda sie urywaly ale jak do tej pory raz musialem interweniowac ze srubokretem bo sie nie krecily z powodu wciagniecia włosia z dywanu ale po wyczyszczeniu i skreceniu dzialaja dobrze.Do roomby sa takze 2 latarnie ktore mozna ustawic zagradzajac wiazka wyczuwalna dla robota miejsca do ktorych ma nie wchodzic np delikatne przedmioty na ziemi lub zabawki dziecka. Zatrzymuje sie wtedy jaby byla tam sciana pokoju i czysci tylko wzdluz wiazki. Latarnie mozna przestawic na inny tryb wpuszczania do innego pomieszczenia tj wysprzata porzadnie salon to otwieraja kuchnie i zamykaja salon. Ja nie stosuje ich ze wzgledu na otwartosc pomieszczen i bezproblemowego dostepu do wszystkich stref. Wazne jest takze wysokosc łozek aby mogla pod nie wjechac. Sprawdzilem ja takze na gorze i nigdy nie spadla ze schodow po prostu do nich dojezdza posprzata krawedzie i pojedzie dalej. Jedynie jak wpada na nogi suszarki do rzeczy czesto ustawianej po praniu w rogu salonu to blokuje sie na jej nogach sa po prostu za cienkie i kola wjada ale zawisaja w powietrzu i roomba po paru probach staje ale ostatnio pomyslalem na ustawieniu w tym miejscu latarni aby robot tam nie wjezdzal.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 19.09.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 ... korytarz i pokoj jak mu otworze szeroko bo czesto sie w nim zamyka... Ciekawe co wtedy tam robi? Nawiązuje łączność z tajną baza kosmitów cy co? Ty lepiej sprawdzaj, czy po szufladach Wam nie grzebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honia74 19.09.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witam, ja mam Roombę od 7 miesięcy i jestem bardzo z niej zadowolona . Ona sprząta a ja w tym czasie gotuję obiad..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 19.09.2008 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 ... korytarz i pokoj jak mu otworze szeroko bo czesto sie w nim zamyka... Ciekawe co wtedy tam robi? Nawiązuje łączność z tajną baza kosmitów cy co? Ty lepiej sprawdzaj, czy po szufladach Wam nie grzebie... Pewnie przełącza się na tryb hipnotyzerski: "kup scoobę kup scoobę kup scoobę..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 19.09.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 ...Balem sie ze te drobne szczoteczki beda sie urywaly ale jak do tej pory raz musialem interweniowac ze srubokretem bo sie nie krecily z powodu wciagniecia włosia z dywanu ale po wyczyszczeniu i skreceniu dzialaja dobrze.... A właśnie - w razie czego - CMYK'u jak jest z częściami zapasowymi - te szczoteczki, rolki? Osiągalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 22.09.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 dolaczaone sa do robota dodatkowe szczoteczki na wymiane w 3 miescie chyba w baninie jest baza firmy ktora to sprowadza wiec mozna dostac tam podzespoly chyba mozna tez kupic na stronce internetowej roombyCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 22.09.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 No bo właśnie ma przyjść kobita z prezentacją i jeszcze jakieś drogie gary ma dorzucić w cenie, to może ze względu na te gary będzie warto A do Banina stosunkowo blisko jakby cuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts