Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Fraszków :)

Fracha_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Działka o korzystnym kształcie,"otwierajaca" sie na górki z najlepszym wjazdem bo od północy!

Budynek o zachowanych proporcjach z wyjątkiem garażu.On mi nie pasuje do tej bryły budynku.

Gdybym zmieniał coś w projekcie to:

- w kuchni zlikwidował bym drzwi ,a pozostawil tylko otwór drzwiowy od strony holu.Kuchnia stała by się bardziej ustawna.

-w łazience na dole natrysk,a nie wanna.Wanna jest już na górze.Ceny wody będą coraz wyższe,a podczas kąpieli pod natryskiem używa się znacząco mniej wody!

-pomysł z likwidacją ścianki między pokojami b.dobry

-zlikwidował bym drzwi miedzy sienią/wiatrołap/a holem.Mam podobny układ i przez kilkanaście lat te drzwi ani razu nie byly zamykane!

Zastanowił bym się nad likwidacją balkonu.W naszych warunkach klimatycznych są one b.rzadko wykorzystywane ,zwłaszcza że ma się do dyspozycji tak duży ogród !Brak balkonu,to mniej mostków termicznych!

Powodzenia życzę!

- w kuchni zlikwidował bym drzwi ,a pozostawil tylko otwór drzwiowy od strony holu.Kuchnia stała by się bardziej ustawna.

Oczywiście że nie będzie drzwi do kuchni tylko sama wnęka - to są drobne zmiany więc nawet o nich nie pisałem :)

-w łazience na dole natrysk,a nie wanna.Wanna jest już na górze.Ceny wody będą coraz wyższe,a podczas kąpieli pod natryskiem używa się znacząco mniej wody!

I tak też będzie ;)

-zlikwidował bym drzwi miedzy sienią/wiatrołap/a holem.Mam podobny układ i przez kilkanaście lat te drzwi ani razu nie byly zamykane!

Tak również będzie ;) Jedne drzwi wejściowe wystarczą.

Co do balkonu natomiast to prawdopodobnie zostanie gdyż będzie skierowany na stronę z najpiękniejszym widokiem więc szkoda było by na niego patrzeć tylko przez okno w pokoju :)

Dzięki i pozdrawiam!

• 2 months później...
  • 3 months później...
  • 2 months później...
Ale oddanie budynku będzie chyba najmilszym uczuciem w tym wszystkim i pewnie wynagrodzi to końcowy etap załatwiania :) Mam nadzieję że teraz już nic nie trzeba będzie załatwiać - w przyszłym tygodniu chcemy już zacząć budowę. Teraz tylko się czeka na pismo że wniosek o rozpoczęciu budowy został przyjęty tak? I data 1 wpisu w dzienniku (wytyczanie budynku) powinien być z datą złożenia takowego wniosku czy datą otrzymania tego potwierdzenia?

Ale oddanie budynku będzie chyba najmilszym uczuciem w tym wszystkim i pewnie wynagrodzi to końcowy etap załatwiania :) Mam nadzieję że teraz już nic nie trzeba będzie załatwiać - w przyszłym tygodniu chcemy już zacząć budowę. Teraz tylko się czeka na pismo że wniosek o rozpoczęciu budowy został przyjęty tak? I data 1 wpisu w dzienniku (wytyczanie budynku) powinien być z datą złożenia takowego wniosku czy datą otrzymania tego potwierdzenia?

A mi się wydaje, że prace można rozpocząć po 7 dniach od dostarczenia informacji (zgłoszenia rozpoczęcia robót), jeśli urząd nie zgłosi żadnych zastrzeżeń.