damarel 17.09.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Czy orientujecie się jak kształtuje się koszt pokrycia glazurą półokragłego tarasu z dwoma stopniami w okolicach Warszawy. Jak to liczyć? Czy liczyć po prostu ilość metrów zakupionych płytek pomnożoną przez cenę za 1 m kwadratowy?Zdaję sobie sprawę, że jest to droższe niż położenie na prostej powierzchni, ale o ile. Jeśli ktoś może mi pomóc to bardzo proszę, bo nie wiem nawet jaki to rząd a muszę się dogadać z glazurnikiem.Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damarel 17.09.2008 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Czy ktoś mnie oświeci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 18.09.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 pierwsze słyszę cena ułożenia 1 metra=cenie zakupyu 1metra płytek. A jak fachowiec nie będzie wiedział ile kosztowały płytki to jak policzy?A może inaczej, jeśli fachowiec będzie wiedział, żę nasze płytki kosztowały 200zł/mkw, to tyle samo ma wziąść za układanie?Proponuję wyliczyć standardowo po 50zł/mkw. Za schody zazwyczaj bierze się nieco więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 19.09.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Cena za półokrągłe stopnie zależy od rodzaju płytek oraz sposobu ich układania, a kwota 50zł./mb nie powinna raczej szokować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.09.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 w mojej okolicy nie przelicza sie takich prac na m2, byc moze wykonawca robi sobie takie dzialanie "w tle" ale podaje po prostu koncowa cene i tyle, i jest ona zalezna rowniez od gatunku plytek jakie sa do polozenia - nie ludzmy sie, ze cena za plozenie plytek za 25, 80 czy 140 zlotych bedzie taka sama .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts