katrina78 16.09.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Witam na forum ! Mam spory problem. Kilka dni temu przeprowadziłam się do Goczałkowic i niestety nie mam wogóle zasięgu (sieć Era). Na telefonie jest tylko jedna kreska, a mąż wogóle nie ma zasięgu.Czy z tym wogóle da się coś zrobić? Przecież nie mogę za każdym razem biegać wokół domu szukając zasięgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 16.09.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 a może tak...tutaj?http://www.era.pl/pl/kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 16.09.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 zależy od telefonu - starsze (bardzo starsze) miały możliwość podpięcia zewnętrznej anteny istnieją takie magiczne samoprzylepne anteny wewnętrzne - czy działają nie wiem (wątpię) ewentualnie repeater gsm - droższe rozwiązanie około 400zł - powinno dać radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 16.09.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 ewentualnie zmienić operatora lub telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 16.09.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Tu jest mapa nadajników GSM i UMTS: http://www.wieprz.net/bts/ Może trzeba kupić antenkę wzmacniającą sygnał i nakierować ją na najbliższy nadajnik?Albo zmienić operatora... Tu jest forum z fachowcami, popytaj: http://www.bez-kabli.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrina78 16.09.2008 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Dzięki za podpowiedzi. A co to za antenka wzmacniająca sygnał? Ile to kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 16.09.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Wciśnij lewy przycisk myszy, zaznacz "antenka wzmacniająca sygnał" - choćby fragment poprzedniego postu i klikając prawy przycisk myszy wybierz z menu podręcznego "Szukaj w Google 'antenka wzmacniająca sygnał' "Przepraszam, ale Ty pierwszy raz siedzisz przy Internecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 16.09.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Podobno ok. 150 zł. Nie wiem jaka konkretnie, spytaj na forum, którego link ci podałam. Tam są prawdziwi pasjonaci, na pewno pomogą.Mnie niedługo pewnie będzie potrzebna do internetu bezprzewodowego, ale na razie wiadomości mam bardzo ogólne i teoretyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 16.09.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Przepraszam, ale Ty pierwszy raz siedzisz przy Internecie? Skoro wybrała forum budowlane na pytanie o telefon.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 16.09.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 np.http://allegro.pl/item437959944_wzmacniacz_gsm_od_399_zl_na_slaby_zasieg.html lub wynalazekhttp://allegro.pl/item437084616_wzmacniacz_iv_generacji.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 16.09.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Cpt_Q napisał: Przepraszam, ale Ty pierwszy raz siedzisz przy Internecie? Skoro wybrała forum budowlane na pytanie o telefon.... podobnie jak ci, których terroryzują teściowe, lub zdradzone 2 ludzie nie znają potęgi google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 16.09.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 W Goczałkowicach, patrząc na mapę UKE zasieg jest kiepski i pewnie lepszy już nie będzie, zwłaszcza jak za chwilę znów zmieni się Prawo Ochrony Środowiska W końcu - Zdrój zobowiazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 16.09.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 ... W końcu - Zdrój zobowiazuje Eee - z tymi zdrojami Pamiętam nasze pierwsze wczasy w Polanicy Zdrój, jak to byliśmy zmuszeni do wnoszenia dodatkowej "opłaty klimatycznej", a że był to jeszcze sezon grzewczy, to na ulicę się nie chciało wychodzić - wszędzie snujące się, cuchnące dymy z pieców i kotłów opalanych węglem... No i problemów z zasięgiem Ery nie było, bo była to era przedkomórkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrina78 16.09.2008 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Hmm! No tak, dziwni ludzie są wszędzie. Jak zadasz pytanie to ci odpowiedzę ale cię zjadą że je zadałeś.... Mam nadzieje że nie spotkam takich w realu. Ja z internetu korzystam od lat- poprostu byłam ciekawa innych opinii, a że forum jest na każdy temat (nie tylko budowlany)to info dla tych którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 16.09.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 No to powitanie już mamy za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 16.09.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 ... W końcu - Zdrój zobowiazuje Eee - z tymi zdrojami Pamiętam nasze pierwsze wczasy w Polanicy Zdrój, jak to byliśmy zmuszeni do wnoszenia dodatkowej "opłaty klimatycznej", a że był to jeszcze sezon grzewczy, to na ulicę się nie chciało wychodzić - wszędzie snujące się, cuchnące dymy z pieców i kotłów opalanych węglem... No i problemów z zasięgiem Ery nie było, bo była to era przedkomórkowa mnie w ostatnim miejscu gdzie opłatę klimatyczną wnosić musiałem jeszcze w bonusie kołpaki podp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 17.09.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Ja sie na takie zadubie przeprowadzilam, ze ani plus ani era nie dzialaja. i wiecie co? Dobrze mi z tym. Swiety spokoj w domu mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 17.09.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Ja sie na takie zadubie przeprowadzilam, ze ani plus ani era nie dzialaja. i wiecie co? Dobrze mi z tym. Swiety spokoj w domu mam I możesz się w spokoju rozmnażać I pomyśleć, że jeszcze parę lat temu, jak z komórką się człowiek na ulicy pokazał, to się ludzie oglądali (Gorzej, jak trzeba pogotowie wezwać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 17.09.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 zamierzam..w spokoju...sie rozmnozyc. A jak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eclip 27.10.2008 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam,zajrzyj na http://www.femtokomorka.com.pl Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts