wia01 16.09.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Mam pytanie jaki kocioł kondensacyjny Viessmann czy Vaillant ? Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 16.09.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Ja mam w mieszkaniu Vaillant VCW 180 XEU. Działał bez zarzutu przez ponad 12 lat. Ostatnio miał problemy ale po wyczyszczeniu i odkamienieniu wymienników - działa jak nowy.POLECAM VAILLANTA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Henku_wawa 16.09.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Mam pytanie jaki kocioł kondensacyjny Viessmann czy Vaillant ? Proszę o podpowiedź. Bez urazy, ale tak ogólnie sformułowane pytanie to jak wyższość świąt Bożego Narodzenia nad Wielkiej Nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wia01 16.09.2008 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 sorry ze tak ogólnir ale chodzi mi również o ogólna opinię na temat tych kotłów....jak z awaryjnością, serwisem,wydajnością itd....kazdy sprzedawca chwali swoje a ja proszę o opinie użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 16.09.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Długo wybieraliśmy, pomiędzy tymi dwoma firmami. Przeczytaliśmy wszystko na forum i nie tylko tym na temat ich kotłów (zaznaczam, że braliśmy pod uwagę jedynie kondensacyjne"lodówki"), braliśmy pod uwage równiez dostepność serwisu w okolicy (obydwa mają dobre). Decyzja zapadła po ofertach cenowych, na viessmana nie udało się nigdzie wywalczyć dobrego rabatu, a na vaillanta i owszem - róznica w cenie 5 tyś., wybór został dokonany i piec zamówiony. Oczywiście Vaillant , a jak się u nas sprawdzi to będe mogła wypowiedzieć się po pierwszym sezonie grzewczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Henku_wawa 16.09.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 no to idąc powszechnie przyjętym "ogólnym" tropem, też zastanawiałem się nad obydwoma producentami, a wybrałem... lodówę de dietrich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ajur 17.09.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 U mnie wybór padł na ViessmanaAjur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 17.09.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Mercedes czy Audi..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JATANER 17.09.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Mercedes czy Audi..? w sumie to samo ale mercedes ma celownik i jest droższy no i jak kolega wyżej napisał zależy jakie modele porównujemy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 18.09.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Z powodu ceny wybraliśmy Vaillanta (porównywaliśmy kondensaty o tych samych parametrach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_Pe 19.09.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 widziałem ostatnio ranking jakiejś angielskiej org. konsumenckiej nt. wydajności kotłów - górę listy okupował vaillant. Niektórzy mówią że oprócz wolfa to ostatni niemiecki piec - nie wiem nie sprawdzałem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.09.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 mam wiessmana i jestem zadowolona. Ale nie dlatego, że firma, tylko dlatego, ża akurat ta firma miała kocioł optymalny dla mnie. Miałam założenia - dwufunkcyjny, zbiornik min 50 l itd. I akurat u nich był "uszyty" dla mnie. Jak nie, to byłby inny.A serwis obie firmy mają dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.09.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 I akurat u nich był "uszyty" dla mnie. i o to chodzi ! najpierw ocenmy swoje oczekiwania / potrzeby, a potem dobierajmy kocio z oferty .... moze sie okazac, ze ani jeden ani drugi nie ma tego czego szukamy .... i padnie na trzeciego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts