hejjpozn 17.09.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Jestem na etapie odbioru projektu. Mam mapy od geodety, warunki techniczne przyłączenia wody i prądu, wniosek o opinię od gazowni, badania geotechniczne gruntu. Moja działka nie ma zagospodarowania przestrzennego. Co jeszcze mogę załatwić przed odbiorem projektu? Czy do pozwolenia na budowę muszę mieć podpisane wszystkie umowy o media? Z jakim kosztem jeszcze muszę się liczyć na tym etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 17.09.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Jestem na etapie odbioru projektu. Mam mapy od geodety, warunki techniczne przyłączenia wody i prądu, wniosek o opinię od gazowni, badania geotechniczne gruntu. Moja działka nie ma zagospodarowania przestrzennego. Co jeszcze mogę załatwić przed odbiorem projektu? Czy do pozwolenia na budowę muszę mieć podpisane wszystkie umowy o media? Z jakim kosztem jeszcze muszę się liczyć na tym etapie? Zapomniałeś chyba o najważniejszym. Jeśli Twoja działka nie ma zagospodarowania przestrzennego to należy wystąpić do Urzędu Gminy z WNIOSKIEM o wydanie decyzji o warunkach zabudowy. Nie każdy projekt spełnia parametry zapisane w takiej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hejjpozn 18.09.2008 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Warunki zabudowy oczywiście mam. Nie pisałam o nich, bo uznałam że to oczywiste skoro jesteśmy na etapie odbioru projektu. Robimy projekt indywidualny, więc architekt musiał się na czyms oprzeć. Czy coś jeszcze możemy załatwić na tym etapie, czy brakuje jeszcze jakiś dokumentów? Czy w momecie składania wniosku o pozwolenie musimy mieć juz wybranego kierownika budowy? Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 18.09.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Czy w momecie składania wniosku o pozwolenie musimy mieć juz wybranego kierownika budowy? Nic mi o tym nie wiadomo - to nie ma znaczenia, ale warto już dogrywać temat kier. budowy. Wystarczą warunki, ale z energetyką warto załatwiać jak najszybciej bo energia będzie potrzebna przy budowie. Niestety koszty przyłączenia to ok. 2.600,00,-. Płatność w dwóch ratach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi74 18.09.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Warunki zabudowy oczywiście mam. Nie pisałam o nich, bo uznałam że to oczywiste skoro jesteśmy na etapie odbioru projektu. Robimy projekt indywidualny, więc architekt musiał się na czyms oprzeć. Czy coś jeszcze możemy załatwić na tym etapie, czy brakuje jeszcze jakiś dokumentów? Czy w momecie składania wniosku o pozwolenie musimy mieć juz wybranego kierownika budowy? AsiaWitam.Nie trzeba mieć kierownika przy składaniu wniosku,kierownik jest potrzebny na starcie budowy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 23.09.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Czy w momecie składania wniosku o pozwolenie musimy mieć juz wybranego kierownika budowy? Asia Oczywiście, że trzeba mieć. Ale dopiero przed zgłoszeniem o rozpoczęciu budowy do nadzoru budowlanego. Termin na 7 dni przed rozpoczęciem pierwszych prac na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 23.09.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Czy w momecie składania wniosku o pozwolenie musimy mieć juz wybranego kierownika budowy? Asia Oczywiście, że trzeba mieć. Ale dopiero przed zgłoszeniem o rozpoczęciu budowy do nadzoru budowlanego. Termin na 7 dni przed rozpoczęciem pierwszych prac na budowie. NIe w Leningradzie tylko w Moskwie, nie samochody ale rowery i nie rozdają tylko kradną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikaja07 25.09.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Ja miałam jeszcze projekt zjazdu ale tylko dlatego żeby pózniej nie latać dodatkowo.Więc załatwione było to za jednym zamachem.Architekt składała mi projekt więc wepchneła w niego wszystko co się dało aby pozniej nie latac dodatkowo po urzędach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts