Mymyk_KSK 16.09.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Niestety nasz podjazd jest tak zrobiony, że nie da się wjechać do garażu, więc musimy go przerobić... Ułozona jest kostka betonowa typu "picola", poprzedni wykonawca jej nie zapiaskował. Konieczne będzie zdjęcie "starej" kostki, ponowne wyprofilowanie terenu i ułożonie kostki od nowa, na powierzchni 25m2. I teraz - uwaga - nowa ekipa krzyknęła za robociznę...jedyne 5000 zł. Mowę mi odjęło i gdyby nie gwałtowny podmuch zimnego, świeżego powietrza, to pewnie bym zemdlała.Od paru dni, wyrywając przy tym włosy z głowy, szukamy nowego brukarza. Z 5 innych ekip które obdzwonilismy żadna nie chciała się podjąć zadania, bo...NIE OPŁACA IM SIĘ do takiego metrażu przyjechać... A dom mamy w obrębie miasta, nie na odległych peryferiach, pchać się więc daleko nie trzeba... Szukam więc dalej, może ktoś chętny się znajdzie A jak juz się znajdzie, to... czy kwota podana przez "naszą" ekipę to jest normalna cena za taką robotę? Czy ja się czepiam? czy wszyscy totalnie powariowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 16.09.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 A ile to metrow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 16.09.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Za taka sama prace (demontaz istniejacej kostki z odzyskiem, poprawa profilowania, ponowne ulozenie) tylko dla 18m2 uslyszalam wczoraj 600 zl. BIORE. Tylko niestety termin odlegly - poczatek listopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 16.09.2008 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 A ile to metrow? 25m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 16.09.2008 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Za taka sama prace (demontaz istniejacej kostki z odzyskiem, poprawa profilowania, ponowne ulozenie) tylko dla 18m2 uslyszalam wczoraj 600 zl. BIORE. Tylko niestety termin odlegly - poczatek listopada. nie pomyliłaś się? na pewno 600 zł? ja chę taką wycenę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JohnGalliano 18.09.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Cena jest śmieszna , znając BRUKARSTWO od podstaw Robotę oceniam na 2.500 zł ( najmniej ) ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meranti1 19.09.2008 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 To chyba cena za położenie 1 m2 i materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 19.09.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Tu nie ma pomylki w cenie, na szczescie. Panowie policzyli 12 zl za rozbiorke istniejacej kostki i 20 zl za jej ponowne polozenie - w tej cenie wszystkie poprawki w profilowaniu. Akurat koncza w poblizu wlasnie taka "poprawkowa" robote, wiec podjade zobaczyc jak to wyglada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brukarz 21.09.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Układam bruki wiele lat i za ułożenie kostki betonowej biorę 40 zł m2obrzeża 15 zł mb.Za rozbiórkę 20 zł m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 21.09.2008 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Układam bruki wiele lat i za ułożenie kostki betonowej biorę 40 zł m2 obrzeża 15 zł mb.Za rozbiórkę 20 zł m2. a może robisz w naszej okolicy? tzn. Kraków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brukarz 22.09.2008 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Działam w Gorzowie Wlkp i okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 22.09.2008 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 to szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 24.09.2008 02:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 A ja mam pytanie do uzytkownika "brukarz".Napisales, ze dzialasz w Gorzowie Wlkp i okolicach.W swoimi rejonie za usluge, ktorej poszukuje w Krakowie mymyk_ksk wzialbys okolo 1800 zl. Bilet do Krakowa to miedzy 60 a 120 zl w zaleznosci odstandardu podrozowania.Dodajac ceny biletu + ewentualny nocleg- ile dni zajmuje tobie poprawienie 25 mkw kostki?- to i tak mniej niz polowa z 5000 zl, ktora to kwote rzucila krakowska ekipa. Zawsze mozna znalezc rozwiazanie nawet jesli ono nie istnieje:) pozdrawiamszymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 24.09.2008 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 A ja mam pytanie do uzytkownika "brukarz". Napisales, ze dzialasz w Gorzowie Wlkp i okolicach. W swoimi rejonie za usluge, ktorej poszukuje w Krakowie mymyk_ksk wzialbys okolo 1800 zl. Bilet do Krakowa to miedzy 60 a 120 zl w zaleznosci odstandardu podrozowania. Dodajac ceny biletu + ewentualny nocleg- ile dni zajmuje tobie poprawienie 25 mkw kostki?- to i tak mniej niz polowa z 5000 zl, ktora to kwote rzucila krakowska ekipa. Zawsze mozna znalezc rozwiazanie nawet jesli ono nie istnieje:) pozdrawiam szymon dobre, podoba mi się jak coś, to pomoge znaleźc tani hotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brukarz 24.09.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Pewnie zajęło by mi to około 3 dni o ile nie było by żadnych niespodzianek.Temat mógłbym podjąć tyle tylko że w moich stronach nie mogę się wyrobić. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 25.09.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 cena za kostkę w rejonach Nadarzyna to około 130 zł (towar+robocizna) przy dużych powierzchniach 150m2 wzwyż możan troche utargować nawet do 20 zł /m2. Im wiecej metrów tym niższa cena za 1m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 03.07.2015 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Koszt bruku możesz sobie policzyć tuhttp://kb.pl/przy-domu/podjazd-i-sciezki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 15.01.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 spmerzy jednak się nie uczą.Firma nie dość że nie powinna ci zapłacić za ten post to jeszcze powinna obciążyć kosztami utraty wizerunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 15.01.2016 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 Może firmy spamujące powinny z automatu lądować na czarnej liście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobsonC 15.01.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2016 spmerzy jednak się nie uczą. Firma nie dość że nie powinna ci zapłacić za ten post to jeszcze powinna obciążyć kosztami utraty wizerunku. Po prostu wszystko zamarzło więc biedak wziął się za szeptany marketing. Wielkopolska - mróz poszedł 30 cm w głąb ziemi więc roboty stoją. U mnie 40 zł m2 - za granit jakby ktoś pytał Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts