pionan 11.11.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 no i ?? bo jakoś o projektach tam się nie doczytałem. No ale może nie umiem czytać, co jednak nie zmienia faktu, że do odbioru nie potrzebowałem żadnych projektów instalacji. Dostarczyłem:- wod-kan - umowę przyłączeniową z gminnymi wodociągami- elektr. - umowę kompleksowa z ZE i pomiary instalacji.Starczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 12.11.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 a ja mam takie pytanie ..... B]wystarczy ze zrobie zgodnie ze sztuka elektryczna i przepisami dotyczacyki ukladania, laczenia itp i do odbioru wystarczy mi protokol osoby z uprawnieniami "D"?[/b] Dokładnie TAK jak piszesz. Instalacje robisz zgodnie z przepisami/normami/sztuką dla sztuki, potem pomiary, protokół odbioru instalacji przekazujesz kierownikowi budowy, który odnotowuje wykonanie instalacji elektrycznej w dzienniku budowy. Finisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
10000V 30.01.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Jak dom ci się sfajczy to nie chciałbym być w skórze tego co podpisał się pod protokołem pomiarów. No i Twoim. Płacz i zgrzytanie zębów a mądrość przychodzi po szkodzie. Masz uprawnienia budowlane do wykonania projektu instalacji ? - sądzę że nie masz. Ja w żadnym wypadku nie podpisałbym się pod protokołem odbioru instalacji elektrycznej wykonanej przez domorosłego 'elektryka'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 05.02.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) ....Masz uprawnienia budowlane do wykonania projektu instalacji ? .... Bez jaj. Nie uprawnienia decydują o tym, czy coś umiesz zrobić poprawnie czy nie i lepiej żebyś się nie tykał. I dotyczy to KAŻDEJ rzeczy począwszy od fundamentu a skończywszy na układaniu kostki na podwórku. Każdą z czynności na budowie można spiep... Dla odwrócenia problemu, komplet uprawnień projektantów i wykonawców nie uchronił ani hali MTK od zawalenia ani pasa startowego w Modlinie od zniszczenia. Edytowane 5 Lutego 2013 przez desmear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts