Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile teraz za brukarza? Bo zemdlałam...

Mymyk_KSK

Recommended Posts

Niestety nasz podjazd jest tak zrobiony, że nie da się wjechać do garażu, więc musimy go przerobić... Ułozona jest kostka betonowa typu "picola", poprzedni wykonawca jej nie zapiaskował. Konieczne będzie zdjęcie "starej" kostki, ponowne wyprofilowanie terenu i ułożonie kostki od nowa, na powierzchni 25m2.

I teraz - uwaga - nowa ekipa krzyknęła za robociznę...jedyne 5000 zł. Mowę mi odjęło i gdyby nie gwałtowny podmuch zimnego, świeżego powietrza, to pewnie bym zemdlała.

Od paru dni, wyrywając przy tym włosy z głowy, szukamy nowego brukarza. Z 5 innych ekip które obdzwonilismy żadna nie chciała się podjąć zadania, bo...NIE OPŁACA IM SIĘ do takiego metrażu przyjechać... A dom mamy w obrębie miasta, nie na odległych peryferiach, pchać się więc daleko nie trzeba... Szukam więc dalej, może ktoś chętny się znajdzie

A jak juz się znajdzie, to... czy kwota podana przez "naszą" ekipę to jest normalna cena za taką robotę? Czy ja się czepiam? czy wszyscy totalnie powariowali?

A ja mam pytanie do uzytkownika "brukarz".

Napisales, ze dzialasz w Gorzowie Wlkp i okolicach.

W swoimi rejonie za usluge, ktorej poszukuje w Krakowie mymyk_ksk wzialbys okolo 1800 zl. Bilet do Krakowa to miedzy 60 a 120 zl w zaleznosci odstandardu podrozowania.

Dodajac ceny biletu + ewentualny nocleg- ile dni zajmuje tobie poprawienie 25 mkw kostki?- to i tak mniej niz polowa z 5000 zl, ktora to kwote rzucila krakowska ekipa.

Zawsze mozna znalezc rozwiazanie nawet jesli ono nie istnieje:)

pozdrawiam

szymon

A ja mam pytanie do uzytkownika "brukarz".

Napisales, ze dzialasz w Gorzowie Wlkp i okolicach.

W swoimi rejonie za usluge, ktorej poszukuje w Krakowie mymyk_ksk wzialbys okolo 1800 zl. Bilet do Krakowa to miedzy 60 a 120 zl w zaleznosci odstandardu podrozowania.

Dodajac ceny biletu + ewentualny nocleg- ile dni zajmuje tobie poprawienie 25 mkw kostki?- to i tak mniej niz polowa z 5000 zl, ktora to kwote rzucila krakowska ekipa.

Zawsze mozna znalezc rozwiazanie nawet jesli ono nie istnieje:)

pozdrawiam

szymon

dobre, podoba mi się :) jak coś, to pomoge znaleźc tani hotel :)

• 6 years później...
  • 6 months później...
spmerzy jednak się nie uczą.

Firma nie dość że nie powinna ci zapłacić za ten post to jeszcze powinna obciążyć kosztami utraty wizerunku.

Po prostu wszystko zamarzło więc biedak wziął się za szeptany marketing. Wielkopolska - mróz poszedł 30 cm w głąb ziemi więc roboty stoją.

U mnie 40 zł m2 - za granit jakby ktoś pytał

Pozdrawiam

Robert