Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mamma Mia- przeciw jesiennej depresji

Kasiorek

Recommended Posts

W ramach niedania się depresji jesiennej udałam się do kina w celu rozerwania się.

Daawno tak dobrze się nie bawiłam uśmiałam się do łez i popłakałam ze wzruszenia. Jeśli ktoś nie był polecam serdecznie . Ja na 100 % idę jeszcze raz.

A miałam przyjemność oglądać te musical na żywo na Broadway'u w NY i też cudnie było

Bo tak jest w filmie, jeszcze niegy nie zostałam w kinie do końca wyświetlania napisów końcowych. Zresztą nie tylko ja :) Ludzie co prawda wstali już z miejsc ale jeszcze pozostawali na schodach.

fajnie było widzieć jak do okoła wszystcy śpiewają piosenki razem z aktorami i widziałam wzruszone buźki starszych pań i panów :)))

Ja jeszcze nie bylam, ale plyte zakupilam, jak tylko sie pokazala, wiec tez dzien zaczynam od "Honey,honey" :D. ( A czy na Waszych plytach tez tak jest, ze po ostatniej wg spisu piosenek "I have a dream", po krociutkiej chwilce jest jeszcze "Thank you for the music"?)

oczywiście :lol:

A ktora piosenka najbardziej Wam sie podoba? I czy obejrzenie filmu mialo na to wplyw?

Bo np. moja kolezanka bardzo lubi "The winner takes it all" (ona ogladala film), a mnie sie nie bardzo podoba - moze zmienie zdanie, jak obejrze :)

słuchajĄc piosenek -masz przed oczami konkretne sceny z filmu -widać ta scena była dla niej znacząca więc i piosenka jej sie podoba bardziej :D

ja mam emocjonalny stosunek do wszysstkich piosenek ABBY - mam przed oczami swoje sceny z życia :lol: :wink:

retro, to tak profilaktycznie, żeby sie nie dać jesiennejdepresji, jak jesień nadejdzie :lol:

i cóz to ma za znaczenie, pokićkało, czy nie pokićkało jak się ze slubnym miły wieczór spędza 8)

ile lat po ślubie? powyżej 10 to juz kazirodztwo! :D

retro, to tak profilaktycznie, żeby sie nie dać jesiennejdepresji, jak jesień nadejdzie :lol:

i cóz to ma za znaczenie, pokićkało, czy nie pokićkało jak się ze slubnym miły wieczór spędza 8)

ile lat po ślubie? powyżej 10 to juz kazirodztwo! :D

po slubie 5, a juz miły wieczór tylko we dwoje poza domem zdarza nam się chyba z raz na pól roku :-?

Ja podziekuje za ten film :-? :lol: Żona próbowała mnie namówić , ale nie ze mną takie numery 8) i wykręciłem się :lol:

Żonka mi opowiedziała i wystarczy wrażeń :lol: ale o gustach nie dyskutuje :wink:

To tak jakbym ją an REC próbował namówić 8) 8) 8)

stuku, mój mąz nie lubi kina, ostatni raz bylismy razem w kinie lepiej jak 2 lata temu :( . Specjalnie wybrałam film muzyczny ze względu na niego. Nie chodzi o fabułę, ino o to, że mój slubny muzyczny jest :D

Rzeczywiście film jest idealny na taka pogodę, jaka mieliśmy jeszcze wczoraj (dziś w W-wie wreszcie dla odmiany Wielki Błękit!!), kilkanaście dni temu byłam na nim z przyjaciółką (i uważam, ze jest to zdecydowanie babski film) - napawałam się kolorystyka, te biele, błękity, oślepiające słonko no i świetnymi wykonaniami niezapomnianych hiciorów - choć jak zaczynał śpiewać Pierce Brosnan, to trochę mnie skręcało :p , za to rzut oka na mojego ulubionego Pana Darcy i od razu było mi lepiej :lol:

Ja podziekuje za ten film :-? :lol: Żona próbowała mnie namówić , ale nie ze mną takie numery 8) i wykręciłem się :lol:

Żonka mi opowiedziała i wystarczy wrażeń :lol: ale o gustach nie dyskutuje :wink:

To tak jakbym ją an REC próbował namówić 8) 8) 8)

A ja ze ślubnym moim obejrzałam REC - i obojgu nam się podobało :D - znaczy dawno tak się nie baliśmy na filmie :wink: